Kantinetest: Nieuwerkerk 7.1

Kantinetest: Nieuwerkerk 7.1

ROTTERDAM – De kantinetest is bezig aan het tweede seizen. Met Le Credit Sportif, het bedrijf dat het geld met een kassasysteem in de clubgebouwen overbodig maakt, wederom als de schatbewaarder van de test. In het eerste seizoen van de beoordeling van kantine dwars door het hele Rijnmond-gebied zegevierde ZBVH. De kantine van de club uit Zuid-Beijerland werd beloond met een 7.6. ZBVH ontvang als winnaar twee kassamoduels van Le Credit Sportif plus honderd extra ledenpassen, ter waarde van 3000 euro. Het prijzenpakket wordt voor het seizoen 2014-2015 is door Le Credit Sportif verder uitgebreid. Er zullen weer elke week kantine’s worden beoordeeld en aan het einde van het seizoen een winnaar bekend worden gekroond.

In de derde kantinetest van dit seizoen van het seizoen 2014-2015 is er aandacht voor Nieuwerkerk uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De eersteklasser groeide op sportpark Dorrestein uit haar jasje. Bouwplannen voor een nieuwe kantine konden de prullenbak in toen de gemeente Nieuwerkerk onderdeel werd van de nieuwe gemeente Zuidplas. Op een van de ramen in de kantine hangt wel een tekening voor de bouw van nieuwe kleedkamers. Mits daar financiering voor wordt gevonden. De vier portocabines, met vijf kleedkamers, die door de gemeente gedoogd worden, kunnen dan eindelijk worden ingeruild voor een gebouw met twaalf nieuwe kleedkamers.  Daarin wil de club van voorzitter Hans Jeroense ook de administratie, eigen kledingshop, plus ergader-en sponsorruimte reserveren.

Nieuwerkerk is met maar liefst 1700 leden een van de grootste clubs van de regio Rijnmond en neemt vanwege het tekort aan speelvelden uit pure nood niet eens jeugd uit de omliggende gemeenten zoals Nesselande aan. “We hebben hier veel plannen en nog meer ambities, maar we zijn beperkt op basis van de ruimte voor velden en kleedkamers. We kunnen niet eens met een zaterdagafdeling beginnen, omdat de A- en B-jeugd dan veel te laat aan hun wedstrijden moeten beginnen. Nieuwerkerk moet eigenlijk ook prestatievoetbal op zaterdag beginnen om mee te gaan met de trend, maar het ontbreekt ons domweg aan de juiste mogelijkheden. Sinds Nieuwerkerk aan den IJssel is opgegaan in de grotere gemeente Zuidplas is er een grote streep door veel plannen gegaan. Inclusief die er toen voor onze club op de tafel van het college lagen. Natuurlijk zouden we graag een nieuw kantinegebouw willen neerzetten, maar de boodschap van de gemeente Zuidplas is duidelijk. Dan moet dat complex zelf worden betaald,” aldus Jeroense. De preses zwaait bij de eersteklasser in het zondagvoetbal (leider met zes uit twee) voor het achtste seizoen de scepter. “Inderdaad, we kijken wel eens met een schuin oog naar clubs in omliggende gemeente, waar nieuwbouw wel mogelijk was of zelfs nog is. Dat gegeven verandert helaas niets aan onze situatie. De gemeente Zuidplas werkt niet mee aan uitbreiding of renovatie van de accommodatie. Een gegeven. Helaas. Dan voorlopig maar proberen te realiseren wat we als vereniging wel in eigen hand hebben. Promoveren naar de hoofdklasse staat daarom dit seizoen hoog op ons verlanglijstje.”

Club Nieuwerkerk
Plaats Nieuwerkerk aan den IJssel
Evenement Competitiewedstrijd D-jeugd
Staat Groot, met traditionele bruine meubilair
Sfeer Kantine ruim en heel druk. Zou een restyling kunnen gebruiken
Onderhoud Netjes = 7.0
Standenbord Geen standenbord
Meubilair Oude bruin overheerst: 7.0
Toiletten Schoon = 7.0
Extra Eigen kleding shop. Tafelvoetbal bij afzonderlijk snackloket
Le Credit Sportif  Nee. Alleen cash betalen. Geen bonuspunt
Prijzen: Op prijzenbord aan bar
Koffie €1,00
Bier Tap €1,60  Dommelsch. Geen alcohol voor 12.00 uur.
AA Drink €1,20  Bonuspunt voor goedkoopste ooit
Patat met €1,80  = 7.3
  Eindoordeel: 7.1Stand

Zestienhoven  7.4

Dilettant  7.3

Nieuwerkerk 7.1