Kantinetest HOVDJSCR: 7.3

Kantinetest HOVDJSCR: 7.3

ROTTERDAM – De kantinetest is bezig aan het tweede seizen. Met Le Credit Sportif, het bedrijf dat het geld met een kassasysteem in de clubgebouwen overbodig maakt, wederom als de schatbewaarder van de test. In het eerste seizoen van de beoordeling van kantine dwars door het hele Rijnmond-gebied zegevierde ZBVH. De kantine van de club uit Zuid-Beijerland werd beloond met een 7.6. ZBVH ontvang als winnaar twee kassamoduels van Le Credit Sportif plus honderd extra ledenpassen, ter waarde van 3000 euro. Het prijzenpakket wordt voor het seizoen 2014-2015 is door Le Credit Sportif verder uitgebreid. Er zullen weer elke week kantine’s worden beoordeeld en aan het einde van het seizoen een winnaar worden gekroond.

HOVDJSCR is bezig aan de wederopbouw. De van oorsprong Crooswijkse club leek aan de rand van het Kralingse Bos in Rotterdam langzaam maar zeker een stille dood te sterven. De buurman van PAC en ooit Trekvogels is echter terug van nooit weg geweest. De vierdeklasser kent een nieuw elan en onderstreepte dat zelfs sportief met een periodetitel. De weg omhoog lijkt door structureel nieuw beleid een feit. Er is licht op het tweede veld, het scorebord is vernieuwd en de kantine opgeknapt. Aan de muur hangen de andere printplaten van een van de hoogtepunten uit de historie van de ruim honderd jaar oude club: het KNVB bekerduel tussen HOV en Ajax. Het werd overigens 0-5 voor de Amsterdammers met Cruyff in de gelederen. Dat niveau haalde HOV nooit meer, maar het is goed om te zien dat de club weer leeft.

Leden zijn bewust bedankt en tegenwoordig dienen ouders van kinderen eerst bij het bestuur op gesprek te komen om normen en waarden te bespreken. Dat betekent dat er van ouders iets wordt verwacht en kinderen niet bij weekendoppas HOVDJSCR worden gedropt. De aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af. De Rotterdammers kennen voor het eerst sinds mensenheugenis weer een ledenstop. Goed om te zien dat een stuk voetbalhistorie bewaard blijft.

Club HOVDJSCR
Plaats Rotterdam
Wedstrijd Trainingsavond selectie
Staat Ruime, sfeervolle kantine die stukje bij beetje wordt gemoderniseerd
Sfeer Doe maar gewoon dat is gek genoeg
Onderhoud Goed = 7.2
Standenbord Op borden
Meubilair Overwegend bruin, vernieuwd
Toiletten Schoon = 7.2
Extra Tweede dartborden en tafelvoetbal. Groot scherm achter de bar
Le Credit Sportif  Le Credit Sportif bonuspunt 
Prijzen: Op prijzenbord
Koffie €1,00
Bier Tap €1,50 tap, 1,85 fles. Na Jupiler weer Heineken. Geen alcohol voor 12.00 uur.
AA Drink €1,50
Patat met €2,00 = 7.2
  Eindoordeel: 7.3

Stand

Hillegersberg  7.4

Zestienhoven  7.4

Victoria’04 7.4

HOVDJSCR 7.3

MVV’27  7.3

Pelikaan  7.3

Slikkerveer  7.3

Bergambacht 7.3

Dilettant  7.3

HBSS  7.2

Gouderak 7.2

vvKethelSpaland  7.2

Nieuwerkerk 7.1