Kantinetest: FC Maense 7.3

ROTTERDAM -Na de rubrieken Uitgelicht, de Taart, de Terugblik, De Vijf Vragen komt de meest actuele voetbalsite van de regio Rijnmond met een nieuw onderdeel op de site. Voortaan zal er elke week tot het einde van het seizoen een kantine van een vereniging worden beoordeeld in het kader van de Kantine van het Jaar competitie.

De kantines worden getest op verschillende punten. Uiteindelijk wordt er aan het einde van de competitie 2013-2014 de Kantine van het Jaar gekozen. Als bewijs dat de club meedingt naar deze titel worden er in de kantine de speciale Regiorijnmondvoetbal.nl bierviltjes op de bar achtergelaten.

Club
FC Maense
Plaats
Rotterdam
Duel
FC Maense – Hermandad 0-0
Staat
Echte sportkantine = 6,5
Sfeer
Levendig = 9
Onderhoud
Goed = 7
Standenbord
Heerlijk ouderwets handmatig = 6,5
Meubilair
Simpel = 7
Toiletten
Schoon = 8
Extra
Fantastische keuken
Grote Poster
Chacupa plus ei is geweldige maaltijd voor 3,50
Prijzen:
 Ouderwetse prijzenkast
Koffie
€ 1,00
Bier Tap Jupiler
€ 1,50 = 7,5
AA Drink
€ 1,70
Patat met
€ 2,00

Eindoordeel: 7,3

Gastvrijheid, gedrevenheid en lekker eten  dat zijn de worden die de regiorijnmond kantinetest bij FC Maense  het best omschrijven. De club uit Rotterdam-West  timmert de afgelopen jaren aardig  aan de weg.

Met een jonge enthousiaste groep gemixt met ervaring heeft  FC Maense naast de sportieve prestatie ook de sociale prestatie hoog in het vaandel staan. Dat een kantinesfeer wordt bepaald door de aanwezigen  is hier  heel erg duidelijk. Een gezellig samenzijn van een smeltkroes van culturen vertaald zich in het aanbod in de keuken. Buiten het normale kantinevoer als patat en broodje kaas, viert de wok hier hoogtijdagen.

Broodjes kipkerrie, rottie  en natuurlijk het nationale gerecht van Kaapverdië: Cachupa met ei wanen je samen met de gezellige salsamuziek op een vakantie eiland. Uw verslaggever had het geluk dat de sympatieke  Maense crew erop stond dat hij niet mocht vertrekken zonder dat hij met  het nationale gerecht kennis had  gemaakt. De thuiswedstrijden van Maense zijn een feest!

Stand

FC Maense        7,3

Meeuwenplaat  72

Schoonhoven    7,1

 

Lees meer over club: FC Maense