Kantinetest: Bernisse 7.4 (medekoploper)

Kantinetest: Bernisse 7.4 (medekoploper)

HEENVLIET – Na de rubrieken Uitgelicht, de Taart, de Terugblik, De Vijf Vragen komt de meest actuele voetbalsite van de regio Rijnmond met een nieuw onderdeel op de site. Voortaan zal er elke week tot het einde van het seizoen een kantine van een vereniging worden beoordeeld in het kader van de Kantine van het Jaar competitie.

De kantines worden getest op verschillende punten. Uiteindelijk wordt er aan het einde van de competitie 2013-2014 de Kantine van het Jaar gekozen. Als bewijs dat de club meedingt naar deze titel worden er in de kantine de speciale Regiorijnmondvoetbal.nl bierviltjes op de bar achtergelaten.

Bernisse is een kleinschalige club op het eiland Voorne-Putten en bivakkeert in het nietige dorp Heenvliet. Op steenworp afstand ligt ook de nagelegen vereniging uit Geervliet, PFC waar Bernisse op grond van de jeugdafdeling zeer nauw mee samenwerkt. Je komt aan bij het open sportcomplex met twee prachtige biljartlakens aan velden. Rechts de keurige commissie- en bestuurskamers en kleedkamers, links direct de authentieke kantine dat voetbal uitstraalt. Enkele jaren geleden vierde de vereniging voor het eerst een kampioenschap toen onder leiding van trainer Peter Hoek beslag werd gelegd op de eerste plaats in de vierde klasse.

De zaterdagclub heeft veel vrijwilligers die veel doen voor de club. Zowel in het trainersgilde, de onderhoudsploeg alsmede de kantinebeheer. Dat wordt bij Bernisse geregeld door Arie Sluis. ,,Ik vind het leuk om wekelijks de leden en gasten te voorzien van een hapje en drankje en zo te zorgen voor een stukje extra gezelligheid,” zegt de vrijwilliger trots. ,,Ik doe dit nu al tien jaar en het verveelt geen moment. Maar ik doe het natuurlijk niet alleen. We hebben een team van vrijwilligers dat zich belangeloos inzet voor de club. Daarom blijft het zo leuk.”

 

Club
HVV Bernisse
Plaats
Heenvliet
Evenement
Bernisse jeugdteams
Staat
kleine, maar gezellige kantine = 7,5
Sfeer
Gezellig = 7
Onderhoud
Goed = 7
Standenbord
Uitslagen en standenbord = 7
Meubilair
Hout = 7,0
Toiletten
Goed = 7,5
Extra
De club digitaliseert
Jeugd is al samen met PFC
Prijzen:
Op prijzenbord
Koffie
   € 1,00
Bier Tap Bavaria
          € 1,60 = 7Voor 12.00 uur geen alcohol in kantine
AA Drink
€ 1,40
Patat met
  € 1,90Eindoordeel:  7,4

Stand

Bernisse                 7,4

PPSC                       7,4

De Zwerver          7,3

FC Maense           7,3

Meeuwenplaat   7,2

Schoonhoven      7,1

DVO ’32                 7,1

sv Bolnes              7,0

CVV Zwervers    7,0