Uitgelicht: Joop Hoornweg (VVKethelSpaland)

Uitgelicht: Joop Hoornweg (VVKethelSpaland)

SCHIEDAM – VVKethelSpaland-trainer Joop Hoornweg baarde afgelopen week opzien door terug te komen op zijn eerder genomen besluit: namelijk om te stoppen bij de zaterdag derdeklasser uit Schiedam. De belangrijkste factor hierin is de spelersgroep geweest. Deze gaf aan graag met de oefenmeester door te gaan.

Door Mischa Keemink

De nieuwbakken fusievereniging VVKethelSpaland promoveerde afgelopen jaar na een bloedstollende strafschoppenserie tegen Oudewater naar de derde klasse. “Toen ik hier in augustus begon, moesten een hoop mensen wennen aan mijn aanpak. Als je als buitenstaander bij een nieuwe vereniging begint, heb je geen rugzakje en streef je naar het allerbeste voor je spelersgroep.” Hoornweg vond dat er vooral in de organisatie een professionele slag gemaakt moest worden. “Als je verder wilt dan alleen maar handhaven, moet je daar ook met zijn allen voor gaan en professioneler te werk gaan. Met de selectie op een half veldtrainen past daar niet bij,” aldus Hoornweg.

Ondanks de goede bedoelingen kwam Hoornweg  nog voor de winterstop tot de conclusie dat de filosofiën van de beide partijen te ver uit elkaar lagen en besloot aan te geven aan het einde van deze voetbaljaargang te stoppen. De spelersgroep, onder leiding van clubicoon Yuri Nootenboom, dacht daar echter anders over.”Wij moesten in het begin ook wennen aan de aanpak van Hoornweg, maar inmiddels zijn we tot de conclusie gekomen dat deze aanpak de juiste weg is naar een beter resultaat,” geeft Nootenboom aan.

Nadat Hoornweg had aangegeven te stoppen gingen de spelers een gesprek aan hun trainer. “De trainer gaf een aantal punten aan die in zijn ogen moest veranderen om met de club stappen te maken. Als je in het begin met elkaar afspreekt een bepaalde weg in slaan weet je dat dat niet vanzelf zal gaan. Wij vinden dat Hoornweg hierin de juiste man is. Als je ergens mee begint, moet je het ook afmaken,” aldus Nootenboom.

De goaltjesdief bracht na het gesprek met zijn trainer het bestuur op de hoogte en zorgde, als ware hij een Kofi Annan was, dat de beide partijen weer aan de onderhandelingstafel kwamen. Hoornweg voelde zich door de actie van de spelersgroep gesterkt en besloot na een verhelderend gesprek met het bestuur alsnog voor een jaar bij te tekenen. “De actie van de spelersgroep raakte mij zeer. Met het bestuur zijn in mijn ogen alsnog goede afspraken gemaakt en ik hoop dat we nu met z’n allen de club naar een hoger plan kunnen tillen.” Over de doelstelling is Hoornweg duidelijk. “Dit seizoen moeten we ons handhaven en de organisatie neerzetten. Volgend jaar moeten we doorpakken en gaan denken aan een periodetitel. Dit alles moet gebeuren met eigen jongens uit onze uitstekende jeugdopleiding”, besluit Hoornweg.

Lees meer over club: VVKSpaland