Laatste Fluitsignaal: Jim Louwerens

Laatste Fluitsignaal: Jim Louwerens

ROTTERDAM – Het seizoen is weer begonnen. Daarom weer aandacht voor de scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Op maandag wordt op de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man of vrouw in het zwart gevraagd. Hoe heeft hij of zij de wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij of zij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek op de leiding? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: Jim Louwerens. 

(Op de foto staat Jim Louwerens links. In het midden Manuel Uijttewaal en rechts Gert Piket, die vorig seizoen in Het Laatste Fluitsignaal hun opwachting maakten).

Wedstrijd: Den Hoorn  2 – Concordia 2

Klasse: Reserve eerste klasse senioren

Plaats: Den Hoorn

Scheidsrechter tenue: Geel Nike shirt, zwarte Nike broek en zwarte Nike kousen.

Fluit: Fox’40

Voorbeeld: Mark Clattenburg

Aantal toeschouwers: 30

Eindstand: 2-1

Kaarten: één gele

Algehele indruk: Het was een leuke en spannende wedstrijd waarbij de beide ploegen zochten naar de voetballende oplossingen. Geen stevige overtredingen. Er werd veel in mijn richting gepraat maar dat komt altijd wel voor. Beide teams waren gekomen om te voetballen en dat is wat er dus ook gebeurde.

Jim Louwerens is een jonge arbiter met een goede inborst. Houdt van de sport voetbal en mag graag naar een lekkere pot met voetbal kijken. Als arbiter staat hij zijn mannetje. Waar het ook is zet hij zijn beste beentje voor. Afgelopen zaterdag toog hij naar Den Hoorn.

“Ik werd prima ontvangen door Den Hoorn. Voorafgaand een kop thee. In de rust een AA sportdrank. Na de rust nogmaals zo’n verfrissend AA sportdrankje”, aldus Jim Louwerens. Ik vond het een plezierige wedstrijd om te fluiten omdat er bij tijd en wijlen goed voetbal werd gespeeld. Ik vond dat ik duidelijk was in mijn beslissingen en waar nodig optrad, waardoor de sfeer gezellig bleef. Verbeterpunten voor mezelf zijn onder andere nog iets meer de diagonaal lopen en nog wat fitter worden, maar dat zal tijdens het huidige seizoen goed komen.”

De wedstrijd werd beslist door een opmerkelijke wedstrijdsituatie, waar Jim Louwerens zijn uitleg over heeft. “Vlak voor tijd werd het winnende doelpunt gemaakt door de thuisploeg. De aanvoerder en doelman van de bezoekers waren het hier niet mee eens wegens vermeend aanvallen van de doelman door een speler van Den Hoorn. Echter ging hier een duw fout van een verdediger aan vooraf waardoor de speler van Den Hoorn tegen de doelman aan kwam. De bal werd vervolgens binnen gekopt door een vrijstaande Den Hoorn speler.”

Over de wedstrijd was men in het algemeen tevreden. “Iedereen was sportief en netjes. Spelers hielpen elkaar opstaan na pijntjes en na afloop mocht ik de nodige complimenten ontvangen. De sfeer naar afloop was een beetje rumoerig omdat de coach van Concordia vond dat ik extra tijd had moeten bijtellen. Dit maakte hij in woord en gebaar duidelijk waarna hij woorden in zijn mond nam maar deze vervolgens wel weer inslikte. Ik heb hem hier op aangesproken en hem verzocht de kleedkamer op te zoeken. Hij vond deze opmerking van weinig respect naar zijn persoon uitgaan. Hij werd uiteindelijk morrend naar binnen geleid door zijn assistent, waarna ik zelf ook van het veld af kon lopen naar de scheidsrechterskleedkamer. Verder was de sfeer gewoon en rustig.” Louwerens vond het niet de moeite waard om daar verder iets mee te doen.

Humormomenten waren er ook niet veel, aldus de arbiter uit Ridderkerk. “Op een moment na, waarbij een speler van Concordia constateerde dat ik het er maar druk mee had met alle pratende mensen. Ik reageerde met dat het zo nu en dan wel op een vrouwenclubje leek en dat ik de volgende keer thee en een picknick mand zal meenemen. Hier kon de speler van Concordia wel om lachen.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Jim Louwerens staat voor 11 september op het programma. In Rotterdam nemen Steeds Hooger 1 en HWD 1 het in de vierde standaard klasse tegen elkaar op. “Een mooie Rotterdamse derby dus waar ik al naar uitkijk.”

Lees meer over de spelers: