‘Gefelicitaart’ voor Excelsior M. keeper Leerdam

‘Gefelicitaart’ voor Excelsior M. keeper Leerdam

‘s-GRAVENZANDE Jesper Leerdam, keeper van Excelsior Maassluis, kent een slechte start van het seizoen 2013-2014. Naast het feit dat de ploeg van trainer Cesco Achterberg een moeilijke seizoenstart achter de rug heeft, zal de talentvolle doelman zelf de rest van dit seizoen moeten toekijken vanaf de tribune na het scheuren van zijn kruisbanden in het duel met IJsselmeervogels.

Een lange revalidatie ligt in het verschiet. Reden voor eindredacteur Rory Buik van RegioRijnmondVoetbal om de sluitpost op te zoeken en hem te verblijden met de wekelijkse lekkernij gemaakt door meesterbakker Johan Dekker uit Pernis.

Hiernaast was de inwoner van s’- Gravenzande niet te beroerd om onze wekelijkse rubriek: ‘ de vijf vragen aan..’ voor zijn rekening te nemen.

” Voor mij is het eerst wachten tot het vocht uit mijn knie is verdwenen,” aldus de 26-jarige doelman. “De uitslag van de MRI- Scan is in zoverre positief dat er niets aan de hand is met mijn meniscus. Naast de schade aan mijn kruisband valt alles dus redelijk mee. Ik ben in goede handen en in de aankomende weken gaan we in conclaaf met de artsen om te kijken hoe nu verder,” zo vervolgt de positief ingestelde Leerdam.

-Waar let jij, buiten je eigen club om, nog meer op dit weekeinde?

” Buiten al het rek- en strek-werk met betrekking tot mijn knie zal ik zeker Westlandia gaan volgen, mijn broertje staat daar in het eerste elftal onder de lat en ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen.”

– Wat hoop je maandag op www.regiorijnmondvoetbal.nl te lezen?

” Ik begrijp dat jullie er als meest actuele website erg bovenop zitten, dus eigenlijk hoop ik zelfs zaterdagavond al te kunnen lezen dat Excelsior Maassluis het bekertreffen tegen SVC ‘ 08 gewonnen heeft. Ook verwacht ik drie punten voor Feyenoord tegen Go Ahead Eagles.”

– Wat verwacht je van de districtsbekerwedstrijd tegen SVC ‘ 08?

” Met alle respect voor de ploeg uit Wassenaar maar op basis van het kwaliteitsverschil verwacht ik een overwinning voor ons. Voor ons is het ook een mogelijkheid om weer vertrouwen te tanken.”

– (Beetje cru om deze vraag aan jou te stellen Jesper) maar is de selectie fit?

” Naast mijzelf zijn ook beide spitsen Kevin Vink (ex-RKC) en Niels Vonk er helaas niet bij, toch heeft onze selectie genoeg kwaliteit om dit in te vullen.”

– Wat is de kracht van dit Excelsior Maassluis?

” Het klinkt misschien heel clichématig maar we zijn echt een team. We gaan zowel binnen- als buiten het veld voor elkaar door het vuur. Niemand is belangrijker dan een ander, ook al hebben we voormalig prof-spelers als Vink en Van den Bergh lopen. We hebben een hechte groep.”

Dank voor je tijd Jesper, wij bij RegioRijnmondVoetbal wensen jou een spoedig herstel toe.

” Jullie ook bedankt mannen, ik krijg vanavond toevallig veel vrienden op bezoek dus deze prachtige taart komt op een goed moment.”