Excelsior M klimt naast Barendrecht: 2-1

Excelsior M klimt naast Barendrecht: 2-1

ROTTERDAM – Excelsior Maassluis heeft zich in de rangschikking van de Topklasse naast Barendrecht genesteld.

De formatie van trainer Jeroen Rijsdijk is na een zwakke start aan een opmerkelijke reeks bezig. Barendrecht van Adrie Poldervaart daarentegen liet de laatste weken veel punten liggen, waardoor beide Rijnmond-ploegen de eerste helft van het seizoen afsluiten met 25 punten. De derby kleurde aan de Lavendeelstraat overigens opvallend geel, tweemaal rood, voor Redert (Excelsior Maassluis) en Aarts (Barendrecht) en twee strafschoppen.

Nog belangrijker dan de kaarten waren de drie treffers, verdeeld over twee voor Excelsior Maassluis en een voor Barendrecht, waardoor de regioderby in 2-1 voor de Tricolores eindigde door twee benutte strafschoppen van Redert. Beide clubs hebben overigens een niet overkomelijke achterstand op de leider. Dit omdat HHC na de zege op NEC, ook met 4-1 te sterk was voor Kozakken Boys.

Onderin eindigde het degradatieduel tussen RVVH en FC Lisse onbeslist. In Ridderkerk werd het 1-1, waardoor beide clubs op vijftien punten kwamen na de winterstop maar een missie hebben en dat is degradatie uit de Topklasse voorkomen. Een club heeft nog groters zorgen dan RVVH en FC Lisse. SteDoCo verloor in de laatste speelronde met 1-3 van Capelle, waardoor het met tien punten vast op de laatste plaats bleef. Capelle klom door de winst in Hoornaar naar 19 punten en over IJsselmervogels heen dat thuis met 2-4 van Katwijk verloor. De formatie van Ton van Bremen kwam in punten samen met GVVV gelijk met Scheveningen.

 

 

 

Lees meer over club: Excelsior Maassluis
Lees meer over de spelers: