Dubbeldam eist duidelijkheid wethouder

DORDRECHT – Dubbeldam wil duidelijk over haar toekomst van de Dordtse wethouder Rinette Reynvaan-Jansen.

Woensdagmiddag 12 maart wordt er tussen half vier en half vijf gevoetbald voor het Stadskantoor in Dordrecht. Tientallen jonge spelers van voetbalvereniging Dubbeldam zullen eenmalig de velden van hun vereniging verruilen voor de straatstenen bij de Spuiboulevard om aandacht te vragen voor de toekomst van de club. Dubbeldam kan niet langer meer wachten en wil duidelijkheid over haar toekomstige locatie. Al 15 jaar liggen er plannen voor een herinrichting van het Sportpark aan de Schenkeldijk en al 15 jaar wacht op een verplaatsing.

Vanwege deze plannen is de afgelopen jaren minimaal onderhoud gepleegd aan de huidige accommodatie. De vereniging staat met zijn rug tegen de muur. Om haar leden en spelers van de tegenstanders fatsoenlijk te kunnen ontvangen en onderbrengen moet er snel een beslissing genomen worden. Aan Dubbeldam zal het niet liggen; nog steeds groeit de ruim honderd jaar oude vereniging gestaag, inmiddels hard op weg naar de mijlpaal van duizend leden. Concrete plannen liggen al klaar, zodat direct aan de bouw begonnen kan worden als de gemeente eindelijk duidelijkheid verschaft.

Wethouder Rinette Reynvaan-Jansen zal een petitie van Dubbeldam in ontvangst nemen. Binnen twee dagen tekenden meer dan 750 leden en sympathisanten, eist het Dordtse bestuur duidelijkheid. Dubbeldam heeft de afgelopen jaren laten zien een dynamische vereniging te zijn. Tegen de stroom in blijft zij groeien, in het afgelopen jaar extra hard door een grote toestroom van dames en meiden. Ook heeft zij haar nek uitgestoken door al bouwtekeningen te laten maken van een nieuwe locatie. Het is derhalve een krachtige en vooruitstrevende vereniging.