De wereld volgens Jasper de Muijnck (deel 21)

De wereld volgens Jasper de Muijnck (deel 21)

ROTTERDAM – De Nederlandse school in Hongarije. Een mooie nieuwe uitdaging, kan je een wekelijkse column schrijven over je belevenissen in Hongarije als trainer coach uit de regio, was de vraag? Ik ga het weer proberen. Deze week: licenties.

In mijn baan als directeur opleidingen heb ik vaak contact met zaakwaarnemers. Een wat schimmig vak met vooral veel verschillende persoonlijkheden. Het is een vak waar je vrij eenvoudig geld kan verdienen. Je zoekt een talentvolle speller uit, je vertelt wat je allemaal voor hem kan doen en sluit een overeenkomst op provisiebasis of voor een vast bedrag. Je overtuigt de familie van de vooral bij mij jonge speler en belooft gouden bergen en grote carrières. Daarna vertegenwoordig je hem. Wat dat vertegenwoordigen precies inhoudt verschilt nogal van zaakwaarnemer tot zaakwaarnemer.

Ik zal enkele voorbeelden schetsen. We hadden een gesprek met een inmiddels ex-jeugdinternational in onze U19 groep. We waren ontvreden over zijn mentaliteit en levensstijl in de laatste fase van de opleiding. We hadden enkele persoonlijke gesprekken met hem gevoerd, maar echte verbetering kwam er niet. We besloten een gesprek met zijn zaakwaarnemer erbij te regelen. De insteek van het gesprek: hoe kunnen we zijn carrière redden en hem de laatste stap van talentvol jeugdspeler naar volwaardig prof laten maken. Het werd een wat vreemd gesprek. De zaakwaarnemer was erg ontevreden over hoe wij met zijn pupil omgingen. Wij vroegen hoe hij dat bedoelde. Hij speelt niet genoeg was zijn antwoord. Wij vroegen hem naar zijn gesprekken met de speler over dit onderwerp. “Hoe bedoel je?” was zijn antwoord. Welke reden heeft de speler aan je gegeven? Over dit onderwerp hadden ze niet gesproken. Onze volgende vraag was: wat hij nu precies van ons wilde. Hij zei “hij moet weer gaan spelen anders moeten jullie hem verhuren aan andere club”, bij naam genoemd door hem. Wij vroegen hem wat hij nou van de speler zijn spel vond dit seizoen. Hij had zijn speler nog niet zien spelen. Hij wilde graag een afkoopsom voor het contract en dan regelde hij wel dat de speler bij de nieuwe club kon spelen. Wij hebben hem vriendelijk verzocht te gaan en medegedeeld dat de speler bij ons bleef en dat wij een ander instelling van de speler verwachtte en dat wij hem daarop beoordelen. Alleen door hard te werken kon hij speelminuten krijgen in de opleiding. Wij hebben de speler een week later uitgelegd wat hij zou kunnen verwachten van een zaakwaarnemer. De speler was ook geschrokken van de kennis van de zaakwaarnemer over hem.

Het kan ook anders. We hebben een zeer talentvolle centrale verdediger in onze onder 19 jaar. Hij is een te bescheiden jongen met heel veel voetbaltalent, maar een te verlegen persoonlijkheid om de verdediging te leiden. Hij moet duidelijk een stap maken op dit gebied. Na een aantal gesprekken over dit onderwerp met hem, nam zijn zaakwaarnemer contact met ons op. Hij kwam langs om met ons te praten. Zijn eerste vraag was hoe we kunnen samenwerken om dit proces goed aan te pakken. Hij wilde graag weten welk begeleidingsdeel of externe hulp hij kon of mocht inschakelen naast het traject met de sportpsycholoog, dat wij hadden voorgesteld. Tijdens het gesprek vroeg hij steeds feedback aan zijn speler en na een half uur hadden we een duidelijk plan van aanpak en evaluatie afspraken. We zijn nu een jaar verder en hij traint sinds de winter vast bij het eerste elftal. Hij coacht en stuurt onze onder 19 jaar zonder problemen. In zijn ontwikkelingsproces is het nu tijd om dat coachen ook bij het eerste elftal in trainingen te gaan doen. Hij heeft begeleiding gehad van de sportpsycholoog om te leren zijn mening uit te spreken en om te gaan met reacties hierop. Daarnaast heeft hij extern lessen gehad in non verbale communicatie, lichaamshouding en in presenteren. Zijn zaakwaarnemer heeft alle feedback-momenten gevolgd en uitgevoerd en we adviseren nu jonge spelers en hun familie om contact op te nemen met zaakwaarnemers met deze instelling.

Persoonlijk heb ik lange tijd niet met zaakwaarnemers gewerkt. Het was eigenlijk nooit nodig, omdat vanuit mijn werk bij een club eigenlijk altijd interesse kwam van andere clubs en meestal ook clubs om een volgende stap te maken. Nadat ik op een woensdagnacht naar huis reed en zojuist RBC Roosendaal failliet was gegaan, bedacht ik me dat ik er wel een nodig zou hebben om mijn diploma Coach Betaald Voetbal te kunnen gebruiken op dat niveau. Ik heb bij enkele mensen in de voetballerij geïnformeerd naar een goede zaakwaarnemer; er kwamen enkele suggesties uit. Een tijdje heeft er één mij vertegenwoordigd, maar alleen als ik hem belde, kreeg ik iets van informatie wat er misschien zou kunnen spelen en was er altijd wel iets vaags. Op een gegeven moment heb ik niet meer gebeld en heb ik ook nooit meer iets van hem vernomen. Pas geleden heb ik weer eens met een Nederlandse zaakwaarnemer gesproken. Hij beloofde contact te houden en regelmatig contact op te nemen. Het leek er weer even op, maar inmiddels ook alweer een tijdje niets vernomen, maar wie weet. Het grappige is dat één van mijn assistenten bij Quick Boys regelmatig contact met mij opneemt. Hij weet dat ik graag weer in Nederland zou willen werken. Hij belt clubs op om te vragen of ze misschien aan mij gedacht hebben en eventueel geïnteresseerd zijn. En regelmatig houdt hij mij op de hoogte over welke clubs hij gesproken heeft. Soms word ik tot mijn verbazing gebeld door clubs om te vragen naar de voorwaarden voor een overgang. Hij heeft die club dan gesproken en nog niet de tijd gehad om mij op de hoogte te brengen.

Tot volgende week , Jasper

Lees meer over de spelers: