De wereld volgens Jasper de Muijnck (deel 13)

De wereld volgens Jasper de Muijnck (deel 13)

ROTTERDAM – De Nederlandse school in Hongarije. Een mooie nieuwe uitdaging, kan je een wekelijkse column schrijven over je belevenissen in Hongarije als trainer coach uit de regio, was de vraag? Ik ga het weer proberen. Deze week: Eerste helft competitie.

Het einde van het jaar nadert en ook de plaatsingscompetitie in het Hongaarse jeugdvoetbal nadert zijn einde. Na komend weekend zit dit deel van de competitie erop. Er spelen 16 teams in de competitie en we hebben nu tegen alle teams één keer gespeeld. De bovenste acht teams gaan na de winterstop in een hele competitie uitmaken wie de kampioen wordt. De onderste acht teams maken uit er degradeert naar de tweede divisie. Onze vier teams hebben samen negen nederlagen geleden in de gehele eerste competitiehelft. Met twee eerste plaatsen en twee tweede plaatsen hebben we ons voor alle kampioenscompetities geplaatst.

Een interessante periode breekt aan. De Nederlandse directeur is niet zo gefixeerd op het winnen van de competities maar op het ontwikkelen van de spelers. De coaches waren gewend dat het alleen om winnen gaat; een mentaliteit die best te waarderen is, maar in jeugdvoetbal niet leidend moet zijn. Ze maken zich zorgen, omdat ik besloten heb dat er, meer dan ze gewend zijn, talentvolle spelers een leeftijdsgroep hoger gaan spelen. Ze maken zich zorgen over de resultaten en wat de eigenaar van de club daarvan zal vinden. Kan dat hun baan kosten, vragen ze zich af. Hongarije is totaal anders dan Nederland op dit gebied. De baas bepaalt; er is geen ontslagregeling of bescherming.

Inmiddels is de eigenaar op de hoogte gebracht van de verandering en de angst bij zijn medewerkers. Er gaat een gesprek volgen om de angst bij de coaches weg te nemen, zodat de ontwikkeling door kan gaan.Wat is het verschil dan eigenlijk? De laatste jaren werd in de eindfase van het seizoen één speler doorgeschoven naar een hogere leeftijd om wedstrijden te spelen. Vorig seizoen ben ik begonnen om twee spelers te laten meetrainen en soms delen van wedstrijden te laten spelen in hogere teams. Dit seizoen zijn er al twee spelers per leeftijdscategorie hoger gaan spelen en nu in de winterstop voeg ik daar per leeftijd nog eens vier extra aan toe. Dit kan, omdat er volop talent in elke leeftijdscategorie is. We hebben 33 jeugdinternationals in onze vier teams. Vanuit onze ‘onder19’, het hoogste jeugdteam, gaan twee spelers na de winterstop bij het eerste trainen. Zij slaan de stap naar tweede team over. Vier andere spelers gaan naar het tweede team. Vanuit onderuit, U17, worden deze plaatsen opgevuld en zo verder naar beneden. Een voor een Nederlandse opleiding volkomen normaal systeem; hier totaal onbekend.

De laatste wedstrijd bij onze U19 zijn we er al mee begonnen. Het was goed om te merken dat de spelers die doorgeschoven waren goed op het niveau meekonden. Dat we de wedstrijd ook nog wonnen is alleen maar goed voor het vertrouwen in de ingeslagen weg.

Na de winter starten alle teams weer op 0 punten en ik ben erg benieuwd naar deze seizoenshelft.

Uiteraard horen aan het einde van een seizoenshelft ook evaluatiegesprekken met de spelers. Dit naar aanleiding van hun persoonlijk ontwikkelingsplan. Een ook pas sinds anderhalf jaar werkend fenomeen hier. In Hongarije is de bemoeienis van de ouders vrij groot. Er is maar weinig echt talent in Hongarije en elke academie is bang om hun talenten kwijt te raken. Dit wordt door de ouders gebruikt om te proberen invloed uit te oefenen. Ik was erg verbaasd over het aantal telefoontjes van ouders als hun kind reserve had gestaan of gewisseld was. “Dan moet mijn kind maar ergens anders gaan spelen”, was een veel gehoorde zin. Dit jaar hebben we alle ouders aan het begin van het seizoen een brief gestuurd dat ze in de winter bij de evaluatie aanwezig mochten zijn. Tussendoor contact kon alleen rond wedstrijden en dan persoonlijk. De ouders zijn uitgenodigd om te luisteren naar de evaluatie tussen speler en coach. Ze krijgen de gelegenheid om aan het einde van dat gesprek hun vragen te stellen. Nog zo’n sessie is aan het einde van het seizoen gepland. Ik ben erg benieuwd of het gaat werken. Er is bij deze gesprekken ook iemand van het managementteam aanwezig om het gesprek (lees: de bemoeienis van de ouders) in goede banen te leiden.

De komende weken rond de kerstperiode worden daardoor ook erg interessant.

Tot volgende week, Jasper

Lees meer over de spelers: