Week door Midden: Johan van der Stel (CKC)

Week door Midden: Johan van der Stel (CKC)

ROTTERDAM – CKC uit Kralingse Veer gaat vanaf het seizoen 2017-2018 spelen in de in de zaterdagcompetitie. De club zal veel moeten regelen, maar heeft er vertrouwen in er te kunnen staan vanaf het begin van het nieuwe seizoen. Zo groot het vertrouwen daarin is is ook de ambitie om snel boven de vierde klasse uit te stijgen, waar de club nu moet instromen. 

Tekst: Oscar van Bekkum

Moet ik u feliciteren met meer dan 70% die voor de overgang heeft gestemd? Bent u blij?
Ehh. Ik ben er tevreden mee. Laat ik het zo zeggen. Uiteindelijk heeft ruim zeventig procent voor  gestemd van de uitgebrachte stemmen. Een deel heeft niet gestemd. De constatering is dat er een groot deel onverschillig is. Het is een prima keuze zo, ondanks dat er veel mensen niet hebben gestemd.

Wat moet er besproken worden met de KNVB?
Bij de KNVB gaan we aankaarten dat we aan de zaterdagklasse mee willen doen. Met de bond hebben we afgesproken dat we dat vóór 1 mei zouden aangeven. Dat is wat er eerst gaat gebeuren.

Waarom willen jullie niet zelf belangrijke knopen doorhakken, maar het bij de leden van de club neerleggen?
Wij hebben als bestuur hier over gediscussieerd en de beslissing genomen dat we naar de zaterdagklasse willen. Maar wij realiseerden ons ook dat het een grote stap is. Het kan veel impact hebben voor onze kleine club, die al heel lang bestaat.

We spelen al sinds 1928 op de zondag, dus er is ook veel sentiment vanwege de historie. En we wilden met het vlaggenschip van de club een traditie doorbreken. Dat betekent iets voor mensen. Daarnaast gaan we met een extra team naar de zaterdag, die wel wat eist. Zeker ook omdat we maar twee velden hebben. Er zullen wat veranderingen doorgevoerd moeten worden. Om die reden wilden wij de leden de gelegenheid geven om daarover mee te beslissen.

Hoe ziet het proces eruit qua overgang van zondag naar zaterdag? Wat moet er geregeld zijn? 
We zullen veel dingen moeten regelen. Een voorbeeld is dat we als club op zaterdag langer gaan draaien. We gaan tot in de avond door. Er zullen meer uren gedraaid moeten worden, dus hebben we ook meer mensen nodig.

Vervolgens zullen we de selectie voor aankomend seizoen moeten gaan samenstellen. Waar we tegenaan lopen is dat we alleen met ons eerste elftal naar de zaterdagklasse gaan. Dat doen we omdat er geen ruimte is voor meer. Dat betekend dat we ons eerste team moeten gaan bemannen met een eigen selectie. Het moet van voldoende grootte zijn, maar niet te groot. Anders zullen er spelers niet spelen. Tussen het eerste elftal, de A1 en de B1 moeten we een samenwerking creëren. Die gaat nu al heel goed, maar dat is in een model waarin spelers op zaterdag en zondag kunnen spelen. Dat gaat moeilijker als je op zaterdag twee keer speelt. We zullen dus veel planmatiger te werk moeten gaan.

Jullie beginnen onderaan, in de vierde klasse. Waar willen jullie naar toe uiteindelijk? Promoveren of een stabiele vierdeklasser worden?
We hebben de ambitie om er bovenuit te stijgen. Voor de zondagsklasse hebben we al gezegd dat we bovenin in de derde klasse willen mee doen en naar de tweede klasse te willen gaan. Die ambitie proberen we in de zaterdagklasse te handhaven.

Lees meer over club: CKC