De Terugblik: Week 21

De Terugblik: Week 21

ROTTERDAM – Het is voorlopig huilen met de pet op bij Feyenoord. Kansloos verliezen bij PEC Zwolle, derde plaats verloren en trainer Fred Rutten staat op straat. Schijnt er ergens nog licht aan het einde van deze pikdonkere tunnel?

Feyenoord mocht eigenlijk nog van geluk spreken dat het bij 0-3 bleef. PEC Zwolle was op alle fronten sterker. Of misschien beter gezegd: de Rotterdammers lieten zich overal het kaas van de brood eten. Geloofden de spelers van Feyenoord er zelf wel in? Inspiratieloos en zonder zelfvertrouwen stonden sommigen op het veld. Het resultaat was een team dat als los zand aan elkaar hing en nooit aanspraak kon maken op de winst. Rutten is gisteravond als eindverantwoordelijke geslachtofferd voor de wanprestaties van gisteren en de afgelopen weken.

Giovanni van Bronckhorst begint nu eerder aan zijn klus. Een loodzware klus welteverstaan. En ook nog eentje die volgens het slechtste scenario de leiding van Feyenoord op langere termijn pijn kan doen. Wat als ‘Gio’ ook geen team kan maken van de elf eenlingen? Dit lijkt niet onwaarschijnlijk, want wie Feyenoord de afgelopen tijd heeft zien worstelen, weet dat er een klein wonder voor nodig is om het team als een onverslaanbare machine te laten opereren. En hoe moet de nieuwe trainer het eventuele wonder bewerkstelligen? Met vers bloed inbrengen? Zouden Khalid Boulahrouz, Elvis Manu en wellicht Mitchell te Vrede het spelniveau naar een hoger plan tillen? Als Van Bronckhorst Feyenoord niet aan Europees voetbal weet te helpen, start hij al met minpunten zijn trainersloopbaan in Rotterdam-Zuid.

SV Charlois leverde zaterdag een opmerkelijke prestatie. In de nacompetitie moest de club uit Rotterdam-Zuid aantreden tegen het Schiedamse HBSS. Inzet is een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. SV Charlois speelde verdienstelijk met 2-2 gelijk in de jeneverstad, maar deed dat slechts met acht man. Scheidsrechter Sturz had namelijk al drie spelers weggestuurd. Keeper Houari Djebbouri, Nick Vuijck en Benjamin Timmer kregen de rode prent te zien. Het was een waar kaartenfestijn, want nog vijf andere spelers zagen nog een gele kaart. Twee daarvan waren voor HBSS. Met al die boekingen doet de wedstrijd denken aan een ordinaire schoppartij, maar daar was geen sprake van. De spelers gingen sportief met elkaar om. Het was meer de arbiter die zich nadrukkelijk liet gelden. Komende zaterdag is de return in de Rotterdamse wijk Charlois.

NOCKralingen is gepromoveerd naar de derde klasse van het zondagvoetbal. In de vierde klasse C eindigden de Kralingers op plek twee op gelijke hoogte met het Rotterdamse Maasstad Tediro en zodoende was er een beslissingswedstrijd nodig. In de spannende confrontatie stond het na 90 minuten 1-1. In de verlenging schoten Jaime Mendes da Silva en Danny van Os NOC Kralingen naar een 3-1 overwinning. Voor MaasstadTediro is het overigens nog niet over en sluiten. Ze spelen als troostprijs in de playoffs. Op deze manier kunnen ze alsnog promotie naar de derde klasse bewerkstelligen.

Lees meer over de spelers: