De Taart: zaalvoetbalsters Pernis (slot)

De Taart: zaalvoetbalsters Pernis (slot)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

“Zes prijzen in vijf jaar. En dan is dit de eerste erkenning?” Bakker Dekker schudt het hoofd bij de laatste Taart van het seizoen 2015-2016. De prijzen zijn verdeel volgens de baker der Bakkers. “Alleen nog zaterdag de finale van de Regio Rijnmond Cup en dan zit het erop. De kantinetest is gewonnen door Oud-Beijerland, de Coen Moulijn Memorial Cup en Stefan de Vrij Cup zijn gewonnen door Balcontrole en Feyenoord en Pim Blokland heeft met OHVV-voorzitter Karel van Suchtelen de laatste Klupp-held van het seizoen geëerd. Dan is de Taart voor de zaalvoetbalsters van Pernis meer dan goed besteed. Als de mannen van TPP deze prestatie hadden geleverd waren ze zeker op de Coolsingel uitgenodigd. Maar de dames zitten kennelijk al vijf jaar in een verdomhoekje. Niet terecht. Rotterdam wilde graag wedstrijden va het Nederlands vrouwenelftal naar de Maasstad halen, maar doet niets voor de club die in de zaal de beste van ons land is geworden. Vreemd en niet eerlijk. Dus daar gaan wij wat aan doen. De laatste Taart van dit seizoen blijft in Pernis en gaat naar de ploeg van trainer Sharon van Zadelhoff. En wens iedereen namens bakker Dekker een fijne zomerstop en tot volgend seizoen. Het was een goed Taartenjaar. We hebben er in de samenwerking met www.regiorijnmondvoetbal.nl weer van genoten. Hopelijk de mensen ook van onze Taart. Toch langzaam maar zeker een begrip in de regio Rijnmond geworden.”

Dat de Taart van de plaatselijk baker der Bakkers goed smaakt is in de kantine van Pernis geen discussie. “Dit is met liefde gemaakt, maar nog veel belangrijk, met gevoel geschonken,” aldus Van Zadelhoff tussen twee happen door. “We zijn ons door de Taart van bakker Dekker gaan realiseren dat we eigen geen publiciteit hebben gekregen. Wij waren helemaal vol van deze titel. Daar hebben we hard voor gewerkt, maar publiciteit voor je prestatie is toch een vorm van waardering. Ja, die missen wij wel. Nu we het er over hebben, blijken we het enige team in Rotterdam dat Nederlands kampioen is geworden. En dan blijft het vervolgens stil. Heel stil. Dat is best confronterend. We hebben de laatste vijf jaar viermaal in de finale van de beker gestaan en die driemaal gewonnen. We hebben tweemaal de Super Cup gewonnen en dit seizoen voor het eerst de nationale titel. Geen klein lijstje durf ik te zeggen, maar kennelijk niet belangrijk genoeg om iets van de Rotterdamse sportwethouder te horen. Wij zijn ook nog nooit genomineerd voor welke prijs dan ook. En op televisie komen we al helemaal nooit, maar wij hebben nu wel de Taart van bakker Dekker, dus genieten wij daar wel van. Eigenlijk des te meer.”

Van Zadelhoff is de operichter van de zaalvoetbalafdeling van Pernis en verantwoordelijk voor de successen van de vrouwen. “Dit seizoen heb ik voor aanvang gedacht dat we kampioen zouden worden. Alles klopte, de puzzelstukjes vielen in elkaar en dat is gebleken. We hadden Os Lusitanos uit amsterdam al voor de beker en de Suppercup verslagen, maar we waren nog nooit kampioen geworden. Dat gaan we binnenkort vieren. Twee meiden zijn op vakantie en als die terug zijn, gaan we de video nogmaals bekijken met z’n allen en steken we de barbecue aan. En ja we zullen ook zeker een drankje drinken. Dat hebben we na een lang seizoen wel verdiend. Het is geweldig dat bakker Dekker ons op zijn manier heeft gehuldigs. Pernis is maar een dorp en als mensen het dorp uit gaan, denken ze al dat ze een paspoort nodig hebben. Maar deze kleine club heeft het wel tot nationaal kampioen geschopt. En ja, daar zijn we compleet met schaal en Taart hartstikke trots op. Fijn dat bakker Dekker dat heeft opgemerkt en beloond met deze Taart.”

 

 

Lees meer over club: Pernis