De Taart: Topklasser BVV Barendrecht

De Taart: Topklasser BVV Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen weekend ontsnapte Barendrecht op wonderlijke wijze aan een nederlaag in de derby tegen Capelle. De bezoekers leidden lange tijd met 0-3, maar vonden alsnog het waterloo op De Bongerd: 5-3. De ploeg van trainer Jack van den Berg toonde op onverwachtse wijze veerkracht en pakte zodoende drie belangrijke punten, waardoor het nu vierde staat op het hoogste amateurniveau. Regiorijnmondvoetbal.nl beloonde de bizarre ontsnapping met de taart van de week, die opnieuw werd gesponsord door Banketbakker Johan Dekker uit Pernis.

Trainer Jack van den Berg nam de taart dinsdagavond in ontvangst en zei trots te zijn op de zege op Capelle. “Zo’n ontsnapping heb ik nog nooit meegemaakt, want we gaven onszelf geen stuiver meer,” zei de oefenmeester. “Dat we uiteindelijk toch de zege boekten, ondanks het niet altijd sterke spel, waswel terecht. Het verschil in de wedstrijd tegen Capelle was écht niet zo heel groot.”

Van den Berg baalde wel toen de 0-3 viel. “Ik heb nog nooit zo’n merkwaardig eigen doelpunt gezien, maar ik ben blij dat we veerkracht hebben getoond. Zeker toen we de eerste treffer scoorden, groeide het geloof en de wil om meer te bereiken in het duel.” De Bongerd zag Barendrecht in iets meer dan twintig minuten naar een 5-3 zege doorstomen. “We pakten toch de draad op, en lieten ons niet meer terugzakken. We hebben gespeeld als eenheid en geknokt als leeuwen. Uiteindelijk hebben we de zege wel verdiend.”

Waar dit seizoen gaat eindigen voor de topklasser, weet Van den Berg ook niet. “De verschillen in de Topklasse zijn enorm klein. Als we komend weekend verliezen van GVVV kunnen we zomaar weer tiende staan. Wij bekijken alles per wedstrijd en hopen aan het eind van de rit in het linkerrijtje te staan.” De Topklasse lijkt wel een aanwinst voor het Nederlandse voetbal. “Het niveau is soms beter dan in de eerste divisie, en dat trekt veel publiek. Iedereen kan van elkaar winnen. Maar strop is wel dat ieder seizoen er vier ploegen kunnen degraderen. Dat zorgt er wel voor dat bij iedere club de druk groot is. Ook bij de kampioenen van voorgaande jaren, zoals Katwijk en Spakenburg, zie je dat ze het jaar erna ver kunnen terugvallen. Dat geeft aan dat het niveau hoog is.”

Van den Berg verlengde onlangs zijn contract met één jaar op De Bongerd, wat betekent dat hij alweer zijn achtste seizoen zal ingaan. “Ik heb het nog altijd naar mijn zin en voel dat ik nog niet klaar ben. De chemie is prima met de spelers, staf en bestuur. Dan heb ik geen reden om te vertrekken,” besluit de oefenmeester, die ook met het Ambachtse IFC op zondag prima presteert. “In de tweede klasse hebben we nog altijd de volle score, 11 gespeeld en 11x winst. Daar ben ik trots op, met IFC hebben we als doel kampioen te worden. We liggen goed op schema, en willen de koppositie vasthouden.” En de taart? Die was na het gesprek al bijna helemaal opgegeten door de spelers van de eerste selectie. “Ik hoop dat ze nog een stukje hebben bewaard. Bedankt Regiorijnmondvoetbal.nl.”