De Taart: SVV (zon)

De Taart: SVV (zon)

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Maar deze week had de Pernisser kunstenaar een probleem. Hij was door alle Paasdrukte bijna vergeten om een keuze te maken. Midden tussen de paaseieren en paasstollen moest de bakker een keuze maken. Het meel zat in zijn snor toen hij daar met zijn handen eens over wreef.

De  bakker overwoog de Taart der Taarten naar Han van Leeuwen te sturen. De interim-trainer van Zestienhoven had de derdeklasser weer aan de praat gekregen, van de laatste plaats naar boven gedirigeerd en was vervolgens geveld door een hernia, waardoor hij zijn klus moest teruggeven aan het bestuur van de Rotterdamse club. “Pijnlijk en pijnlijk om hem af te laten vallen,” aldus bakker Dekker. “Maar ik neig ondanks de rugpijn van Van Leeuwen toch voor SVV. Ik heb de stand er nog eens even op nageslagen. Achttien nederlagen, twee gelijke spelen en dan afgelopen zondag tegen Zwarte Pijl voor de eerste maal in het seizoen pas winnen. Moet je nagaan, dat je in augustus 2014 begint en dan in het laatste weekeinde van maart voor het eerst weer eens met z’n allen onder de douche staat na een overwinning. Acht maanden zonder zege. En weet je wat ik zo bijzonder vind, zonder dat de trainer de schuld krijgt en naar huis wordt gestuurd. Ik heb wat moeite dat het amateurvoetbal te veel op het betaalde voetbal gaat lijken door het wegsturen van trainers. De oefenmeester als wegwerpproduct. Ik heb er moeite mee. Als ambachtelijke bakker heb ik ook altijd vertrouwen in mijn eigen product. Dus wens Han van Leeuwen namens mij vooral veel sterkte en breng de Taart maar naar Harga, want daar verdient de zondagafdeling het en dubbel en dwars, maar zeker ook de trainer en het bestuur.”

In Schiedam reageert de selectie van de voormalige profclub aangenaam verrast. De training van Gerard van Ruitenburg wordt even onderbroken om de Taart in ontvangst te nemen. “Voor ons,” vraagt een van de spelers nog enigszins verbouwereerd. SVV zondag is duidelijk niet meer gewend aan winnen en feestjes en cadeaus. De afgelopen maanden waren lang, zwaar en vooral zonder succes. Maar de sfeer is goed gebleven en de groep is gewoon blijven voetballen. Het bestuur heeft begrepen wat er aan de hand is. SVV is een nieuwe weg ingeslagen en dat kost tijd. De club is goed bezig en het komt zeker goed. Men neemt hier weloverwogen beslissingen en die zijn op de lange termijn noodzakelijk. Zo’n overwinning help daarbij natuurlijk. We sprongen van twee naar vijf punten. Van nul naar een overwinning. Er is in sport niets leuker dan winnen. Je ziet het aan de groep. Zo’n Taart kunnen ze zich eigenlijk niet voorstellen, maar het werkt wel als een stimulans. We hebben nog maar drie punten achterstand op de nummer voorlaatst, maar er degraderen twee clubs, dus we moeten opeens alles gaan winnen om de vierde klasse nog te kunnen ontlopen. Maar dat gaan we zeker proberen. Je bent pas gedegradeerd als er echt geen ontkomen meer aan is. Tot die tijd blijven we gewoon strijden voor de punten. Precies zoals het hoort,” aldus Van Ruitenburg.

De trainer die na afloop van dit seizoen een periode bij de Schiedammers afsluit neemt een stuk va zijn Taart die door de vrouw van voorzitter Hans van Dijk is aangesneden. “Dit is echt een Taart. Je proeft aan alles dat die bakker met zijn vak bezig is. Het is niet alleen leuk om De Taart te winnen, maar bovendien ook nog erg lekker. Complimenten voor de maker.”

 

Lees meer over club: SVV Schiedam
Lees meer over de spelers: