De Taart: Sportclub Feyenoord

De Taart: Sportclub Feyenoord

ROTTERDAM – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol product uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Deze week werd de Regio Rijnmond Voetbaltaart in Rotterdam bezorgd bij Sportclub Feyenoord. Vanaf de start van de competitie 2013-2014 de meeste voorspelbare winnaar van het Pernisser snoepgoed.

De formatie van trainer Harry Akkermans werd getipt als de grote favoriet voor de titel in de vierde klasse F van het zaterdagvoetbal. De debutant werd sinds het besluit om de hoofdklasse van het zondagvoetbal in te ruilen voor het zaterdagvoetbal gezien als de schier onverslaanbare favoriet. De club van sportpark Varkenoord maakte die status uiteindelijk meer waar dan vooraf was gedacht, gehoopt of verwacht. Het technische hart van de amateurs van de Kuip-club, voorzitter Wim Voots, Hans Maus en Henk Blommers had Harry Akkermans aangesteld als oefenmeester en een spelersgroep verzameld, waarmee de overstap naar de derde klasse zonder tijdverlies zou worden gerealiseerd. Dat het zou gebeuren was echter geen vaststaand feit. De prestaties van Sportclub Feyenoord bleken echter beter dan verwacht.

De club hoefde zich op het laagste zaterdagniveau soms niet of nauwelijks in te spannen. Het houden van de nul werd in negentig minuten vaak een grotere uitdaging dan het winnende van de wedstrijd voor eigen publiek of vreemde bodem. De cijfers bij het vieren van het kampioenschap spraken voor zich. 21 duels, 63 punten, 121 doelpunten voor en twaalf tegen. Alle reden om de taart bij de eerste kampioen van de regio Rijnmond te brengen. Bij Zinkwegse Boys en terug op het eigen sportpark werd de titel gevierd, maar de teugels werden door trainer Harry Akkermans niet gevierd. De Rotterdammers staan immers nog in de kwartfinale van de districtsbeker (morgen/zaterdag bij Sportlust’46) en van de Regio Rijnmond Cup (15 april tegen Leonidas zaterdag).

Feitelijk waren beide toernooien een betere graadmeter voor de kracht van de rood-witten. Vaak werden op papier betere opponenten in de beide bekertoernooi verslagen, waardoor de verwachting werd gevoed dat Sportclub Feyenoord ook binnen een jaar door de derde klasse naar de tweede moet wandelen. Met even veel gemak is niet duidelijk, maar feit is dat de technische leiding van de club een stabiele, solide beleid voert. “Succes trekt goudzoekers aan,” sprak Henk Blommers al op de nieuwjaarsreceptie van de club toen de titel al aan de horizon gloorde. “We krijgen telefoontjes van spelers die volgend seizoen wel voor de club willen komen spelen. Wij houden echter vast aan onze eigen koers.” Dat betekent dat de club maximaal drie of vier spelers van buitenaf aan de selectie zal toevoegen en de blik vooral op de eigen opleiding heeft gericht.

“We willen op den duur meer Feyenoorders in de hoofdmacht en zo snel mogelijk naar de tweede klasse. Dan zien we weer verder. We willen graag, maar zeker niet geforceerd naar het niveau op zaterdag waar we bij de zondag vandaan komen. Ik moet de selectie en trainer een groot compliment maken. Favoriet zijn is namelijk een, maar die status waarmaken is weer iets heel anders,” aldus voorzitter Wim Voots. Die wilde om die reden ook niet op de foto. “De selectie en de trainer hebben dit kampioenschap veroverd. Als voorzitter stond ik langs de zijlijn en daarom nu dus ook niet op de foto. Ere wie ere toekomt.”