De Taart: Sportclub Feyenoord

De Taart: Sportclub Feyenoord

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Deze week had de Pernisser kunstenaar het weer lastig. De bovenste beste bakker heeft een Taart heeft gereserveerd voor de grote boze Wolf van Excelsior Maassluis, die nu ook de halve finale van de Regio Rijnmond Cup wist te bereiken. Maar er waren ook de eerste twee kampioenen. GOZ weer terug naar de derde klasse en Sportclub Feyenoord met grote stappen naar de tweede klasse.

“Ik gun het GOZ, mooi klein clubje in Mijnsheerenland,” aldus de besnorde koekenbakker uit Pernis. “Maar ik heb respect voor Sportclub Feyenoord voorzitter Wim Voots. Van de hoofdklasse zondag overstappen naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en dan zeggen dat je binnen twee seizoenen in de tweede klasse moet spelen. Niet roepen, maar ook doen. En ik zie niet elk seizoen een dozijn nieuwe spelers op Varkenoord naar binnen worden gereden, dus er wordt ook nog een beleid gevoerd waar over na is gedacht. Als GOZ nu een week eerder kampioen was geworden hadden we daar de eerste kampioen kunnen vieren. Ja eigenlijk is het allemaal de schuld van NSVV. Dat verspeelde punten, waardoor bij Sportclub Feyenoord ook de champagne kon worden geopend. En dan drie dagen later ook ten koste van Alblasserdam (1-3) de halve finale van de Regio Rijnmond Cup bereiken geeft gevoelsmatig toch een voorkeur voor de amateurs van de Kuip-club. Of het eerlijk is weet ik niet, maar je kunt het in het leven nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken. De Taart gaat naar Varkenoord.”

Daar nam interim-trainer Hans Maus de traktatie vanuit Pernis graag in ontvangst. Over de titel was iedereen het eens, die behoorde in de derde klasse Sportclub Feyenoord toe. Groot Lindt traier Miquel Munoz verklaarde na de eerste periode ter onderstreping van de klasse van de Rotterdammers dat er in de afdeling een club om de titel speelt en de rest om de tweede plaats. Desondanks nam het bestuur van Sportclub Feyenoord in maart afscheid van de trainer van de koploper in de derde klasse. Harry Akkermans werd bedankt voor de eer en vervangen door veteraan Maus die op Varkenoord verantwoordelijk is voor het technisch beleid van de rood-witte amateurs. De Krimpense ex-oefenmeester zou het liefst een stuk van de Taart af willen snijden om die symbolisch aan Akkermans te gunnen. Het kampioenschap is immers ook zijn verdienste. Enig zwart randje op een verder geslaagd seizoen is de uitschakeling in de districtsbeker West II. Op de rand van de halve finale gingen de Rotterdammers onderuit, waardoor plaatsing voor het grote KNVB toernooi aan de neus voorbij ging. Verder was er behalve twee nederlagen in de competitie niet zo veel te klagen. Maus wil, mede verantwoordelijk voor het besluit over Akkermans niet te veel terugkijken. “We hebben als club de stappen uitgestippeld die nodig waren om van de zondag naar de zaterdag verhuizen. We hebben onderweg naar de tweede klasse geen tijd verspeeld. Twee jaar is twee jaar geworden. We liggen op schema. Vanaf volgend seizoen zal de tegenstand zwaarder worden, dus zal de spelersgroep zich nog meer moeten bewijzen. De realiteit is dat tegenstanders tegen Feyenoord altijd net iets gemotiveerder zijn dan tegen een andere club. Maar dat weten we en dan moeten we daar gewoon tegen bestand zijn.”

Ondertussen hoopt Maus met de selectie ook nog op de Regio Rijnmond Cup. “Een prijs is een prijs. De hebben twee jaar geleden in de finale gestaan, maar die tegen Capelle verloren. We zijn weer dichtbij, maar om die enorme prijs een seizoen lang in de bestuurskamer te mogen laten pronken moeten we nog twee keer winnen. Net als voor de titel gaan we daar voor.”

Lees meer over club: GOZ
Lees meer over club: SC Feyenoord
Lees meer over de spelers: