De Taart: kampioen Spartaan’20

De Taart: kampioen Spartaan’20

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website van de Bakker der bakkers www.banketbakkerrijdekker.nl

De eerste kampioen in de regio Rijnmond heeft zich gemeld. Niet het gedoodverfde SVV uit Schiedam, niet FC Oudewater dat in zijn debuutjaar als fusieclub met een been in de derde klasse staat, maar wel tweedeklasser Spartaan’20. Met hulp van BMT dat de enig overgebleven achtervolger, buurman Kocatepe op 1-1 hield, waardoor de Rotterdammers via een 3-0 zege op VUC de titel veroverden. Na 31 jaar keert de club van de voormalige iconische voorzitter Frans van den Eijnden terug naar de eerste klasse. Het niveau dat de Rotterdamse club verliet toen trainer Gokan Akgoz werd geboren. Verloren jaren met heimwee naar de tijd van Dalessi, Booms, Hahn en de broers Van den Eijnden. Andre van Gelderen als trainer en soms duizenden mensen langs de lijn bij stadsderby’s tegen buren CVV en De Musschen. Clubs die niet meer bestaan doordat ze om te overleven op moesten gaan in fusies. Spartaan’20 is met afstand de best renderende club aan de Rotterdamse Oldegaarde. Bij de status hoort die van eersteklasser. “Wij zijn blij en trots dat de club na zo’n lange tijd weer terug is in de eerste klasse en vooral met spelers uit eigen gelederen,” aldus trainer Akgoz die dit seizoen voor het eerst verantwoordelijk is voor de zondagselectie van de club.

De Rotterdamse oefenmeester kwam als jongerenwerker bij de club binnen en begon als trainer van het tweede elftal. “In ben in Waddinxveen opgegroeid en heb daar bij Be Fair en ASW gespeeld. Voor mij werk ben ik naar Rotterdam verhuisd en via een speler van de B-jeugd bij Spartaan’20 terecht gekomen. Wat hier nu gebeurt is fantastisch. Er is door de technische staf, waar ik een onderdeel van ben, heel hard gewerkt met een jonge groep. De leeftijd varieerde in wedstrijd van 20,8 tot 21,6 jaar. Fantastisch om dit met een groep met jonge gasten te bereiken. We waren niet voorbereid op een titel tegen VUC, maar we hebben het graag gevierd. Maar komend weekeinde gaan we de rentree in de eerste klasse tegen XerxesDZB echt vieren. Zaterdagavond gaan we met z’n allen eten en zondag wordt het kampioenschap met vuurwerk en bloemen gevierd. Het overviel iedereen afgelopen zondag een beetje. Het was door Ajax-Feyenoord ook wat minder druk. We hebben in het zondagvoetbal absoluut niet te klagen, maar we hopen dat het tegen XerxesDZB een echt feestje wordt. De trainer van de tegenstander heeft nog geinformeerd of we er echt voor gaan spelen, maar ik wil niet dat Spartaan’20 na het kampioenschap een lachertje wordt. We spelen elke wedstrijd om te winnen, dus ook tegen XerxesDZB.”

Akgoz, die straalt bij het zien van de Taart van Bakker Dekker en zijn selectie voor de Bakker der Bakkers laat applaudisseren, geniet van het succes. “We hebben keihard gewerkt en niemand ontzien. Deze jongens kunnen stuk voor stuk voetballen. Geen zorg. Maar we hebben ze voorgehouden dat ze ook wedstrijden op karakter moeten winnen, als het voetballend niet gaat of lukt. We hebben sommige jongens hard aangepakt, want er zijn er die met hun hoofd al bij het volgende hoofdstuk zijn. Aan de andere kant hebben we extra aandacht besteed aan Wembley Reyes, omdat we wisten wat zijn doelstelling was. Hij wil naar het betaalde voetbal, maar XerxesDZB is een uitstekende tussenstap. We zullen misschien nog een of twee spelers kwijt gaan raken. Er staan hier wekelijks scouts langs de lijn. Daar kijken we bij Spartaan’20 niet meer van op. Maar de selectie snapt waar we met elkaar mee bezig zijn en zal voor negentig tot 95 procent in tact blijven. Dat moet de basis zijn om mee verder te gaan. We liggen feitelijk voor op schema, maar iedereen voelt waar we mee bezig zijn. Spartaan’20 als eerste kampioen van de regio Rijnmond is geweldig. We gaan er zondag nog eens extra van genieten. Iedereen is welkom aan de Oldegaarde. Ook Bakker Dekker, wij danken hem voor deze Taart. Echt prachtig om mee te maken.”

 

Lees meer over club: Spartaan'20