De Taart: Ruud van Katwijk

De Taart: Ruud van Katwijk

ROTTERDAM – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol product uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Deze week werd de regiorijnmondvoetbaltaart in Rotterdam bezorgd bij Ruud van Katwijk. Die deed zich, na zijn ziekenhuisopname en de actie van zijn zoon Nick met de selectie van Leonidas, op de bank tegoed aan de Pernisser lekkernij.

De jury was het er na de 0-3 overwinning van Sportclub Feyenoord bij Zinkwegse Boys en het kampioenschap zonder puntverlies in de vierde klasse snel over eens. De taart moest in week dertien naar sportpark Varkenoord voor de eerste kampioen bij de standaardteams van de regio West II. Totdat www.regiorijnmondvoetbal.nl als meest actuele website van de regio Rijnmond achter de actie van Nick van Katwijk en de selectie van Topklasser Leonidas kwam. Voor aanvang van het duel met UNA uit Vedlhoven besloot de Rotterdamse formatie aan de warming-up te beginnen in speciale T-shirts met de opdruk “Veel sterkte Ruud”.

Met deze actie wilde de selectie van John Hoeks de vader van verdediger Nick van Katwijk steunen. Die was met een dubbele longembolie opgenomen in het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De actie ging vervolgens als een olievlek door de regio Rijnmond. De foto en het bijbehorende artikel van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl werd alleen al op Facebook meer dan 5000 keer bekeken. Op internet was dat een veelvoud. De warme woorden en likes waren niet te tellen en Ruud van Katwijk was zichtbaar geëmotioneerd door de actie van zijn zoon. “Ik wilde eigenlijk geen aandacht voor mijn ziekenhuisopname, maar toen ik op Radio Rijnmond hoorde wat er aan het Erasmuspad was gebeurd, kreeg ik tranen in mijn ogen. Prachtig van mijn zoon, prachtig van de club.”

Ruud van Katwijk (foto/midden) vond feitelijk ook dat de taart daardoor niet voor hem moest zijn, maar voor Leonidas. “Ik ben gelukkig weer thuis en moet het nog een paar weken rustig aan dien. Ik vind het geweldig dat de bakker uit Pernis deze prachtige taart bij mij laat brengen, maar de jongens van John Hoeks verdienen hem dubbel en dwars. Ik weet het goed gemaakt. Ik neem er een lekker stuk van en geef hem aan mijn zoon Nick (rechts) en verenigingsmanager Donny Scharloo (links) mee. Dan kan de selectie van Leonidas smullen van dat wat ze toekomt. Een geweldige taart voor een geweldige groep jongens. De Leonidas-actie vergeet ik mijn leven niet meer. En ik kan gelukkig zeggen dat ik er nog ben er van het plan met de warming-up T-shirts van mijn zoon kan genieten. Een prachtige voetballers, maar bovenal een prachtig mens.”

Ruud van Katwijk neemt een hap van de groene voetbaltaart van bakkerij Dekker uit Pernis en www.regiorijnmondvoetbal.nl. “Was die eigenlijk voor Sportclub Feyenoord bedoeld? Oh, een extra taart speciaal voor mij? Hij is heerlijk en speciaal. Dank bakker Dekker voor dit prachtige gebaar. Het wordt zeer gewaardeerd, net als alle kaarten, bloemen en smsjes die ik heb ontvangen. Ze waren hartelijk, warm en gemeend. Heeft mij net als de taart en de actie van Leonidas goed gedaan.”