De Taart: Piet Boogaart (Excelsior Maassluis)

De Taart: Piet Boogaart (Excelsior Maassluis)

MAASSLUIS – Afgelopen weekend vond er een uniek moment plaats bij Excelsior M. Aan de Lavendelstraat werd de inmiddels 102-jarige Piet Boogaart gefêteerd. De voormalige selectiespeler en vrijwilliger was immers 80 (!) jaar lid van de topklasser. Voor Regiorijnmondvoetbal.nl aanleiding om de oudste supporter van de club, samen met oud-voorzitter Ab van Dijk, in het zonnetje te zetten met de taart van Banketbakker Johan Dekker uit Pernis.

Piet Boogaart hoort dankzij zijn lustrum tot de geschiedenis van de club uit Maassluis. Boogaart debuteerde, zeer waarschijnlijk zover terug te vinden is, in 1938 (!) al in het eerste elftal van Excelsior Maassluis. “Mijn allereerste wedstrijd was tegen Maasland,” geeft de goedlachse Boogaart aan. “Ik kreeg in dat duel nog een schop. Dat gebeurde toen al.”

Na zijn actieve loopbaan bleef Boogaart zeer nauw betrokken bij zijn vereniging. “Ik weet nog goed dat ik heb meegeholpen bij de aanbouw van een extra gedeelte van de kantine,” vertelt de Maassluizer. “Ik heb toen bijvoorbeeld de eerste paal geslagen. Dat vergeet ik nooit meer.” Van Dijk lacht en vult aan. “Piet is een echte clubman pur sang. Altijd voetballer geweest, en daarna als vrijwilliger actief voor de club. Hij stroopte altijd de mouwen op om werk te verzetten voor ‘zijn’ cluppie,” geeft Van Dijk aan, die zelf in de jaren tachtig en negentig zestien jaar preses was.

Boogaart geniet waar hij nog kan van de wedstrijden van zijn club Excelsior Maassluis en volgt bijna alles in de media. “Hij houdt nog echt plakboeken bij, zelfs nu knipt hij nog artikelen uit de krant uit,” laat Van Dijk zien in een mooi jubileumboek van Excelsior Maassluis dat in 2018 honderd jaar bestaat.

Boogaart is nu 102, maar viert in januari alweer zijn 103e verjaardag. “Ik ben apetrots op het lidmaatschap en vooral blij met deze mooie vereniging,” verklaart hij. “Ik vind Excelsior Maassluis een gezellige club waar iedereen elkaar kent. Dat is altijd zo geweest, en zal altijd zo blijven. Daarom is het mijn club.” De oud-speler is Regiorijnmondvoetbal.nl ook dankbaar voor de mooie taart uit Pernis. “Ik ga er van genieten. Samen met mijn medebewoners in het verzorgingshuis, en natuurlijk met Ab en zijn vrouw. Dank jullie wel.”