De Taart: OVV

De Taart: OVV

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart naar de gedeeld zesde kampioen van de regio Rijnmond: DBGC.

En weer stond de beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond, die momenteel ook echt bakkersijs maakt en daarmee van alle markten thuis is, voor een duivels dilemma. Twee kampioenen kwamen in aanmerking voor de Taart der Taarten. Het Rotterdamse Antibarbari of OVV uit Oostvoorne. “Lastig verhaal. Iedere kampioen verdient in mijn optiek erkenning. De studenten van Antibarbari of de club van trainer Ron Vuik die heeft besloten dat OVV vooral weer gedragen moet worden door speler van de club,” aldus Dekker. Die werd deze week verrast door een bestelling van twee Taarten door het 109 jaar oude Steeds Hooger. Dat had eerder in het jaar vanwege de revival een Taart van bakker Dekker gekregen en hoefde niet meer te worden overtuigd van de kwaliteit die de baker der bakkers levert. “Ja, dat was leuk dat voorzitter Sander Vis hier in Pernis in de winkel stond. Ik herkende hem van de foto. Weet je trouwens dat is geerd. Leuk voor die man, want zijn club scoort misschien niet op de ranglijst, maar wel op alle andere vlakken. En ik ben eruit trouwens. Breng de Taart van deze week maar naar OVV. Die hebben keuzes gemaakt in de trant van Steeds Hooger. De vereniging is belangrijk. Daar moet in worden geïnvesteerd.”

OVV-trainer Rob Vuik laat zijn selectie op donderdagavond ontspannen een partijtje voetgolfen. Op de Taart wordt in Oostvoorne getuige de commentaren duidelijk gewacht. “Dit is leuk voor de groep,” aldus de oefenmeester die voorheen werkzaam was bij PFC. “De club heeft duidelijk voor een andere koers gekozen, waarbij handhaven een doel op zich was en een periodetitel als een rpijs werd beschouwd. Je mag best voorzichtig zijn, maar moet aan de andere kant wel ergens voor spelen. Maar niemand had hier durven voorspellen dat we voor de winterstop aan de top van de ranglijst zouden staan om die eerste plaats vervolgens nooit meer af te staan. Er is bij OVV duidelijk iets gegroeid en dat is een mooi proces geweest. Daarom houden we deze groep voor de eerste klasse ook bij elkaar. Alleen Ferry van de Spui vertrekt naar Zuidland, omdat hij op zaterdag wil gaan spelen. Maar verder blijft iedereen hier spelen. En laten we iedereen spelen. Deze selectie heeft de titel in de tweede klasse veroverd en verdient een kans in de eerste klasse. De groep is een bewijs dat je met een collectief ver kunt komen, dat willen we graag belonen. En binnen de vereniging laten zien dat je met eigen jongens ook iets kunt bereiken.”

Vuik vervolgt: “Deze selectie bevat minstens tien echte OVV’ers. Vorig weekeinde heeft er een A-junior al tien minuten ingevallen en hij en een andere junior schuiven door naar de selectie voor volgend seizoen. Ook dat hoort bij de filosofie. Natuurlijk raken we spelers uit de jeugd kwijt aan andere clubs, maar als we zorgen dat die jongens zich kunnen spiegelen aan spelers van het eerste en we blijven aan de basis werken, blijven ze op den duur allemaal bij OVV spelen. Dat is niet alleen mijn, maar ook de overtuiging van het bestuur. We hebben niet voor niets al in oktober van het vorig jaar besloten om met elkaar verder te gaan. OVV en ik denken op dezelfde manier over de invulling van de toekomst. Het is hier wel eens anders geweest, maar momenteel is iedereen er binnen de club van overtuigd dat OVV vooral met OVV’ers moet spelen. En dan gaan we voor de komende jaren aan werken. Deze titel is een enorme steun in de rug in dit proces. Dat kan je graag gebruiken.” Ondanks dat Oostvoorne vergrijst, heeft de club nog steeds voldoende aanwas aan de onderkant van de piramide. “Maar nieuwe jonge gezinnen met kinderen zou prettig zijn. Brielle groeit als gemeente, Oostvoorne niet. Maar goed, dat is voor OVV niet op te lossen. Daar hebben ook andere clubs in de regio mee te maken,” aldus Vuik.

De plaats van de club in de eerste klasse is een evenaring van het hoogste niveau ooit, dat dertien jaar geleden onder de toenmalige trainer Rene Breve werd gerealiseerd. “Alleen de verzorger is nog over uit die periode. We gaan gewoon volgend seizoen proberen om ons te handhaven, want OVV bestaat in 2017 honderd jaar, dus dat zou prachtig zijn. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan een jubileumboek en nog wat andere zaken, dus sportief hopen wij daar als selectie iets aan toe te voegen. Gewoon door net als dit seizoen relatief weinig treffers tegen te krijgen en vanuit een goede defensie aanvallend het verschillen te maken.” Op de achtergrond vormen groen-witte ballonnen nog het decor van het kampioensfeest. “Het was een geweldige belevenis,” aldus Vuik. “Op de boerenkar door het dorp, de schaal van de burgemeester en wethouder en medailles door een vertegenwoordiger van de KNVB. De dag had werkelijk alles. Mooi weer, veel mensen en een prachtige sfeer. Het is een geweldig feest geworden als kroon op een prachtig seizoen. De club is met deze titel beloond voor haar beleid. Zo voelt het. Leuk dat bakker Dekker dat gegeven met zijn Taart heeft beloond. We hadden er al over gelezen, maar nu mogen we hem zelf ontvangen. Het is weer even feest bij OVV.”

 

 

Lees meer over club: OVV