De Taart: OHVV

De Taart: OHVV

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart naar de tweede kampioen van de regio Rijnmond: OHVV.

Bakker Dekker was in een feeststemming. Niet vanwege de volgens hem aanstaande bekerwinst van Feyenoord, want daar was hij nog niet zo heel zeker van. Op de toonbank van de winkel in hartje Pernis stonden wel chocolade voetbalschoenen met daarop het logo van de Kuip-club te verhoging van de feestvreugde. Maar de bakker der bakker had het al naar zijn zin zonder dat duidelijk was dat Feyenoord eindelijk weer eens op de Coolsingel kon worden gekroond. Bakker Dekker was opa Dekker geworden van Xavi. Inderdaad vernoemt naar de Xavi van Barcelona. “Een prachtig mannetje,” aldus de meer dan blije grootvader. Op de toonbank stonden chocolaatjes met blauwwitte muisjes om het aan de klanten van de winkel te melden. “Man, alles goed gegaan en gezond. Een mooi mannetje. Wij zijn er hartstikke verguld mee.”

 “Ik was deze week niet helemaal op mijn best, als het over voetballen gaat,” aldus Dekker bijna verontschuldigend. “Ik heb mij even meer met familiezaken bemoeid. Voetbal was even bijzaak, maar ik heb de belangrijke dingen niet uit het oog verloren. Het was natuurlijk maar een beperkt programma, maar mij is niet ontgaan dat OHVV zonder te spelen kampioen in de derde klasse is geworden, omdat Excelsior’20 een 2-0 voorsprong tegen tien man van KethelSpaland in de slotfase weggaf. Einde van de aspiraties van de Schiedammers, die een Taart verdienden door aan de competitie te beginnen met een trainer uit eigen gelederen en met vooral eigen kweek. Sympathiek in deze tijd waarin clubliefde een uitstervend begrip is,” aldus de trotst opa van Xavi. “Dus met de Taart naar Oudenhoorn, want ongeacht de uithoek waar de club speelt, verdiend is verdiend, dus OHVV is de winnaar van deze week.”

In Oudenhoorn nam trainer Rafael Andrade het cadeau van de bakker der Bakkers voor de training van de kampioen in de derde klasse met de selectie graag in ontvangst. “Kampioen zonder te spelen en zondag een uitwedstrijd, dus echt vieren duurt even tot de eerste thuiswedstrijd. Maar we zijn in Schiedam wezen kijken naar de wedstrijd van Excelsior’20 en KethelSpaland. Dus we waren erbij toen we via 2-2 kampioen werden. Zelf spelen en winnen is leuker, maar kom op, kampioen is kampioen. Dat is na de degradatie van OHVV uit de tweede klasse het belangrijkste.” De oefenmeester die ook volgend seizoen actief is in de polder achter Spijkenisse en met het bestuur van OHVV zelfs praat over een lange termijnvisie noemt de titel voor de OudenHoornse VoetbalVereniging verdiend. “Wij zijn het seizoen zonder vastomlijnde doelstelling begonnen. We waren nieuw in de afdeling en kenden de meeste tegenstanders niet. Na vier weken liepen we bij DHZ uit de eerste deuk op, dus toen zag het er nog niet naar uit dat we achter Excelsior’20 en Charlois mee zouden gaan doen om de prijzen.”

Andrade vervolgt: “Maar een week voor de Kerst kwamen we voor het eerst aan de leiding en moesten de andere clubs naar ons gaan kijken. We werden steeds fitter, maar kregen aan de andere kant ook te maken met de druk van het koploper zijn. Tegenstanders gingen zich aan OHVV aanpassen en we speelden niet altijd goed. Het was soms zelfs niet om aan te zien, maar we bleven wel winnen. En uiteindelijk was het verschil met de achtervolgers groot genoeg om na Nieuwenhoorn de tweede kampioen van de regio Rijnmond te worden en Taart te krijgen. Niet echt slecht voor zo’n klein clubje,” dat heeft in de tweede klasse volgens de oefenmeesters ook dringend versterking nodig. “We hadden al geen brede selectie, maar we hadden het geluk dat we weinig blessures en andere zaken tegen hadden. Zondag missen we pas voor het eerst van het seizoen een speler door een schorsing. Maar er gaan ook spelers ondanks de titel stoppen, dus we hebben behoefte aan aanvulling.”

De broers Oost komen van TOGB en Spijkenisse naar OHVV om voor volgend seizoen bij de selectie aan te sluiten, maar Andrade heeft meer nieuw bloed nodig in de polder. Nu we zeker weten dat we volgend seizoen in de tweede klasse spelen, wordt het iets makkelijker. En ik voel mij ook niet te groot om zelf contact op te nemen met spelers. Maar de middelen zijn in Oudenhoorn beperkt. We gaan op trainingskamp, maar daarnaast moet vooral het plezier en de club spelers aantrekken. Wij zijn nu ook weer in het nieuws, dus dat helpt een klein beetje.” De oefenmeester wijst op de Taart. “Die was van grote klasse. Geen standaardtaart, want dat proefde ik wel. Om heel eerlijk te zijn heb ik nog een tweede stukje van de Taart van bakker Dekker genomen. Hij was uit de kunst. Leuk dat bakker Dekker en www.regiorijnmondvoetbal.nl op deze manier aan OHVV hebben gedacht. Erg leuk.”