De Taart: OFB

De Taart: OFB

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenal de bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. De Taart ging deze week naar Ooltgensplaat, waar de plaatselijke OFB voor de zesde keer in successie verloor, maar voor het eerst in 530 minuten het doel van de tegenstander wist te vinden.

De bakker wreef nog maar een door zijn grijze snor. “Het was moeilijk deze week. Een dubbele beenbreuk voor een speler voor De Zwervers in Rotterdam-IJsselmonde. Triest en een Taart meer dan waard. En wat te denken van het Groote Lindtje van Bolnes. Zes keer verloren en in de zevende wedstrijd met 1-4 achter staan tegen nota bene Groote Lindt. Vorig seizoen de koning van de ontsnapping. 5-0 verliezen bij NSVV en via 7-0 in Zwijndrecht alsnog promoveren naar de tweede klasse. Dat Groote Lindt kreeg van Bolnes een Groote Lindtje te incasseren. 1-4 achter en dan nog met 5-4 winnen, Erg knap, want de formatie van Ben Kinds had de eerste zes duels in de tweede klasse verloren en bij 1-4 achter was de zevende aanstaande. Ook een Taart waard. Maar door de zege van de club uit Ridderkerk bleef er dus maar een club op nul punten staan. OFB. Zes gespeeld nul punten, twintig tegen en een voor. De zesde nederlaag was voor eigen publiek tegen NTVV. Maar na 530 minuten werd er eindelijk gescoord. Een nul was dus eindelijk weggewerkt, maar de kleine club op het eiland Goeree-Overflakkee is nog wel de enige club in West II zonder punten. Mijn gevoel zegt dat we daar een Taart ter stimulans moeten brengen. OFB is een sympathiek clubje. Nooit negatief in het nieuws en met een bestuur dat na vijf wedstrijden zonder doelpunt en zes zonder overwinning niet aan de stoelpoten van de trainer begint te zagen. Dat geldt overigens ook voor Bolnes, maar die zijn met de 5-4 tegen Groote Lindt over het dode punt heen. Die komen dit seizoen nog wel een keer in aanmerking voor de Taart. Rij maar naar Ooltgensplaat voor OFB. Hopelijk gaat de Taart erin als koek en stijgen ze zaterdag tegen koploper Flakkee boven zichzelf uit. Er zit geen doping in de Taart, maar wel heel veel goede wil. En zullen we langs deze weg de ongelukkig speler van De Zwervers IJsselmonde een hart onder de riem steken. Veel beterschap.”

Trainer Wouter Zwackhalen is verrast door de Taart van de beroemdste bakker van de regio Rijnmond en ver er buiten. “Zijn wij de enige club zonder punt. Daar was ik mij niet van bewust. En daarvoor krijgen wij de Taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl? Leuke geste van de site en de bakker.” De oefenmeester van de vierdeklasser uit Ooltgensplaat maakt niet de indruk onder hoogspanning te staan. De sfeer op de training bij de hekkensluiter van de afdeling is prettig en ontspannen. Geen nerveuze bestuursleden of een trainer die de zaag in de poten van zijn stoel voelt. Zwackhalen kan er zelfs een beetje luchtig om doen. “Iedereen weet dat we ons best doen en dat we vanaf de eerste wedstrijd niet compleet zijn geweest. We zijn een vereniging met maar 280 leden. Twee seniorenteams en geen A-junioren. Het is bij afwezigheid of blessures niet even doorschuiven. Dit is amateurvoetbal met beperkingen. Dat weet iedereen, dat maakt verliezen niet makkelijker, maar wel makkelijker te begrijpen. Dat is ook de manier waarop het bestuur reageert. Ze staan niet te juichen bij een nederlaag. Soms zeggen ze dat we slecht hebben gespeeld en soms dat we beter hadden verdiend. Misschien wel zoals afgelopen zaterdag tegen NTVV. Maar het wordt nooit ongezellig of onaardig. Gelukkig niet, we spelen maar in de vierde klasse. Het is geen zaak van leven of dood. Maar terug naar zaterdag. Bij 0-3 achter scoorden we ons eerste doelpunt van het seizoen en daarna hebben we voldoende kansen gehad om dichterbij te kunnen dan 1-3. Maar ja je moet ze wel scoren.”

De 33-jarige Zwackhalen, ex-speler van de club, durft na zes nederlagen overigens nog over de toekomst te praten. “Als we compleet zijn, zouden we best mee kunnen doen. Vorig jaar zaten we in de Zeeuwse afdeling en die is minder sterk dan waar we nu in zitten. Verder scheelt het stoppen van Johan Dorsman voor ons. Mike van Wensen komt misschien terug en Leon Dorsman was de eerste drie wedstrijden van het seizoen op vakantie. Arjan van der Dol is geblesseerd geraakt en Pim van der Est is druk met verhuizen. Zaterdag tegen Flakkee hebben we bijvoorbeeld geen linksback, omdat Danny Pietersen er niet is. Dit was het vrije weekeinde, dus dat heeft hij al lang voor het vaststellen van de wedstrijd tegen Flakkee ingevuld. En zijn vervanger is ook al niet beschikbaar. Daar heb je als trainer van een kleine club nu eenmaal mee te maken. Vorig was wel ingeschat dat we de zwakste van de afdeling zouden zijn en dat komt met nul punten ook wel uit. Vorig jaar zijn we in de Zeeuwse vierde klasse tot 25 punten gekomen. Dat zegt iets over het krachtsverschil, maar ook dat we echt wel kunnen voetballen. We gaan dus zeker nog wel punten halen. Het komt vast goed. Misschien zaterdag wel tegen de koploper door deze Taart. Leuk gebaar van de bakker en www.regiorijnmondvoetbal.nl. Daar zal het tegen Flakkee dus niet aan liggen. Maar ook als we voor de zevende keer verliezen wordt het hier niet onaardig. We voetballen bij OFB gelukkig voor ons plezier. Maar eerlijk is eerlijk, winnen maakt het wel leuker. Maar zo lang iedereen hier nog met een glimlach naar de training komt, blijft het leuk om hier trainer te zijn. En die Taart gaan we na de training daarom gezellig met z’n allen opeten. Als we winnen mag de Bakker nog een keer trakteren.”

 

 

 

Lees meer over club: OFB