De Taart: Nieuwenhoorn (zat)

De Taart: Nieuwenhoorn (zat)

NIEUWENHOORN – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol product uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Deze week werd de Regio Rijnmond Voetbaltaart in Nieuwenhoorn bezorgd bij de zaterdagfdeling van Nieuwenhoorn, dat net als Sportclub Feyenoord in het debuutjaar in het zaterdagvoetbal de titel in de vierde klasse veroverde.

Nieuwenhoorn, begon, zag en overwon op zaterdag. Terwijl er in de plaats aan de rand van Hellevoetsluis een interne oorlog woedt, veroverde de pas 24-jarige trainer Ben Mierop met een selectie van net 20-jaar de titel als debutant in de vierde klasse. “Geen verrassing,” aldus de oefenmeester. “We wisten wat onze doelstelling was en binnen een jaar uit de vierde klasse was daarom volgens verwachting. We hebben nu nog negen jaar voor de beoogde drie promoties richting hoofdklasse. Het niveau waar we op zondag als club vandaan komen en waar we op zaterdag naar toe willen.”

Intern bij Nieuwenhoorn schijnt gezien het wegstemmen van het oude bestuur door de leden niet iedereen het daar over eens te zijn, maar Mierop weet wat hij wil en heeft een contract voor het seizoen 2014-2015 op zak. De rest lijkt na het behalen van de titel even bijzaak. “Ik ben trainer van deze selectie en richt mij op het goed afronden van dit seizoen en dan op de nieuwe competitie. Daar ben ik trainer voor,” aldus Mierop die Vincent Hulshoff en Bram Poldervaart voor hun studie naar respectievelijk Washington en Hong Kong ziet vertrekken. Bovendien keert Alexander Baartman terug naar OVV. Maar tegenover het verlies van dit drietal staat de komst van een handvol nieuwe speler en mogelijk het doorstromen van eigen talent.

“Ik kan nog geen namen noemen, maar als we hadden gewild, hadden we veel meer spelers binnen kunnen halen. Succes trekt kennelijk aan. Er waren speler bij van wie ik het niet had verwacht dat ze voor de zaterdagafdeling van Nieuwenhoorn zouden willen spelen, maar wij zijn dicht bij onze filosofie gebleven. We willen vooral met eigen jongens spelen. Een wedstrijd domineren en aanvallend voetbal spelen. De promotie verandert daar niets aan. Ook in de derde klasse zullen we op deze manier tegenstanders blijven proberen om ze onze wil op te leggen. Dat zal minder eenvoudig zijn dan op het laagste niveau in het zaterdagvoetbal, maar we blijven met dezelfde visie werken,” aldus Mierop. Die betitelde na het aansnijden van de taart van banketbakker Dekker uit Pernis het thuisduel met SNS als het slechtste tot nu toe en de uitwedstrijd tegen Stellendam als de beste.

“We hebben een jonge groep en dan weet je dat het waarschijnlijk niet het hele seizoen constant zal zijn, maar ik moet toegeven dat ze als ploeg goed hebben gepresteerd. 84 doelpunten met nog vier duels te gaan, zegt meer dan genoeg. Zeker gezien het feit dat er ook wedstrijden tussen zaten tegen clubs uit de regio die zich hadden voorgenomen als er voetballend niet te winnen was van Nieuwenhoorn het maar op een andere manier moest. Ook toen zijn ze overeind gebleven en dat is knap,” aldus Mierop die op jonge leeftijd zijn heup en bovenbeen brak en zich daardoor al vroeg op het trainen van jeugd stortte. “Ik ben een Nieuwenhoorn-man en via de D-jeugd en het tweede elftal uiteindelijk door de ledenvergadering naar voren geschoven toen de plannen voor een zaterdagafdeling concreter werden.”

Het is overigens opvallend om te zien dat geen enkele speler uit de op te heffen zondagselectie overstapt naar de groep van Mierop. Bijna illustratief voor de kloof die er binnen de club is ontstaan tussen de vereniging en de stichting onder leiding van Gerard Rolandus. Mierop lijkt er niet erg van onder de indruk. “Ik ben bijna lid van deze club vanaf mijn geboorte, dus niemand hoeft aan mijn gevoel voor Nieuwenhoorn te twijfelen. Dit is mijn vereniging en die moet binnen negen jaar driemaal promoveren. Dat andere mensen daar anders over denken, respecteer ik, maar ik blijf als trainer gewoon mijn werk doen. De zaterdag volgend jaar in de derde klasse net zo goed te laten presteren als dit seizoen in de vierde. En met spelers van de eigen club. Om de binding intern te versterken gaat de selectie aan het einde van het seizoen ook de training bij de jeugd verzorgen. Zo creer je in mijn ogen een Nieuwenhoorn-gevoel. Dat zat in de selectie en dat heeft de club aan de titel in het eerste jaar in het zaterdagvoetbal geholpen. En nu zelfs de taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl. Daar kan niemand toch iets op tegen hebben? Trouwens die taart is van grote klasse,” aldus Mierop.

De oefenmeester die is genomineerd voor de prijs van trainer van het jaar 2014 bij www.regiorijnmondvoetbal.nl neemt de laatste hap van zijn taart en dirigeert zijn spelers naar het trainingsveld. De titel mag dan binnen zijn, de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 is volgens Mierop feitelijk al begonnen. “We willen daar als Nieuwenhoorn goed voor de dag komen. We zijn niet gepromoveerd om zonder doestelling. We willen kijken hoe ver weer in de derde klasse kunnen komen.”