De Taart: Jubilarissen Nieuw Lekkerland

De Taart: Jubilarissen Nieuw Lekkerland

ROTTERDAM – Ook in het seizoen 2014-2015 is er elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van de populaire website www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol baksel uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie uitgegroeid tot een begrip. Banketbakker Dekker heeft elke week de hand in de beslissing wie zijn voetbaltaart ontvangt. Bakker Dekker had deze week een makkelijke keuze. Er was eigenlijk geen keuze, want er was een optie die er volgens de Pernisser lekkerbek met kop en schouders bovenuit stak. Vijf spelers die bij een club samen 1450 wedstrijden in de hoofdmacht spelen, moet worden beloond met het beste product dat uit de bakkerij komt. De Taart. Die moest naar het vijftal van Nieuw Lekkerland dat voor aanvang van de wedstrijd tegen Alblasserdam (4-0) werd gehuldigd.

Het Lekkerlandse vijftal Erwin Groenendijk, Ruud Ouweneel, Gert-Jan Stout, Raymon Slagboom en Ruben Munoz hebben 250 of meer wedstrijden in onze hoofdmacht gespeeld. Om precies te zijn 255, 275, 290, 310 en 320 wedstrijden. “We hebben naar een goed moment om deze echte clubmannen in het zonnetje te zetten. Deze derby tegen Alblasserdam was een mooi moment om het vijftal te mailen,” aldus voorzitter Wim de Ouden. Hij sprak de spelers voor aanvang van de wedstrijd tegen de verre buur naast aartsrivaal De Zwerver toe en reikte vijf grote bossen bloemen uit als teken van rijkdom. “Dit is voor een vereniging als Nieuw-Lekkerland de best denkbare reclame. Speler die in deze tijd een vereniging trouw blijven, zegt iets over de binding met die club. Wij voelen ons in dat opzicht rijk, met niet een speler, maar zelfs vijf. En eerlijk is eerlijk, dat gebeurt vandaag de dag slechts zelden. Het feit dat het ons deze taart oplevert, betekent dat het gegeven ons in de schijnwerpers heeft gezet. Dat soort reclame is voor een voorzitter en zijn bestuur altijd prettig.”

De Ouden, die in mei 2013 na een roerige periode van de eersteklasser aan het roer kwam, mag zich ook buiten het veld prijzen met een grote mate van binding met de club. “Wij zijn hier nog gezegd met mensen die 250 of meer wedstrijden voor club spelen. We hebben op de recordlijst zelfs drie spelers staan die 750 keer in de hoofdmacht hebben gespeeld. De mannen die zaterdag zijn geëerd, zijn dus nog niet eens op de helft. Maar dat is binnen het veld. Er buiten hebben we een werkploeg die hier ‘s ochtends om zeven uur door de poort komt. Dat zijn voor elke vereniging gouden krachten, maar wij hebben er procentueel nog veel van. Dat is net als met het vijftal spelers een vorm van rijkdom. Iets om trots op te zijn en tegelijkertijd een gegeven om ons zorgen te maken. Het verenigingsleven in ons land het vrijwilligers als belangrijke pijler. Maar het gegeven is dat werkploegen langzaam maar zeker eerder kleiner dan niet groter worden. En dan hebben wij in vergelijking tot veel andere verenigingen eigenlijk nog nauwelijks iets te klagen.”

De voorzitter overziet het hoofdveld waar pupillen en meisjes aan het trainen zijn, voordat de formatie van trainer Ronald Hulbosch bezit neemt van het terrein. Tevredenheid overheerst op sportaprk Excelsior. De club heeft zich in de top van de eerste klasse genesteld. “Bij voorkeur in het linker rijtje. De hoofdklasse waar ASWH in speelt is erg sterk, dus je mag je afvragen of een club als Nieuw Lekkerland daar iets te zoeken zou hebben. We hebben een visie. Jaarlijks komen er gaan er hooguit twee of drie spelers. Het gaat goed en wij zijn gezond. Dat betekent dat we onze bestuurlijke koers niet zullen veranderen. De vereniging is nog een echte vereniging, waar jeugd nog doorstroomt naar het eerste elftal. Dat karakter zijn wij zuinig op en willen we niet voor een promotie beschadigen. Ik ga straks vergaderen met een bestuur van negen mensen. Een vereniging als Nieuw Lekkerland is zo veel meer dan alleen het eerste elftal waar vaak de schijnwerpers alleen maar op staan. Maar zaterdag voor de wedstrijd tegen Alblasserdam stonden ze terecht op het eerste elftal. Vijf spelers samen goed voor 1450 wedstrijden in de hoofdacht. Welke club kan dat nou zeggen? Mooie taart trouwens. Het is een smaakvol cadeau.”