De Taart: Marvin Strik (Capelle)

De Taart: Marvin Strik (Capelle)

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. De derde Taart van 2015 ging naar de voetbalpersoonlijkheid van 2014. De tweede naar Capelle aan den IJssel. Want zoals bakker Dekker liet weten, iemand als Marvin Strik, die dit seizoen pas twintig minuten officieel in actie is gekomen, dan wel een zoete opkikker vanuit Pernis gebruiken.

Alles bij elkaar speelde Marvin Strik dit seizoen precies twintig officiële minuten. In de bekerwedstrijd tegen Volendam viel de middenvelder van Capelle in, maar daarna kwam hij door blessureleed dit seizoen voor Topklasser Capelle nooit meer in actie. “En tegen Volendam kwam ik juist terug van een blessure. Het is duidelijk niet mijn seizoen,” aldus de Rotterdammer die op krukken de kantine van Capelle binnen komt is afwachting van een afspraak met de fysiotherapeut van de club. Strik werd door dokter Fontijne geholpen aan zijn gescheurde meniscus. Met plaatselijke verdoving, dus de middenvelder heeft alles meegemaakt. “Het is toch wel vreemd om op een scherm mee te zien hoe ze je meniscus doorknippen. Volgens Fontijne zou ik veel meer pijn hebben moeten voelen dan ik in mijn beleving heb gehad.  Maar goed, belangrijk is dat alles in twintig minuten was geregeld en ik nog drie tot vier weken aan mijn herstel moet werken.“

De middenvelder hoopt zo doende aan het slot van de competitie nog een rol van betekenis te kunnen spelen voor de formatie van trainer Ton van Bremen die met enige fantasie nog outsider voor de titel te noemen is. De oefenmeester zelf filosofeerde tijdens het trainingskamp als eens over kansen van de clubs in de top, maar noemde zijn eigen selectie steevast nooit bij de echte kanshebbers.  Volgens Strik zal Kozakken Boys aan het einde van de competitie in de Topklasse de bloemen en champagne ontvangen. “Ze hebben een complete ploeg, ondanks dat wij in de competitie tweemaal van ze hebben gewonnen. Tijdens het trainingskamp in Fuengirola hadden we trouwens weer van ze moeten winnen, maar dit terzijde.”

Tijdens het trainingskamp in Spanje zou Strik naar zijn rentree toewerken. Het advies van de medische staf luidde dat hij op de training de knie maximaal zou belasten en in de wedstrijd tegen Kozakkeb Boys zou zien hoe het gewricht het zou houden. Maar in de warming-up voelde Strik dat het niet goed zat. “Onze voorzitter is huisarts, dus die heeft mij direct geadviseerd om mij te laten opereren. Terug in Nederland bleek er bij chirurg Fontijne in het IJsselland ziekenhuis gelukkig nog een plekje vrij te zijn, dus is alles binnen een week geregeld. Nu werken aan het herstel, want het is mijn slechtste seizoen dat ik mij kan herinneren,” aldus de ex-speler van XerxesDZB. Strik eindigde het seizoen na het winnen van de districtsbeker  West II met een ongelukkig gebroken middenvoetsbeentje en brak het botje in de week voor de start van de competitie in de Topklasse opnieuw.  Na zijn invalbeurt in het bekerduel van Capelle met Volendam verdraaide hij zijn knie en kwam daardoor tot de winterstop niet meer in actie.

Toen hij eindelijk weer binnen de lijnen leek te kunnen verschijnen, weigerde zijn gescheurde meniscus mee te werken. “Ik hoop dat ik het nu allemaal gehad heb, want ik heb dit seizoen al meer dan genoeg witte jassen gezien. Ik wil weer spelen en van waarde zijn voor de ploeg. Tijdens het trainingskamp in Fuengirola is gebleken hoe hecht deze groep is en nog dichter naar elkaar toe is gegroeid. Iedereen is iedereens vriend. Een paar dagen Spanje doet wonderen voor de sfeer en daar was het de trainer ook om te doen. Dan ben je nog geen titelkandidaat, maar je hoeft niet bang te zijn voor een herhaling van vorig seizoen toe we heel goed begonnen en uiteindelijk nog moesten oppassen voor degradatie. En ongeachte hoor ver Capelle komt, ik hoop er uiteindelijk nog een aandeel in te hebben. Ik had liever geen Taart ontvangen, maar nu ik hem dan toch heb gelregen, deel ik hem met de ploeg. Hebben ze tenminste toch nog iets aan mij. Prachtige taart trouwens. Ik zie hem wel eens op de foto, maar ik heb mij nooit gerealiseerd dat het zo’n grote taart was. Nu snap ik dat Taart met een hoofdletter wordt geschreven.”