De Taart: MaasstadTediro

De Taart: MaasstadTediro

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Deze week had de Pernisser kunstenaar het wat makkelijker met de start van de nacompetitie. De bovenste beste bakker heeft al een Taart gereserveerd voor de grote boze Wolf van Excelsior Maassluis, maar die staat in de ijskast in afwachting van het laatste kunststukje van de oefenmeester: het winnen van de Regio Rijnmond Cup.

De meesterbakker glundert van oor tot oor. “Leuk he. Deltasport naar de hoofdklasse en MaasstadTediro naar de derde. Deltapsort heeft al een Taart gehad voor hun avontuur in de KNVB beker, dus deze is voor MaasstadTediro,” zegt Dekker in de bakkerij. “De Taart heeft dus kennelijk ook een stimulerende werking. MaasstadTediro was na zeven mislukte poging nog steeds geen derdeklasser. In de achtste en laatste leken alle voortekenen ongunstig, zwak en slecht. Maar door ze een Taart te beloven voor een overwinning in de laatste wedstrijd van de nacompetitie is de club van trainers Roos en Seton en wel derdeklasser. Ik weet dat het psychologie van de koude grond is, maar wat is er op tegen als het werkt. Als Excelsior Maassluis de Regio Rijnmond Cup wint, dan krijgt John de Wolf zijn reeds lang beloofde Taart, maar deze week gaan we eerst MaasstadTediro in de slagroom zetten. Die gasten van Rotterdam-Zuid hebben zich puur en vooral op wilskracht uit de vierde klasse geknokt Daar heb ik respect voor. Ik weet dat Raymond Roos een boksliefhebber is. die moet zich na het terugtrekken van HWD, waardoor zijn club drie punten moest inleveren als een half verslagen bokser in de touwen hebben gevoeld. De verloren beslissingswedstrijd tegen NOCKralingen velde waarschijnlijk als een knock-down en de eerste nederlaag in de nacompetitie als de eerste tien tellen staande. Maar toch niet opgeven en de do or die-wedstrijd tegen HVV, nota bene de club die vorig seizoen ten koste van MaasstadTediro na twee dozijn strafschoppen naar de derde klasse promoveerde en dan in de wetenschap dat je geblesseerden en geschorsten niet kunt opstellen. Ik vind het Rotterdamse klasse. Niet lullen maar poetsen. In de geest van Bep van Klaveren, opgeven is geen optie. Weliswaar op het tandvlees gehaald, maar daar voelt inmiddels niemand meer iets van.”

Bestuurslid technische zaken Ton van Assendelft neemt de Taart met een grote glimlach in ontvangst op het complex op sportpark Varkenoord. Het bestuur haalt de papieren op van de laatste versterkingen voor de Rotterdamse club. “Natuurlijk maakt spelen in de derde of vierde klasse verschil. Het maakt de club net weer iets interessanter, maar we moeten aan de andere kant ook weer niet doen alsof het een wereld van verschil maakt. MaasstadTediro, derde klasse. Klinkt leuk, voelt nog beter, maar we blijven dezelfde club waar gezelligheid heel belangrijk is. Maar ondanks dat de derde helft belangrijk is, willen we wel winnen als we op het veld staan. Dan zijn we weer alleen voetballers. En dan is voetbal geen spelletje meer. Daarom was de teleurstelling elke  keer zo groot als we het niet haalden. We hebben het materiaal voor de derde klasse en de trainers voor de derde klasse, maar je krijgt daardoor geen vrijkaart voor de derde klasse. Je moet het dan wel laten zien. En hoe vaker het vorig seizoen mis ging, hoe meer dat in het hoofd bleef zitten. Die drie punten die we door het terugtrekken van HWD hebben moeten inleveren voelde niet bepaald prettig. Om over de verloren beslissingswedstrijd tegen NOCKralingen nog maar te zwijgen. Voetbal wordt soms ook tussen de oren gespeeld. Het klinkt allemaal soft, maar het heeft wel meegespeeld. Maar genoeg daar over. We hebben zondag een stevig feest gevierd en nu is alles gericht op de derde klasse.” Trainer Raymond Roos schudt het hoofd. “Twee mensen met een gebroken sleutelbeen, schorsingen en zo kan ik nog wel even door gaan. Wat tegen kon zitten, zat tegen. Ik was in Aruba toen mijn vlucht terug twee dagen vertraging opliep, waardoor ik de wedstrijd tegen NOCKralingen miste. Je verzint het gewoon niet. Maar des te groter compliment moet ik de jongens maken die er zondag tegen HVV stonden. Grote klasse.”

Van Assendelft snijdt de Taart aan en geeft bakker Dekker een groot compliment. “Die EPO-taart was een mooi verhaal. Maar hij heeft er kennelijk kijk op. En dit is geen misselijke Taaart. De beste man levert kwaliteit. Ik zie natuurlijk wel de foto’s op vrijdag, maar nu zijn baksel hier zo voor mij staat, maakt het wel indruk. Dit is geen taartje, maar een serieuze Taart. Ik ben blij dat we hem verdiend hebben. Eet smakelijk en dank bakker Dekker. Toppertje.”

Lees meer over club: MaasstadTediro
Lees meer over de spelers: