De Taart: Luigi Edson Nunes (Deltasport)

De Taart: Luigi Edson Nunes (Deltasport)

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenal de bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. De eerste Taart van het seizoen 2015-2016 moest volgens de fijnproever van het bakkers- en banketgilde gaan naar de verdediger van Deltasport die de competitie wel erg onfortuinlijk begon met een scheenbeukbreuk in het duel met ASWH: Luigi Edon Nunes.

In het tweede seizoen van de Taart begon de bovenste beste bakker weer fris aan de eerste Taart van het seizoen 2015-2016. De reeks had precies twee maanden stilgelegen en de bakker der bakkers stond messcherp in de bakkerij voor het eerste baksel. “We zijn vorig seizoen geëindigd in Zwijndrecht, toen Groot Lindt het onwaarschijnlijke presteerde door een 5-0 nederlaag bij NSVV voor eigen publiek te compenseren met een unieke 7-0 zege. De eerste Taart van 2015-2016 was minder feestelijk. Een beenbreuk in de eerste 45 minuten van het nieuwe seizoen, mag rustig een kleine ramp heten. We gaan een speler van Deltasport daarom als troost de eerste Taart van deze cyclus brengen. Ik las over de tegenslag voor Luigi Edson Nunes. Wat een bikkel. Met een gebroken scheenbeen in de dug-out gaan zitten om de rest van de ploeg niet in de steek te laten, maar vervolgens een verkeerd gipsbeen aangemeten krijgen en dan bijna vergaan van de pijn. De uitslag van Deltasport-ASWH doet er niet meer toe. Die jongen moet verrast worden met de Taart.”

Bakkers wil is wet, dus naar Vlaardingen-West, waar het lijdend voorwerp door zijn moeder was gebracht naar de training van de hoofdklasser van trainer Ton Pattinama. “Ik wilde de Taart graag delen met mijn ploeggenoten. Ik heb een klein stukje samen met ze gegeten, want ik word thuis door mijn moeder ook al zo verwend. Zij en mijn vrienden en mijn broertje doen alles voor mij. Je zal maar elke dag door je vriendin worden gewassen. Elk nadeel heeft zijn voordeel,” lacht de rechter verdediger uit de selectie van trainer ton Pattinama. De oefenmeester blikt met een van pijn vertrokken gezicht terug op de seizoenopening in Vlaardingen. “Met 0-6 onderuit gaan in de eerste wedstrijd van het seizoen is vreselijk. Maar ik had liever met 0-12 verloren en Edson Nunes dit leed bespaard. Achteraf gezien hadden we nadat de ambulance hem naar het ziekenhuis vervoerde moeten stoppen. Maar misschien hebben we te stoer willen doen. De spelers waren aangeslagen en er na de rust niet meer met hun koppie bij. Ik ben zelf ook nooit een klager geweest en vond stoppen bij een dergelijke blessure feitelijk geen reden om een wedstrijd te staken. Maar nu ik het zelf mee heb gemaakt, had ik mijn ploeg dit moeten besparen. We zonder blessure van Edson Nunes misschien ook verloren van ASWH, maar dit werd een afstraffing en dat verdiende Deltasport niet na een spelers naar het ziekenhuis vervoerd te zien worden.”

Het lijdend voorwerp, voor het tweede seizoen actief bij de Vlaardingse hoofdklasser, blikt staande op twee krukken, nog terug op het bewuste moment in de wedstrijd tegen ASWH. “Mijn tegenstander kon er niets aan doen. Hij maakte een actie en ik wilde hem blokken. Mijn been kwam vast te staan en dat raakt hij ongelukkig. Ik wist direct dat het fout was. Als je je scheenbeen stoot doet het altijd pijn. Maar dit was erger. Die linksbuiten kon daar niets aan doen. Ik verwijt niemand iets. Dit was gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden,” aldus het slachtoffer. Hij werd door twee ploeggenoten naar de dug-out gedragen en wilde daar de eerste helft afkijken. Achteraf gezien geen best plan. “Ik werd daar misselijk en duizelig van de pijn en ben tot twee keer toe flauw gevallen, dus toen hebben toch maar de ziekenauto voor mij gebeld. Wat er daarna op het veld is gebeurd heb ik niet meer meegemaakt, maar ik vind het vervelend dat de uitslag zo hoog is uitgevallen.” Nog vervelende was dat de 23-jarige Edson Nunes in het Vlietland ziekenhuis het verkeerde gips kreeg aangemeten. “Ze hadden mijn voet vrijgelaten, maar ik heb het vier dagen bijna uitgeschreeuwd van de pijn. Een arts belde dinsdag dat ze een fout hadden gemaakt en of ik terug wilde komen om nieuw gips te plaatsen.”

De in Capelle aan den IJssel woonachtige verdediger bedankte echter voor de eer en meldde zich bij het op een steenworp afstand van zijn huis gelegen IJsselland ziekenhuis. “Toen ik daar nieuw gips kreeg van mijn voet tot mijn lies verdween de pijn. Ik had bovendien vier dagen slecht geslapen, dus was blij dat ik eindelijk goed dat mijn probleem was verholpen. Ik neem niemand iets kwalijk, maar het waren geen vier prettige dagen. Het was heel netjes dat ze mij belden en excuses aanboden, maar ik kom voorlopig niet meer in het Vlietland ziekenhuis. Ik moet nog drie weken in dit gips blijven en dan terug naar het IJsselland ziekenhuis. Als alles goed is krijg ik dan loopgips, dus hopelijk ben ik langer uitgeschakeld dan nodig. De dokteren hebben gezegd dat het een mooie breuk is, dus ik reken erop dat ik nog voor de winterstop weer kan spelen.” Bang om iets tussen de oren over te houden van deze blessure is de oud-speler van Swift Boys, Sparta, Sportclub Feyenoord, NAC en Kozakken Boys niet. “Ik moet dit gewoon vergeten. Ik ben wel eens vaker geblesseerd geweest en ook weer gewoon blanco begonnen. Je moet over sommige zaken niet te veel nadenken. Bovendien wordt ik thuis vertroeteld, dus ik moet ook voor mijn moeder, vriendin en broertje weer sterk terug komen.”

Edson Nunes is overigens nog iemand zijn dank verschuldigd. “ILS, mijn werkgever. Ik was net een week bij het bedrijf in de Rotterdamse haven aan het werk, toen dit gebeurde. Toen ik op het veld lag, was het eerste wat door mijn hoofd schoot dat ik nog in mijn proeftijd zat. Straks ontslaan ze mij door die blessure. Maar de baas van ILS, Gerard Baks, is een voetballiefhebber. Ik weet niet of het door hem komt, maar ze deden bij ILS niet moeilijk en hebben mij alle sterkte gewenst en als ik hersteld ben, mag ik weer gewoon terug komen bij het bedrijf. Dat was wel een opluchting. En deze Taart van de bakker uit Pernis wordt ook heel erg gewaardeerd. Ik heb mijn ploeggenoten nu even gezien en een klein stukje met ze meegegeten. Echt een toptaart, hij was duidelijk vers uit de bakkerij, dat kon iedereen proeven. En erg attent van de bakker. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ik ze morgen bij Zwaluwen Vlaardingen kom steunen. Mijn moeder is een schat die brengt mij overal heen en de wedstrijd om het kampioenschap van Vlaardingen missen, was geen optie. Ik kan weliswaar niet meer, maar hopelijk wel een steuntje in de rug geven. Alle kleine beetjes helpen. Wil je namens mij en de rest van Deltasport de bakker bedanken. Heel aardig van hem.”

 

 

 

Lees meer over club: ASWH
Lees meer over club: Deltasport
Lees meer over de spelers: