De Taart: Leonidas (zondag)

De Taart: Leonidas (zondag)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

“Weet je,” sprak bakker Dekker naast wat zakken meel. “Ik ben nog steeds onder de indruk van de Taart voor Doni Eugenia. “Wat een verhaal en wat een gebrek aan warmte bij het bestuur van SSS. Helemaal niets laten horen. Helemaal niets op de site gezet of Facebook. Je probeert iets voor die jongen te doen in dit loodzware proces. Natuurlijk is een Taart geen wondermiddel, maar het ging om het gebaar. Ik heb een berichtje ontvangen van een vader van een medespeler dat hij het gebaar zeer op prijs heeft gesteld. Maar voorzitter Peter Riedijk… niets van vernomen. Dat zet je vlak voor de feestmaand waarin iedereen lief moet zijn en aan elkaar moet denken weer met beide benen op de grond. Aan de andere kant was ik onder de indruk van de Klupp-held van de Week. Pim Blokland ging naar iemand van BVCB in Bergschenhoek om die te eren. De man bakt hamburgers voor de club en doet nog een aantal andere zaken. Hij vond het prachtig dat hij werd gewaardeerd en spraak de wijze woorden in de kantine van de tweedeklasser dat vrijwilliger iets is, wat je niet meet. Dat doe je omdat je het leuk vindt en dat meet je niet af aan de bijdrage van een ander binnen de vereniging. Je hebt het gevoel dat je iets goeds doet en dat doe je niet omdat je meer wil doen dan de buurman. Dat zijn dingen die moeten goed voelen en het is leuk als je daar waardering voor krijgt in de form van Klupp-held van de Week, maar dat is niet de reden om het te doen.”

Bakker Dekker zuchtte nog maar eens. “Dus ja een bericht van SSS of een vermelding op de website had leuk geweest, maar daar heb ik het niet voor gedaan. Het ging mij om Eugenia te steunen en daarvoor heb ik het gedaan. Zoals de Klupp-held van de Week van BVCB zei, dat doe je omdat het goed voelt en niet omdat een ander het moet waarderen. Dus blijven we gewoon mensen waarderen, omdat ik vind dat ze het waard zijn. Dus deze week met de Taart naar Leonidas. Lekkerkerk, SVV (zondag) en de zondagafdeling van Leonidas hebben nog alle wedstrijden en de periodetitel gewonnen. Arian van Herk won met Lekkerkerk de eerste periodetitel in de regio en werd vader, dus die heeft al een Taart ontvangen, daarom wil ik nu Leonidas in het zonnetje zetten. Tweemaal achter elkaar gedegradeerd. Twee seizoenen met overwegend nederlagen en nu zonder puntverlies kampioen van de eerste periode in de eerste klasse. Dat is knap, want het gebeurt maar al te vaak dat een club na twee degradaties op rij als een baksteen door de afdelingen naar het laagste niveau zakt. Dus met de Taart naar Gilbert de Wildt en zijn selectie.”

De oefenmeester en verenigingsmanager Donny Scharloo reageren verrast van het bezoek met de Taart der Taarten. De Wildt straalt dat uit, wat het bestuur van SSS mist, warmte. “Wat fijn dat we op deze manier worden gewaardeerd. We hebben hard gewerkt en zijn beloond met de eerste prijs die er dit seizoen te verdienen viel en nu dus ook de Taart. Natuurlijk lees ik de verhalen. Ook van die jongen van vorig week. Goed dat Bakker Dekker daar oog voor heeft. Dan zijn wij rijk, dat we gewoon kunnen spelen en prijzen kunnen behalen,” aldus De Wildt. Als hij met zijn selectie aan de training begint, glimlacht verenigingsmanager Donny Scharloo bij de Taart van bakker Dekker. “Het gaat goed met Leonidas en het is leuk om dat op deze manier nog eens extra wordt beloond. De club zit in de lift en niet alleen omdat het goed gaat met de zondag-selectie. De zaterdagafdeling staat trouwens onderaan, dus het is echt niet alleen hosanna. Maar over de volle breedte van de club gaat het goed met Leonidas. We zitten op de 650 leden en dat was op het dieptepunt 500. We hadden er op de top duizend, dus het herstel moet nog even voorzetten om weer op het oude niveau te komen. Maar het gaat goed, we jeugd druppelt weer binnen en na afwezigheid van twee seizoenen hebben we er binnenkort weer een vrouwenelftal bij. dus alle reden voor tevredenheid zonder het gevoel te hebben dat we klaar zijn hier.”

Scharloo zegt dat iedereen het zou begrijpen als het contract met Gilbert de Wildt binnenkort wordt verlengf, maar de grootste waarde ligt volgens hem in de periode dat hij als vervanger van Koos Waslander werd aangsteld aan het Erasmuspad in Rotterdam. “Toen zijn we rustig gebleven en in de nieuwe koers blijven geloven toen duidelijk werd dat we in de Topklasse niets meer te zoeken en financieel stappen terug gingen doen. Waar we nu staan is het resultaat van hard werken en blijven geloven in de mensen waarmee wij het hier doen. Leondas staat weer, groeit en doet op zondag weer mee. Wij zijn trots en tevreden, maar niet voordat we een echte prijs hebben behaald. De periodetitel is peuk, de Taart is prachtig, maar dit is allemaal onderweg naar de echte prijs dit seizoen kan worden veroverd.”

 

 

Lees meer over club: Leonidas