Taart: Leen van Steensel (Sparta)

Taart: Leen van Steensel (Sparta)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

De bakker der bakker kon er maar niet over uit. Een jonge en gezonde vent als Leen van Steensel die met een hersenvliesontsteking in het ziekenhuis in Gouda is opgenomen. “Jonge, sterke vent geveld door een virus of infectie. Vreselijk. En ik meen mij toch te herinneren dat Van Steensel sinds zijn overstap naar Sparta ook nog zo veel was afgevallen dus feitelijk ook nog eens topfit was. Vreemd, maar misschien is het wel het belangrijkste dat hij zo fit is. Dat betekent dat zijn weerstand dan hoog is, dus hopelijk is hij snel weer de oude. Maar zo lang hij daar ligt in het Groene Hart ziekenhuis, kunnen we misschien iets extra’s doen. Is het niet voor Leen, dan voor de zusters en broders daar. Ik spuit wat extra slagroom op de Taart en dan hup naar Gouda om Van Steensel te steunen.” De bakker leek nog even te twijfelen of hij het afslankproces van Van Steensel wilde weten, maar uiteindelijk besloot hij om het toch maar niet te vragen.

In het Groene Hart ziekenhuis heeft Van Steensel bezoek van zijn schoonmoeder en jongste dochter. Zij kijkt met grote ogen naar de slangetjes van het infuus in de arm van de ex-prof van FC Utrecht en Excelsior. De I-pad zorgt voor afleiding van de jongste situatie vindt de situatie in het ziekenhuis met haar vader maar vreemd. Van Steensel zelf trouwens ook. “We hadden maandag een cursusdag van de KNVB. Toevallig op het Kasteel en door mij georganiseerd. ‘s Avonds kreeg ik hoofdpijn en dat werd steeds erger. Uiteindelijk hebben mijn vrouw en ik besloten om maar naar het ziekenhuis te rijden want ik hield het niet meer uit.” Sindsdien verblijft de ex-speler van Capelle op de afdeling neurologie van het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Hersenvliesontsteking. “Ze hebben bloed en hersenvocht afgetapt en mij gehouden. Onvoorstelbaar dat zoiets je kan overkomen. Ik ben gezond, topfit en dan denk je niet dat dit je kan overkomen. Beetje onwerkelijk allemaal. Ik heb medicijnen gekregen en er staan dingen op kweek om te zien wat de oorzaak is van de ontsteking. Maar duidelijk is inmiddels wel dat ik hier nog wel een paar dagen ben. Vanwege infectiegevaar lig ik ook alleen, dus dat zegt ook wel iets,” aldus de inwoner van Waddinxveen.

Bij Sparta is Van Steensel samen met Ole Tobiassen verantwoordelijk voor Jong Sparta. “Ik heb nog wel contact gehad met de club en geprobeerd om wat werk te doen, maar op de club vroegen ze of ik gek geworden was. Ja, vreemd, ik moet Jong Sparta nog vanuit bed volgen. Daar ben ik helemaal het type niet voor, maar ik kan nu even niet anders. Door mijn werk voor Sparta heb ik moeten stoppen bij ASW, want anders had die club uit mijn woonplaats ook nog een probleem gehad. Het is allemaal wel wat. En dan voel ik mij vandaag ook nog eens minder dan gisteren. Beter geslapen, maar slechter wakker geworden. Ik voel mij ook niet top, dus heb mij ook neergelegd bij het feit dat het nog even gaat duren. Ik moet mij er maar even aan overgeven,” aldus Van Steensel. Die drukt op een knop waarna een van de zusters van de afdeling neurologie zich aan zijn bed meld. De voormalige cultheld van Woudestein meldt de zuster dat het kunstwerk van bakker Dekker uit Pernis in stukken mag worden sneden voor het persoon. “Ze zorgen hier goed voor mij,” aldus de Sparta-trainer. “Personeel werkt hard, dus die verdienen absoluut een stukje van deze Taart. Ik heb de stukken wel eens gelezen en nooit verwacht dat ik nog eens het onderwerp zou worden. Zeker niet in het ziekenhuis. Maar wel heel attent van bakker Dekker.” Van Steensel laat zich door de zuster overhalen om toch vooral ook een stukje te nemen, voordat de afdeling profiteert van de geste van bakker Dekker. De patiënt neemt een hap en lacht en geeft zijn dochter een hapje slagroom. “Lekker hoor. Erg lief van bakker Dekker. Maar ondanks alle steun van vrienden en familie hier in het ziekenhuis hoop ik er toch weer snel uit gaan. Jong Sparta via twitter of telefoon volgen is natuurlijk niks. Ik wil zo snel mogelijk weer aan het werk.”

 

Lees meer over club: Sparta