De Taart: Kevin Zimmerman (SSW)

De Taart: Kevin Zimmerman (SSW)

ROTTERDAM – Ook in het seizoen 2014-2015 is er elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van de populaire website www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol baksel uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie uitgegroeid tot een begrip. Banketbakker Dekker heeft elke week de hand in de beslissing wie zijn voetbaltaart ontvangt. Bakker Dekker stond deze week voor een duivels dilemma. Deltasport verdiende natuurlijk alle lof voor de 2-1 overwinning op Willem II in de tweede ronde van de KNVB beker. Maar in de kantlijn van alle aandacht die terecht naar de eersteklasser van trainer Ton Pattinama ging, was een zestienjarige linkerspits van 1.60 meter die afgelopen zondag de Dordtse derby van SSW tegen SC emma met een treffer besliste. “Feitelijk verdienden Deltaport en dit Dordtse talent een taart, maar ik heb voor de jeugd gekozen. Deltasport gaat nog naar De Graafschap, dus dan maak in het goed met de club. Deze week eerst de grote kleine man van SSW eren,” aldus de besnorde fijnproever.

Kevin Zimmerman kon de aandacht van www.regiorijnmondvoetbal.nl overigens maar moeilijk begrijpen. Een taart van een bakker uit Pernis voor een doelpuntenmaker uit Zwijndrecht die de Dordtse derby tegen SC Emma had beslist. De talentvolle aanvaller die zichzelf graag op de positie van tien achter de spitsen, kijkt bij het nemen van de foto nog steeds op een manier dat hij verwacht dat Frans Bauer namens het programma Bananasplit nog elk moment achter de gordijnen vandaan komt. Zeker omdat om deel van de familie Zimmerman op bezoek is gekomen om van de meest beroemde taart van de regio Rijnmond van bakker Dekker te komen snoepen. “Het is wel leuk dat jullie zijn gekomen,” zegt de timmerman in opleiding, maar helemaal snappen doet hij de aandacht niet helemaal. Het was weliswaar zijn eerste doelpunt dit seizoen in de hoofdmacht van SSW, maar in de voorbereiding had hij ook al meegedaan en in de beker zelfs al gescoord. “Misschien omdat het tegen SC Emma was, dat het meer is opgevallen. Maar leuk is het natuurlijk wel. De familie heeft afgelopen zondag na het doelpunt hard staan juichen. Ik kwam vanaf links naar binnen en scoorde met rechts, nadat de trainer mij vanaf het middenvelder naar de positie van linker spits had verplaatst.”

De vader van de pas zestienjarige Zimmerman glimt van voldoening over de goede prestaties van zijn zoon. Als een bijna zaakwaarnemer stelt hij vast dat het scoutingapparaat van FC Dordrecht zit te slapen, omdat ze zijn parel nog niet hebben ontdek. “Zestien jaar en dan al in de vierde klasse scoren. Deze jongens is een talent, maar dan moet je wel komen kijken om hem te ontdekken. We hebben van FC Dordrecht nog nooit iemand gezien,” aldus vader Zimmerman. Zijn zoon begon bij SSW, stapte vanwege de goede jeugdopleiding van EBOH over, maar keerde uiteindelijk terug bij zijn eerste liefde. Tussentijds klopte Feyenoord bij hem aan, maar na testperiode, mocht de kleine middenvelder niet blijven. Het zit de familie Zimmerman nog steeds dwars. Er worden foto’s naar beneden gehaald om aan te tonen dat zoonlief daadwerkelijk op Varkenoord in de kraamkamer van het grote Feyenoord heeft gespeeld. De hoop op een profavontuur heeft hij nog niet opgegeven. “Ik doe op school mijn best, maar zou alles op voetbal zetten als ik een contract kon krijgen bij een club uit het betaalde voetbal. Volgens mij was ik goed genoeg voor Feyenoord, maar ik mocht niet blijven. Ik ben pas zestien jaar, dus ik krijg nog kansen. Bij SSW train ik samen met mijn oude trainer Pieterman van Kooten extra naast de trainingen met het eerste elftal. Ik heb de hoop nog niet opgegeven om te worden ontdekt. Dat kan alleen als ik mij blijf ontwikkelen, dus daarom train ik zo vaak als ik kan.”

Een man die de ontwikkeling van Kevin Zimmerman van dichtbij meemaakte was SC Emma-trainer Jouhri. “Hij vond het niet zo leuk dat ik goed speelde. Hij heeft tegen mij persoonlijk niets gezegd, maar wel tegen zijn speler dat zij die smurf van 1.20 meter eens wat feller aan moesten pakken. Ik moest er eigenlijk wel om lachen. Als ik samen met die grote kerels van SSW het veld op kom, onderschatten de tegenstanders mij vaak. Ik vind het allemaal prima. Ik ben niet groot, maar wel snel, tweebenig met een voorkeur voor rechts en ik weet mijn lichaam goed te gebruiken. Bij SSW noemen ze mij, Cali G, de moderne versie van Calimero. Ik vind het allemaal goed, ik val in ieder geval op en als ik profvoetballer wil worden, zal ik mijn voeten moeten laten spreken. Natuurlijk studeer ik voor timmerman, maar nog liever word ik profvoetballer. Dat is mijn droom. Die is bij Feyenoord niet uitgekomen, maar er zijn wel meer speler eerst weggestuurd bij de ene club, voordat ze door de andere een contract aangeboden kregen. Door het doelpunt tegen SC Emma ben ik opgevallen, dus wie weet komt iemand van FC Dordrecht nu wel een keer kijken. Maar van een andere club mag ook. Volgens mijn vader en moeder moet ik gewoon mijn best blijven doen. Op school, maar nog liever op het veld. Voetbal betekent veel voor mij.”