De Taart: Jan de Gier (Zwaluwen Vl.)

VLAARDINGEN – Afgelopen week werd bekend dat Jan de Gier na dertien jaar bij hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen stopt als technisch coördinator. Dat maakte voorzitter Hugo van Tienhoven bekend op de nieuwjaarsreceptie van de club. De Gier wil weer zijn eigen vrije tijd kunnen indelen en doet daarom bewust een stapje terug. Regiorijnmondvoetbal.nl zocht de voormalige voetbaltrainer op, en ‘beloonde’ hem met de inmiddels bekende groen-witte taart van de beroemde banketbakker Johan Dekker uit Pernis.

De stap terug doet Jan de Gier meer dan bewust. ‘Ik werk al jaren in de voetballerij en wil nu eigenlijk weer mijn eigen tijd kunnen indelen,’ stelt de scheidend technisch coördinator. “Ik wil weer genieten met mijn vrouw en familie. Dan moet je soms een keus maken, en dat heb ik nu gedaan.’ Het voetbal missen hoeft De Gier niet. “Ik blijf werkzaam voor de VVON, de vereniging van oefenmeesters, waar ik toe ben getreden tot het dagelijks bestuur als manager algemene zaken/secretaris,” licht de man met 41 dienstjaren in het amateurvoetbal toe. “Ik ga mij vooral richten op taken dat met scholing en vorming van bijvoorbeeld trainers te maken heeft. Iets dat mij prima ligt. Daarnaast zal ik ook zeker nog wedstrijden  gaan bezoeken. Kortom, ik blijf wel actief in de voetballerij, alleen meer op de achtergrond.”

De Gier verwacht dat Zwaluwen Vlaardingen op korte termijn met zijn opvolger komt. ‘Achter de schermen worden gesprekken gevoerd met mensen die mijn plek kunnen invullen volgens een bepaalde profielschets,’ zegt de oud-trainer. “Ik verwacht dat er op korte termijn meer bekend zal worden.” Ondanks zijn naderende afscheid hoopt De Gier wel dat het eerste elftal van de hoofdklasser goed zal eindigen. “We hebben een prima eerste seizoenshelft gehad, ondanks de twee nederlagen voor de winterstop. Dat was een klein dipje,’ weet De Gier. ‘Maar we zijn klaar voor de tweede competitiehelft. Door de aanwezigheid van de goede trainer Adrie Poldervaart en de prima spelersgroep, denk ik dat een plek bij de eerste vijf tot de mogelijkheden behoort. Ik hoop er wel op.”

Dat De Gier de taart heeft gekregen, ervaart hij als leuke bijkomstigheid. “Ik zie het als een stukje waardering vanuit de voetballerij. Daar ben ik trots op. Heel attent van de mensen van deze site dat er op deze manier aan mensen wordt gedacht.”

 

Lees meer over club: Zwaluwen Vlaardingen