De Taart: Hogeschool Rotterdam

De Taart: Hogeschool Rotterdam

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website van de Bakker der bakkers www.banketbakkerrijdekker.nl

De Bakker der Bakkers zat nog op een roze wolk. Tijd voor sokjes breien was er niet, maar van de voorpret genieten des te meer. “Leuk hoor zijn klein bakkertje op komst. Een tweede kleinkind van mijn andere dochter. Man, ik voel mij zo rijk. Ik ben een paar dagen met mijn vrouw in Zweden geweest om even lekker niets te doen en toen hebben we het er samen over gehad. We voelden ons twee gelukkige mensen. Domweg met de aankondiging van de zwangerschap. Zo leuk, we leven lekker mee met de aanstaande moeder en vader. De zon schijnt en we zijn gelukkig. Soms is dat gewoon genoeg voor een paar dagen genieten. Nu weer hard aan het werk. En ik heb in het Paasweekeinde gezien dat er geen kampioenen waren. Iedereen moet de champagne in de ijskast hebben staan voor de laatste vier speelronden. En ik moet nog even met mede-jurylid Pim Blokland bellen of het goed komt. Als er iemand dit jaar in mijn optiek namelijk De Taart verdient, dan is het de man die er stond toen Feyenoord langs de rand van de afgrond scheerde. Vitesse uit, als die wedstrijd wordt gewonnen, dan kan het toch niet meer fout gaan? Toch? Man, je voelt hier in Pernis ook de spanning. Het komt goed, het lijkt weer fout te gaan, maar na de zege op FC Utrecht lijkt iedereen er weer in te geloven.”

“Maar Feyenoord nog geen kampioen en ook in het amateurvoetbal geen kampioenen, dan kan ik mooi nog even een Taart gunnen aan mensen die zich inzetten zonder dat ze daarmee direct op de voorgrond treden. De studenten van de Hogeschool Rotterdam en wel van de afdeling sportmarketing en management. De opleiding heeft besloten om als partner van Rotterdamse Sporticonen alle vijf toernooi met de naam van grote voetballers te gaan ondersteunen met studenten uit de opleiding. Die kunnen zo werkervaring opdoen of er zelfs stage lopen. Net als het Albeda College een prachtige samenwerking in de stad. Het worden prachtige toernooien, de grootste in de regio, met een echt Rotterdams karakter. Scheidsrechters van Albeda College en toernooileiding van Hogeschool Rotterdam. Een prachtig initiatief. Ik heb begrepen dat het eerste toernooi, de Coen Moulijn Memorial Cup, op zaterdag 20 mei met maar liefst 88 teams begint op sportpark Varkenoord. 88 teams op de velden van Sportclub Feyenoord, DHZ en Overmaas. De scheidsrechters bij SV Lombardijen, dus heel Varkenoord wordt benut. Het enige wat deze dag nog nodig heeft, is een zonnetje. De rest komt wel goed. Een prachtige dag voor Adrie Moulijn, de weduwe van Coen Moulijn, de stad, Feyenoord en Rotterdamse Sporticonen. Dus vlug met de Taart naar de Hogeschool Rotterdam”

Remco Beek (foto midden) reageert aangenaam verrast op de geste van bakker Dekker. Samen met Lisette Stam (l) en Laura Kock (r) is hij blij met de waardering van de bakker die ze tot vandaag niet kenden. “Wat leuk,” aldus Beek. “Bakker Dekker schenkt dus elke week een Taart. Wat een prachtig gebaar en dan vallen wij ook nog eens in de prijzen. Bakker Dekker heeft dus een brede focus. De Hogeschool Rotterdam werkt inderdaad met Rotterdamse Sporticonen prettig samen. Sinds vorig jaar zijn we iets moois aan het opbouwen. We hebben dus al een Coen Moulijn Memorial en Stefan de Vrij Cup achter de rug. We gaan overigens ook andere evenementen in andere takken van sport met ze doen. Natuurlijk ook weer de Bep van Klaveren Memorial, het bekendste evenement, en na de zomermaanden ook de Jan Boskamp Cup, Willem van Hanegem Cup en Kevin Strootman Cup bij HOV/DJSCR, Xerxes/DZB en de amateurs van Sparta. Rotterdamse Sporticonen biedt de studenten van sportmarketing en mangement van de Hogeschool een prachtig podium om ervaring op te doen. Door stage te lopen of mee te werken aan de organisatie van een Cup. Met welke naam in welke tak van sport dan ook. We zijn blij me dit initiatief in de stad van voorzitter Ed van Leeuwen en de drie mannen die het bestuur vormen. We hebben al een paar keer met Pim Blokland ook aan tafel gezeten. Dat is voor ons als Hogeschool en opleiding een enorme meerwaarde. We hebben elkaar dus veel te bieden en hier is echt sprake van een win-win situatie. En dan ook nog een keer door Bakker Dekker in het zonnetje worden gezet. Wat een prachtig gebaar. Er zijn veel voetballers die de studie sportmarketing en management volgen, die die zullen het verhaal zeker lezen. Goede promotie voor de Hogeschool en Rotterdamse Sporticonen. En een heerlijke afsluiting van de week.”