De Taart: Groote Lindt

De Taart: Groote Lindt

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenal de bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Deze week ging de Taart der Taarten naar de buurman van de winnaar van vorige week, Pelikaan. Bij het Zwijndrechtse Groote Lindt werd immers driemaal in tien dagen tijd ingebroken.

De bakker moest er zelf eigenlijk een beetje om lachen, want hij had nog een goede tweede op zijn lijstje staan. DCV-speler Blankers de Taart brengen vanwege een gebroken kaak. “Die verdient hem wel, maar kan in mijn beleving niet eten, dus dat moeten we maar niet doen. En er zijn twee handen vol trainers die in samenspraak met het bestuur van hun club hebben besloten om hun contract te verlengen, dus dan kan ik er niet zo maar een uitpikken voor de Taart. Daarom heb ik besloten om de Taart deze week naar Groote Lindt te laten brengen, want drie inbraken in ten dagen is meer dan vervelend. Het kost geld, geeft een onveilig gevoel en vreemde mensen zitten aan je spullen. Daar ga je niet beter van slapen. Dus ik vind het knap dat ze hebben besloten om met mensen in de kantine te gaan slapen om te voorkomen dat er nog een keer wordt ingebroken. Knap dat een vereniging dat zo regelt, zeker nu het kouder wordt. Dus gaat de Taart maar naar Zwijndrecht brengen om de tweedeklasser een hart onder de riem te steken. Ook bij Unitas was deze week ingebroken, maar driemaal inbreken bij Groote Lindt is driemaal schade, driemaal spullen kwijt en driemaal een gevoel van machteloosheid.

Arno Cok en Erik Bezemer nemen de beroemdste Taart van het westelijk halfrond namens het bestuur van de Zwijndrechtse club in ontvangst. “Dit is al de tweede keer dat we in de prijzen vallen om een mindere reden.  Vorig seizoen omdat we 24 punten uit de eerste acht duel haalden, maar desondanks de periode aan Sportclub Feyenoord moesten laten en nu, omdat het dievengilde sportpark Bakestein driemaal heeft bezocht. De bakker uit Pernis zit er wel bovenop. Het is een Taart met een bijsmaakje, want we hadden hem om deze reden liever niet ontvangen, want inbraken leveren nooit iets op. Er is altijd schade, angst en het kost hoe dan ook geld. We hopen dat de verzekering een beetje mee wil werken, want zo lang als ik mij kan heugen hebben we nooit schade gehad, maat driemaal in tien dagen compenseert wel direct,” aldus Cok.

In het proces verbaal staat te lezen dat bij de club een aggregaat, bladblazer, vier pupillendoeltjes, groot terras parasols ballenrekken met inhoud zijn ontvreemd. Aanvankelijk stonden er ook twee kruiwagens bij, maar daarmee hebben de inbrekers de spullen naar hun auto vervoerd, dus die hebben we weer teruggevonden. Bij Unitas brachten ze alles naar de aanhanger van de club en reden die met alle spullen weg. Het moet toch niet veel gekker worden,” aldus Bezemer. De totale schade van Groote Lindt bedraagt ongeveer 8000 euro. “We hadden na de eerste inbraak een nieuwe bladblazer gekocht en die is een paar dagen oud vervolgens weer mee genomen. En een club gebruikt een professioneel model. Niet zo’n huis tuin en keukenexemplaar, want dan moet je 500 meter verlengsnoer hebben om overal bij te kunnen. Wij hadden een professioneel apparaat op benzine. Die zijn ook wat duurder kan ik je vertellen,” aldus Cok.

Ten einde raad stelde Groote Lindt na de derde inbraak nachtploegen in. “De spullen zijn in de buurt van veld vier bij een opslag gestolen. Daar is het beetje een uithoek van het sportpark en je kunt toch niet alles beveiligen. De dieven hebben ook niet bij ons op sportpark Bakestein geparkeerd, maar aan de zijkant en daar een gat in het hek geknipt. Nee, driemaal hadden we zoiets, van dit moet stoppen. Dus vandaar dat er ploegen overnachten in de kantine om te voorkomen dat er ook een vierde inbraak komt. We krijgen verbazend veel aanmeldingen van mensen die een nacht wilde waken. Dat is fijn als men binnen een vereniging zijn of haar steentje wil bijdragen. Er moet overigens vooral een preventieve werking vanuit gaan, want niemand hoeft van het bestuur achter boeven aan te gaan. En laat ik het afkloppen, sinds de nachtploegen hebben we geen vreemde snoeshanen meer op het sportpark gehad,” aldus Bezemer.

Samen nemen ze een hap van hun Taart en lachen smakelijk. “Leuk dat de bakker meeleeft. Ja, als een speler zwaar geblesseerd was geraakt stuurde hij ook een Taart, dus we zitten in de categorie van de breuken, ongevallen en andere tegenspoed. Dat is ook op het veld trouwens, want mede door blessures zijn we als debutant in de tweede klasse moeilijk gestart. Maar goed, we willen er geen klaagzang van maken. Miquel Munoz vertrek weliswaar, maar gaat er zeker voor dat we er in blijven en hopelijk keert de verzekering uit voor de schade en gestolen spullen. Dan hebben we uiteindelijk weinig te klagen. Dank de bakker voor de geste. We wisten al vanuit het verleden hoe de Taart smaakt, maar het gaat vooral ook om het idee dat mensen je op afstand steunen.”

 

Lees meer over club: Groote Lindt