De Taart: Groote Lindt

De Taart: Groote Lindt

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. De laatste Taart van het seizoen 2014-2015 moest volgens de fijnproever van het bakkers- en banketgilde had de Taart graag als vorm van waardering naar John de Wolf gebracht, maar de 4-1 nederlaag in de finale van de Regio Rijnmond Cup was eerder een anticlimax dan een passende afsluiting.

“Dan moet de Taart naar de club van Peter Wubben, maar ja die hebben na het winnen van de Regio Rijnmond Cup een jaar een levensgrote Cup in de bestuurskamer en een trainingskamp naar Spanje. Dan Nieuwerkerk dat naar de hoofdklasse klom ten koste van IFC. Maar dat werd op het IJssel en Lek Voetbalgala van www.regiorijnmondvoetbal.nl al tot club van het jaar gekozen. Oscar Biesheuvel verdient het wel, maar dat geldt ook voor RVVH dat in Veen opklom naar de Topklasse en Groote Lindt dat naar de tweede klasse promoveerde. dus ja, ik voel mij een soort rechter die een Salomons oordeel moet vellen. RVVH zat in een flow en Nieuwerkerk deed eigenlijk wat het na de 1-0 zege voor eigen publiek in Hendrik-Ido-Ambacht moest doen. Niet verliezen. Dus de 0-1 was de kroon, net als de 3-1 van RVVH tegen Hoek. Die verdienen overigens wel een Taart voor drie prachtige treffers. Let op mijn woorden, ik had vijf jaar geleden al door dat Julian Agatowski met slecht zicht uit een oog een bijzondere voetballer was. Maar hoe zeer ik de Ridderkerkse club ook gun, de meest opzienbarende prestatie kwam toch van Groote Lindt. 5-0 verliezen in de eerste wedstrijd tegen NSVV en voor het gevoel dan kansloos aan de tweede wedstrijd in de finale van de nacompetitie beginnen. 30 bij rust, 5-0 na negentig minuten en 7-0 na verlenging. Man dat moet op sportpark Bakestein een enorm feest zijn geweest. Dus die mannen die met hun prestatie zelfs het landelijk nieuws van het Algemeen Dagblad mogen ook bij www.regiorijnmondvoetbal.nl nog wel een keer in het zonnetje worden gezet. De regel is dat we niet tweemaal in een seizoen De taart bij dezelfde club brengen, maar vorig seizoen maakten we een uitzondering van SC Amstelwijck en nu voor Groote Lindt. Dus met die Taart naar Zwijndrecht.”

Daar is de stemming nog steeds opperbest. De selectie die van de beroemdste Taart van het westelijk halfrond komt genieten is nog vol van verhalen. De twee leukste. “We hebben foto’s gezien van het ANWB bord met daarop de plaatsnaam Numansdorp. Daar was onder geschreven welkom in de derde klasse. Ja, dat soort foto’s doen het goed. Maar het mooiste verhaal is toch wel dat iemand een privénummer had van de voorzitter van NSVV. Die heeft in een bomvolle, maar muisstille kantine van Groote Lindt naar de beste man gebeld en gevraagd hoe laat het feest in Numansdorp begon. Ik weet niet of de voorzitter doorhad dat hij vanuit Zwijndrecht werd gebeld, maar het enige antwoord was dat er geen feest bij NSVV was. Man, wat zulle ze daar nog ziek zijn van die nederlaag. En dat terwijl ze er echt in het begin op kletsten hier. Maar wij maakten binnen een half uur 3-0 en toen waren ze eigenlijk de kluts kwijt. toen hun eigen supporters via een megafoon de trainer begonnen aan te vallen met spreekkoren wisten we dat het niet meer goed kwam. Man, die soort wedstrijden zijn echt fantastisch, maar wel als je ze wint. Hoe lang zou dit nog nawerken? Ze hebben bij NSVV dinsdagavond nog geëvalueerd wat er mis ging, maar dat helpt volgens mij niet. Het blijft met al dat praten gewoon 7-0 en die uitslag wordt nooit meer anders.”

De selectie van Groot Lindt heeft grote pret. Vanuit schier kansloze positie terugkomen en promoveren naar de tweede klasse. Het heeft veel weg van een sprookje. “Deze Taart smaakt lekkerder dan die eerste, want die kregen we voor een foutloze eerste periode. Acht gespeeld en 24 punten, maar een slechter doelsaldo dan Sportclub Feyenoord, dus geen periodekampioen. Dat vonden we al een leuke geste van jullie van www.regiorijnmondvoetbal.nl en Bakker Dekker. Dit nieuws heeft geloof ik alle media weer gehaald, maar leuk dat jullie er weer zijn. En we weten van de vorige keer dat dit een topTaart is,” aldus trainer Miquel Munoz. De kleine oefenmeester verbaasde zich overigens over de emotie van de 7-0. “Het was groot feest, iedereen was blij en dit verhaal vertelt men over vijftig jaar hier nog op de club. Maar wat mij zo is opgevallen is dat we door bijna alle clubs uit de Hoekse Waard zijn gefeliciteerd. Heel opvallend. NSVV had wat meer moeite met ons te feliciteren, maar als sportman kan ik daar nog wel begrip voor opbrengen. Dit is een gigantische klap. Alles was in Numansdorp geregeld. Platte kar, feest en wethouders. 5-0, dat kon immers nooit meer fout gaan. Het leven van een trainer kan soms prachtig zijn. Althans de trainer van Groote Lindt. Die van NSVV zal daar nog een paar weken anders over denken. Zeker als hij ons met zeven vingers omhoog bij de Taart ziet. Bedank de bakker uit Pernis. We smullen weer op zijn kosten. Grote klasse van de best man. Die heeft natuurlijk wel de juiste keuze gemaakt door de Taart naar Zwijndrecht te sturen. Een echte kenner,” besluit de knipogende Munoz.

 

Lees meer over club: Groote Lindt
Lees meer over club: NSVV