De Taart: FC Dordrecht

De Taart: FC Dordrecht

PERNIS – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van de populaire website www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol baksel uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Banketbakker Dekker heeft elke week de hand in de beslissing wie zijn voetbaltaart ontvangt. Vorige week waren er veel kandidaten, maar deze week, op de laatste speeldag van de competitie was de Pernisser het makkelijker. De meeste beslissingen waren al gevallen. Er was echter nog twee clubs uit de regio die de champagne kon ontkurken, Excelsior en FC Dordrecht. Omdat de Dordtenaren negentien jaar moesten wachten op promotie naar het hoogste niveau, besloot bakker Dekker dat de Taart naar de Krommedijk moest.

Daarna was de taart van bakker Dekker zeker niet het enige presentje voor de club die Sparta zondag elimineerde op weg naar het hoogste niveau. De talloze boeketten bloemen op het kantoor van Olav Ouwerkerk en Cees van der Poel zijn stille getuigen van blijdschap en medeleven voor de sportieve en zakelijke promotie van de club. “Dit is zeker niet de eerste taart die we krijgen, maar we weten in wel dat dit DE Taart is. Leuk dat we op deze manier worden gefeliciteerd. Slecht voor de kilo’s, maar we hebben negentien jaar kunnen lijnen,” lacht commercieel manager Cees van der Poel bij het in ontvangst nemen van de lekkernij.

Olav Ouwerkerk komt vanuit de andere kamer gelopen om de Pernisser lekkernij te bewonderen. “Man, wat we hier allemaal meemaken, het is werkelijk fantastisch. De stad en regio leeft op een fantastische manier mee met de club. Geweldig om dit feest mee te maken. Zeker als het ook nog een meerdere taarten oplevert. We zitten een beetje in een feestweek met huldigingen, taarten en bossen bloemen. Daar kan niemand iets op tegen hebben.” Toch heeft de promotie van de FC Dordrecht ook een keerzijde, zij het dat die niet negatief moet worden uitgelegd volgens Cees van der Pole. “Man, we worden bedolven onder de consequenties van de opstap naar de eredivisie en Dordrecht lijkt massaal fan te zijn geworden van de club. De vraag om seizoenkaarten, stoelen en business-seats is bijna niet bij te houden. Daarnaast moeten we heel veel aanpassen en de wensen en eisen van het spelen op het hoogste niveau. Je heet op zondag eredivisieclub, maar op maandag beginnen alle voorwaarden en aanverwante zaken duidelijk te worden.” De eigenaar van twee AH-vestigingen in Dordrecht pakt een pak papier ter grootte van een half telefoonboek. “Hier moeten we binnen twee maanden aan voldoen. Er komt pltoseling zo vreselijk veel op ons af. Iedereen snapt wat er binnen het veld gebeurt, maar de operatie daar buiten is misschien nog wel groter.”

“Maar fantastisch om als club mee te maken. Maar geen reden om de realiteit uit het oog te verliezen. De sponsoren die ons in mindere tijden hebben gesteund staan bovenaan de lijst. alle nieuwe partners zijn van harte welkom, maar er moeten stoelen en boarden over zijn om die tevreden te stellen. Er liggen hier stapels werk, maar de organisatie is nog steeds dezelfde als toen we in de Jupiler League speelden. De wereld is hier afgelopen zondag letterlijk veranderd. Fantastisch om mee te maken. Spannend en uitdagend tegelijk. Maar nu gaan we eerst even tijd vrijmaken voor deze taart. De voorzitter is onderweg naar het stadion, maar ik denk niet dat we daar op wachten. Een prettig en smaakvol gebaar van bakker Dekker en www.regirijnmondvoetbal.nl Wordt net als alle andere taarten, bloemen, mailtjes en smsjes zeer gewaardeerd.”