De Taart: Excelsior’20

De Taart: Excelsior’20

SCHIEDAM – Ruim drie weken geleden werd het Schiedamse  Excelsior’20 geconfronteerd met een bizarre koperdiefstal. In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen inbrekers  kans om binnen een half uur een totale wanorde achter te laten in de kleedkamers .De dieven trokken plafondplaten weg om bij de daarachter weggewerkte leidingen te komen. Ook de kranen namen ze mee. De gestolen metalen zijn bij elkaar zo’n 400 euro waard, de schade bedraagt  meer dan 15 duizend euro. De financiele schade zal verzekeringswerk worden, maar het feit dat de leden zeer snel na de inbraak weer konden douchen komt op het conto van de hardwerkende vrijwilligersploeg van de Schiedammers: reden voor de meest beroemde taart die er inmiddels in het hele Rijnmond-gebied te eten valt: de Regio Rijnmond Voetbaltaart van banketbakker Johan Dekker uit Pernis.

Door: Mischa Keemink

“Ik werd die bewuste zaterdagochtend gebeld door een vrijwilligster die had geopend met de mededeling dat we geen licht hadden,” vertelt Teun van Aken, woordvoerder van de vrijwilligersploeg. Wat van Aken aantrof bij het openen van de kleedkamerdeuren laat zich het best beschrijven als een bom die was afgegaan was. “Alles was gesloopt, wasbakken, kranen, tegels van de muur. Echt alles.” De kleedkamers waren net een aantal jaren eerder herbouwd . Het geld dat hiervoor nodig was, kwam mede door de opbrengsten die de club gegenereerd had uit de opleidingskosten die naar Schiedam vloeiden van de transfers van clubicoon Danny Koevermans.

“Op het moment dat je zoiets ziet zak je door de grond, maar gelukkig pakten we het met z’n alle goed op, vooral onze sponsor  Technisch bureau Verwaal mogen we dankbaar zijn”. Luttele minuten na de eerste constatering was ex- voorzitter en eigenaar van  het Schiedamse bedrijf, Arie Verwaal  ter plekke om de schade op te nemen. De herstelwerkzaamheden begonnen vrijwel direct. Naast het snelle handelen van de  installateur kan Excelsior’20 vooral trots zijn op haar  geweldige onderhoudsploeg. De hardwerkende oude garde, zorgde ervoor dat het weekend erop alweer gedoucht kon worden. “Alles moest opgeruimd worden, de revage  was enorm.”

Teun van Aken is vanzelfsprekend  trots op het behaalde resultaat en vooral de snelheid en bereidheid van iedereen “Dat zoiets gebeurd is een triest verhaal, maar door zo’n incident besef je wel weer wat een geweldige mensen er bij ons  rondlopen, en dat maakt Excelsior’20 een bijzondere club. En tenslotte voor potentiele dieven, Excelsior’20 heeft vanaf heden kunststof leidingen…