De Taart: SC Amstelwijck

De Taart: SC Amstelwijck

PERNIS – Ook in het seizoen 2014-2015 is er elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de Taart van de populaire website www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol baksel uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Banketbakker Dekker heeft elke week de hand in de beslissing wie zijn voetbaltaart mag ontvangen. De besnorde fijnproever had deze week een makkelijke keuze. Dekker noemt zichzelf geen kenner, maar was van mening dat er een optie voor de Taart op de regionale amateurvelden met kop en schouders bovenuit stak. Hij koos voor de selectie van SC Amstelwijck, die afgelopen zaterdag een ‘Rijsoordje’ deden. De formatie van trainer Gijs Zwaan werd een week eerder beloond met de beroemdste Taart van het Rijnmond-gebied door na een 0-3 achterstand tegen Oranje Wit alsnog met 4-3 te winnen. SC Amstelwijck deed de stunt een week later nog eens dunnetjes over. Uit bij Piershil kwam de debutant in de tweede klasse met 3-1 achter om vervolgens met een 3-4 zege huiswaarts te keren.

Danny Slegers kon op de training op donderdagavond nog genieten van de drie winstpunten, die als een bonus voelen. In de Hoekse Waard bij Piershil met nog tien minuten op het scorebord met 3-2 achter komen en dan alsnog met 3-4 naar Dordrecht voelde beter dan een reguliere zege. “Bij DCV een week werkte het andersom, toen kwamen we met 0-2 voor, maar werd het nog 2-2. We waren in mijn beleving bij Piershil ook de betere ploeg, maar uiteindelijk telt na negentig minuten alleen de uitslag. Natuurlijk is het mooi dat je ploeg tachtig procent van de wedstrijd balbezit heeft, maar je moet dat balbezit wel omzetten in doelpunten. Dat deden we niet, waardoor de te makkelijk op achterstand kwamen. 3-1 is geen reden om het op te geven, maar ik had bij die stand niet durven beweren dat we nog met 3-4 zouden winnen.”

Slegers had trouwens een belangrijk aandeel in de winst door de wissel die hij met de 3-2 op het scorebord van Piershil in de tachtigste minuut pleegde.”Hij bracht Marlon Kramer in als rechtsbuiten. De door de wol geverfde SC Amstelwijck-supporter weet dat hij normaal de linksback in de hoofdmacht van de Dordtse tweedeklasser is. “Hij kwam te laat, dus zat op de bank. Als je zo’n jongen dan laat invallen, is het logisch dat dat op zijn eigen positie is, maar gezien de stand besloot ik hem op de rechtvleugel aanvallend te posteren,” aldus de Dordtse trainer. Zijn omzetting in het elftal pakte goed uit. Invaller Kramer scoorde koud in het veld de gelijkmaker, waarna zijn naamgenoot Rick Kramer drie minuten later, in de 85-ste minuut, de winnende treffer op zijn naam bracht. Piershil met een 3-4 nederlaag verbouwereerd achterlatend. “3-4 zijn ook maar drie punten, maar als je er pas vijf hebt weten te verzamelen, dan voelt dat extra lekker om door zo’n overwinning op acht te komen en in de rangschikking uit de gevarenzone te klimmen. Het geeft je hoe je het ook went of keert een ander gevoel dan een 0-1 of 0-2 zege.”

Slegers blijft ondanks het ‘ Rijsoordje’ van afgelopen weekeinde scherp en nuchter. Zaterdag wacht de tweede keus van Sliedrecht in de beker van de regio Zuid 1. “Daar hebben we veel tegen te verliezen, want iedereen verkeert in de veronderstelling dat je van een tweede elftal altijd moet winnen. Maar ze staan aan kop in de reserve hoofdklasse en zijn ook in de beker niet voor niets zo ver gekomen. In de voorbereiding op de competitie hebben we ook met 3-1 van de tweede keus van ASWH verloren. Dat was maar een oefenwedstrijd en we waren de betere ploeg, maar desondanks verloren we wel. Dat is een waarschuwing om met een opgepoetst zelfvertrouwen via de 3-4 bij Piershil toch scherp te blijven. Maar eerlijk is eerlijk, met zo’n winst achter de rug en een taart als bonus hebben we een lekkere week gehad. Als we van Sliedrecht 2 weten te winnen, zetten we de goede lijn door en daar gaat het als nieuwkomer in de afdeling om. Hoe verder we van de rode streep wegraken, hoe beter het is.”