De Taart: Dennis Nijkamp (Rozenburg)

De Taart: Dennis Nijkamp (Rozenburg)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart naar Rozenburg-speler Dennis Nijkamp.

“Ik kan beter gipsmeester zijn in deze rubriek dan banketbakker, lacht bakker Dekker in zijn heiligdom. Het kan aan mij liggen, maar het lijkt af en toe wel een aflevering van Mash. De ene breuk is nog niet voorzien van de Taart of de volgende scheur dient zich al aan. We hebben dit seizoen al minder prettige zaken gehad om uit te kiezen. Vechtpartijen, racistische opmerkingen, botbreuken, gescheurde enkelbanden en andere tegenspoed. Maar goed daar is deze rubriek ook voor. Straks krijgen we weer de kampioenen en andere feestelijke zaken die we met de Taart gaan eren. Dus deze week maar naar Dennis Nijkamp die gescheurde enkelbanden overhield aan zijn optreden tegen Rhoon. Vervelende blessure, ook al omdat het in deze fase van het seizoen, ook einde competitie betekent. Gips, krukken en de teleurstelling dat je niet meer in het rood en geel van Rozenburg in actie gaat komen. Dat is net als Nick Erkelens, de ijzervreter van NeptunusSchiebroek de tegenslag bovenop de tegenslag. Dus breng de Taart maar naar Rozenburg.”

De in Hellevoetsluis woonachtige Nijkamp is gewoon te vinden op sportpark West waar de derdeklasser van trainer Dennis Zaal traint. “Natuurlijk ben ik daar. Gewoon met krukken erbij zijn. Dit is een leuke groep mensen en daar ben ik graag bij. Ja, liever trainend, maar dat kan pas volgend seizoen weer. Ja, natuurlijk vervelend, maar ik ga niet uit van opzet van mijn tegenstander, al was het wel een rode kaart. De speler van Rhoon was in het duel gewoon te laat, raakte mijn scheenbeen en belandde vervolgens op mijn enkel. Dat voelde direct fout. Na afloop is de bewuste speler nog wel in de kleedkamer komen informeren, maar toen was ik al weg,” aldus Nijkamp. Die hield het tot zondagochtend thuis uit, maar liet zich toen toch naar de huisartsenpost in het ziekenhuis in Spijkenisse brengen. De diagnose luidde even kort als duidelijk: gescheurde enkelbanden. “Daar kan je het daar mee doen, maar bovenal met de wetenschap dat je seizoen voorbij is. Ja, dat maakte het toen even erger, dan het met de pijn al voor mij was.”

Dus eindigt het eerste seizoen van Nijkamp in het rood en geel in mineur. “Ja, zo wil je niet eindigen, maar daar heb ik niets over te zeggen gehad. Ik heb het er met mijn ouders over gehad dat dit eigenlijk de eerste serieuze blessure in mijn loopbaan is. Maar als ik mag kiezen, dan is het ook gelijk de laatste,” aldus de voormalige speler van Nieuwenhoorn. Die is in Rozenburg bezig aan zijn eerste seizoen bij de derdeklasser. “Toen er bij Nieuwenhoorn de voorkeur werd gegeven aan spelers van buitenaf boven de eigen jeugd, was dat voor mij een signaal om te vertrekken, Net als Sander van Pelt werd ik gebeld door Erik de Ridder van Rozenburg en we hadden samen direct hetzelfde gevoel. Daarom spelen we hier samen en ook volgend seizoen. We gaan de nacompetitie vrijwel zeker niet meer halen en de titel gaat naar Nieuwenhoorn, maar negentig procent van de spelersgroep blijft bij elkaar en speelt hier volgend seizoen ook. Bovendien komen er minimaal vier oud-spelers terug naar Rozenburg. Dat zegt iets over de sfeer.”

In het kader van die sfeer, zegt Nijkamp dat Rozenburg het seizoen zonder hem goed wil afsluiten. “Dat zijn we aan onze aanvoerder, Kenan Yilmaz, verplicht. Die willen we een goed afscheid bezorgen nu hij heeft besloten om te stoppen. En voor mijzelf hoop ik dat deze blessure snel achter de rug is, want een leven op twee krukken is niets voor een voetballer. Ik loop stage bij een bewindvoerderskantoor in Hellevoetsluis. Daar loop ik stage met uitzicht op een baan. Ze zijn daar heel aardig voor mij. Net als thuis, maar ik heb deze ellende liever niet. Dit is niet het einde van het seizoen wat ik in gedachten had. De Taart ken ik. Daar heb ik al eens van geproefd bij Nieuwenhoorn. En ik waardeer het gebaar van bakker Dekker zeer, maar ik had de Taart liever niet gehad. Hoe goed hij ook smaakt.”

Lees meer over club: Rozenburg