De Taart Dennis de Cauwer (SSS)

De Taart Dennis de Cauwer (SSS)

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Deze week heeft de bakker, die in de race is voor Beste Bakker 2014, een opvallende kijk op zaken. Ondanks de topdrukte voor de Kerstdagen, blijft Dekker zo scherp als een bakkersmes. Een van de laatste Taarten van dit jaar moest volgens de beroemdste bakker van het Rijnmond-gebied naar opnieuw een zwaar blessuregeval. Dennis de Cauwer bij SSS in Klaaswaal eindelijk op zijn plaats, lijkt door een knieblessure zeker een half jaar en misschien zelfs driekwart jaar uitgeschakeld.

Zo op het hoog lijkt er met De Cauwer niets aan de hand als hij de deur van zijn woonhuis in Barendrecht opent. Hij loopt met een been stijver dan het ander, maar lijkt niet de aanvaller die deze week te horen heeft gekregen dat het seizoen 2014-2015 voor hem voorbij is. De aanvaller van de derdeklasser uit Klaaswaal zat twee in het gips, zou tweemaal onder het mes moeten, maar besloot na een second opinion in Rotterdam om zich 23 januari in een keer aan de blessure te laten helpen. “Achteraf gezien had ik volgens de dokteren van Medinova niet twee weken in het gips gehoeven, maar het is niet anders. In het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam wilden de orthopeed de meniscus en kruisband apart opereren. Bij Medinova doe ze dat in een keer en verwijderen ze ook de botsplinter. Die blijkt uit onderzoek nog wat extra schade te hebben aangericht in het gewricht, maar dat zie ik maar als domme pech,” aldus De Cauwer aan de eethoek.

De 24 jarige aanvaller weet overigens niet alles meer van het voorval op die bewuste donderdag in Klaaswaal. “Het was aan het slot van de training en ik heb bij een partijtje een verdedigende actie gemaakt, waardoor ik over de bal terecht ben gekomen. Een actie die honderden keren maakt zonder er bij na te denken. Wat er precies mis is gegaan weet ik niet meer, maar ik hoorde het kraken en voelde direct aan mijn knie dat het goed mis was. Vervolgens ben ik van de pijn flauw gevallen, dus ik mis een heel stuk van het verhaal op het veld. Er is een ambulance gebeld, maar uiteindelijk is besloten om met de auto naar Rotterdam te rijden. De rest van het verhaal is bekend. Helaas. Natuurlijk spookt het in je hoofd dat het misschien je kruisbanden zijn, maar als die mededeling komt, is het toch even slikken. Kruisbanden betekende met een simpele rekensom namelijk einde van het seizoen. Toen ik in het gips werd gezet, werd mij al verteld dat ik de wintersportvakantie kon schrappen, maar het werd na onderzoek alleen maar erger. Natuurlijk vind ik die vakantie missen heel vervelend maar een half seizoen met SSS aan de kant blijven gaat mij meer aan het hart. Voetbal is een prachtige uitlaatklep, dat zal niet mee vallen,” aldus de bij de gemeente Barendrecht als evenementen coördinator werkzame De Cauwer.

De Barendrechter hing op het plaatselijke sportpark De Bongerd tussen het tweede en derde elftal in, waardoor hij anderhalf seizoen geleden besloot over te stappen naar SSS. “Mijn maatje Emiel Eilfers speelde daar ook al en die heeft mij overgehaald. Ik heb geen moment spijt gehad van de overstap. Het is heel anders om in het derde van Barendrecht te spelen of het eerste van een derdeklasser. Bovendien is SSS een kleine club waar de mensen elkaar goed kennen. We rijden met vijf jongens uit de regio Barendrecht/Rotterdam aar de trainingen en wedstrijden, maar worden niet als buitenstaanders gezien. Dat merk je ook in de manier waarop er bij de club wordt meegeleefd. Er zijn mensen die ik wel van gezicht, maar niet van naam ken, die mij sterkte komen wensen of sms’jes sturen. Dat is wel erg prettig om te ervaren. Dat is een beetje de warmte van een dorpsclub,” aldus de spits die volgens eigen zeggen juist bezig was aan een goed seizoen. “Ik had tot op heden alles gespeeld. Vorig seizoen speelden we 4-4-2, maar nu 4-3-3 en dat lig mij beter. Ik had al twee keer in een wedstrijd tweemaal gescoord, dus zat lekker in mijn vel. En dan overkomt je dit. Ik noem het maar domme pech. 23 januari ga ik onder het mes. Dan zes weken krukken, revalidatie en herstellen. Ik reken dit seizoen nergens meer op, dan kan het alleen maar meevallen. Maar in het slechtste geval mis ik zelfs de start van het nieuwe seizoen. Ik moet er niet aan denken, maar het is helaas de realiteit. voor deze blessure staat zes tot negen maanden,” aldus de SSS-speler.

Het gezicht van zijn moeder verschiet, maar De Cauwer berust. “Ik kan er niet zo veel meer aan veranderen. Zonder gips kan ik gelukkig wel werken, maar ik moet bij sommige dingen worden geholpen. In het gips was het nog erger. Toen kon ik zelf helemaal niets. Dus ik ben al een beetje opgeschoten. Het is niet anders. Vooruitkijken en genieten van de komende feestdagen en deze Taart. Wat een mooi gebaar van de bakker. Prachtig een voetbaltaart in Kerststijl. Bakker Dekker heeft er echt werk van gemaakt. Een klein pleister op de wond, maar het wordt erg gewaardeerd.