De Taart: DCV

De Taart: DCV

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van de populaire website www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol baksel uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Banketbakker Dekker heeft elke week de hand in de beslissing wie zijn voetbaltaart ontvangt. Met veel succesvolle deelnemers in de nacompetitie was het voor de Pernisser bakkunstenaar deze week een hele klus. HVC’10 dat voor het eerst naar de eerste klasse ging, ASWH dat de landelijke beker veroverd, Poortugaal dat opklom naar de derde klasse en Piershil en DCV die samen de tweede klasse bestormden. Voor iedere keuze viel iets te zeggen. Maar uiteindelijk hakte Dekker de taart door. Hij had nog eens nagedacht, met zijn vrouw over gesproken. Het moest volgens hem DCV worden. De eens zo roemruchte zondagclub die onderin de zaterdagafdeling van de KNVB begon en inmiddels opgeklommen naar de tweede klasse. En dus ging de enige echte voetbaltaart van de regio Rijnmond naar Krimpen aan den IJssel.

Bij het zien van de doos reageerde Tim van Diejie direct met de opmerking dat hij als Kluppman van de Week had voorspeld dat DCV na het missen van de titel in de derde klasse via de nacompetitie alsnog op zou klimmen naar de tweede klasse. Trainer Raymond Kraaybeek neemt de felicitaties in ontvangst zegt als de dood te zijn geweest dat er nacompetitie vertraging op zou lopen want het familie-uitje naar Disneyland Parijs stond al maanden in de agenda. Krimpen aan den IJssel geniet nog even na en laat zich het wekelijkse hoogtepunt van banketbakkerij Dekker uit Pernis meer dan goed smaken. Zoals ook de barbecue van afgelopen zaterdag niet te versmaden was. Spelers van het derde elftal van DCV wierpen zich op als de koks van het feest van de selectie. Eind goed, al goed, al was niet iedereen in Krimpen aan de IJssel daar na de 4-2 zege in de eerste wedstrijd tegen SEV op het Waalplantsoen over eens.

“Die tweede treffer van SEV viel in de laatste minuut en daar maakte de groep zich zorgen over. Dat was voor mij een goed teken en dat is getuige de 0-2 in Leidschendam ook wel gebleken. De manier waarop we aan de wedstrijd begonnen, zorgde voor rust op de bank en toen we na een minuut of 25 de 0-1 scoorden, was er feitelijk geen vuiltje meer aan de lucht. Dan is het uiteindelijk toch prettig om na het missen van de titel via de achterdeur alsnog op te klimmen naar de tweede klasse. Voor de ontlading en het feest was er geen verschil merkbaar tussen het winnen van de titel en de nacompetitie. Wij zijn onder politiebegeleiding naar het complex van DCV terug gegaan en hebben het daar laat en gezellig gemaakt. We zijn gehuldigd in de kantine, hebben gegeten, gelachten, gedronken en gefeest. Het was het slotstuk van een prachtige dag,” aldus Kraaybeek.

Een dag waarin hij kleren tekort kwam. Hij wisselde driemaal van outfit na een waterdouche, AA Drink douche en een onvrijwillige duik in de sloot naast het trainingsveld van het Waalplantsoen. Op die vierde verkleedpartij was de oefenmeester niet voorbereid, waardoor hij in een lease trainingspak huiswaarts keerde. “Ach, die ene keer per jaar is het allemaal toegestaan. Dit is voor de club een belangrijke mijlpaal, dus wie zeurt er dan over een nat pak,” aldus de ex-speler van DCV. Die kreeg van veel mensen direct de vraag of hij in de tweede klasse vooral gaat uitkijken naar de ontmoetingen met Spirit. Zijn antwoord was helder en nuchter. “Spirit is de buurman, maar ik kijk op dit nieuwe niveau uit naar alle wedstrijden. Ik snap wel dat Spirit iets extra’s betekent in de Krimpenerwaard, maar aan de andere kant snap ik de ophef ook weer niet. Toen ik nog bij DCV speelde was Spirit een zaterdagclub en speelde DCV nog op zondag. Van rivaliteit was toen geen sprake, maar goed. Ik speel liever derby’s met veel mensen dan verre uitwedstrijden tegen clubs die de supporters weinig tot niets zeggen.”

“Kijk maar na de Regio Rijnmond Cup van vorig seizoen toen we tegen Capelle speelden, was het lekker druk. Dat is altijd leuker spelen. Daarom zijn we ook blij met de nieuwe indeling. Dan spelen we komend seizoen ook alleen maar wedstrijden tegen clubs uit de omgeving. Met Spirit voor veel mensen als de slagroom op de taart. Maar Spirit is maar twee wedstrijden dus alleen winnen van Spirit is komend seizoen leuk, maar niet voldoende. Bovendien heeft de club nog wat andere doelen. We moeten bijvoorbeeld een nieuwe shirtsponsor zien te vinden. De selectie is rond, dus daar heeft het ontbreken van een hoofdsponsor gelukkig geen invloed op, maar het geeft wel aan dat er nog genoeg te doen is. Maar iedereen loopt hier met een glimlach rond, dus dat maakt het allemaal iets eenvoudiger.”