De Taart: DBGC

De Taart: DBGC

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart naar de gedeeld vierde kampioen van de regio Rijnmond: DBGC.

En weer stond de beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond, die momenteel ook echt bakkersijs maakt en daarmee van alle markten thuis is, voor een duivels dilemma. Twee kampioenen kwamen in aanmerking voor de Taart der Taarten. Smitshoek vanwege het kampioenschap in de eerste klasse C en DBGC in de derde klasse B Zuid. Raymond Frehe of Richard Elzinga. Barendrecht of Oude Tonge. “Weet je,” zei de opa van de kleine Xavi. “Ik heb er zelfs met mevrouw Dekker over gesproken. Maar ook samen kwamen we er niet uit. Kiezen tussen twee kwaden is net zo moeilijk als tussen twee goeden. Om heel eerlijk te zijn gunde ik het beiden clubs. Smitshoek, omdat het na een jaar weer terugkeerde naar de hoofdklasse onder een trainer die besloot om de club niet in de steek te laten. DBGC vanwege de heroïek. Het tranendal van vorig jaar toen de club het directe kampioenschap verspeelde, de beslissingswedstrijd tegen Hellevoetsluis die verloren ging en vervolgens de nacompetitie die geen promotie naar de tweede klasse opleverde.  En dan dit seizoen de titel alsnog in de rebound opeisen. Dat is ook knap. Ja, beide clubs verdienen een Taart, maar het was lastig kiezen. Laten we maar zeggen dat vanwege de grote teleurstellingen van vorig seizoen de Taart naar DBGC moet. Dus naar Oude Tonge en Richard Elzinga voor de felicitaties en de smaakvolle waardering vanuit Pernis.”

In Oude Tonge wordt wat vreemd opgeKeken als Pim Blokland als eenmalige rechterhand van bakker Dekker met de Taart der Taarten op het complex van de kampioen aankomt. De selectie bestaat uit een deel van het eerste en tweede elftal, omdat trainer Richard Elzinga de groep na het behalen van de titel in de derde klasse vrijaf heeft gegeven. De voorzitter van de Vrienden van Feyenoord wordt echter met open armen ontvangen. Het behalen van de KNVB beker verbroedert nog makkelijker met de club die de titel heeft veroverd. “Bij beiden valt de term eindelijk. En het werd tijd. Voor Feyenoord was het volgens Blokland lang geleden. Maar de grijze eminentie knikt instemmend als hij het verhaal van DBGC hoort. “Na twee mislukte pogingen dit seizoen moet de 0-2 bij The Gunners als een bevrijding worden ervaren. Ik ken dat gevoel sinds de Coolsingel eindelijk weer volstroomde,” aldus Blokland.