De Taart: Cor Pot

De Taart: Cor Pot

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Hij zag er na een operatie aan beide ogen volgens zichzelf er uit als een bokser die na zes ronden uit de ring stapte. Cor Pot nam de tijd ‘in between two clubs’ om zich voor te bereiden op de toekomst. Reden voor www.regiorijnmondvoetbal.nl om de maker op te zoeken en hem samen met Pathe de Kuip-manager Rob van der Meer te belonen met de enige echte groen-witte Regio Rijnmond-voetbaltaart van de inmiddels vermaarde bakker Johan Dekker uit Pernis.

“Het was geen grote ingreep, maar het voelt alsof ik een redelijk pak slag heb gekregen,” aldus de voormalig bondscoach van Jong-Oranje. “Een vinger gaat naar de fikse blauwe plek onder zijn linker oog. “Iets pijnlijker dan de rechter, maar geen ramp. Wie mooi is moet pijn lijden.” Een knipoog met het gekwetste linker oog is nog mogelijk. “Wie mooi wil zijn moet nu eenmaal pijn lijden. Ach, het moest even gebeuren en ik had nu even de tijd voor de ingreep in een privékliniek,” aldus de Capellenaar.

Pot had na zijn verblijf bij XerxesDZB al lang aan de slag gekund, ware het niet dat de ex-speler van Excelsior heeft besloten te wachten op de juiste aanbieding. “Anders had ik al lang ergens op het veld gestaan. Maar ik wil niet kost wat het kost overal werken. Ja, ik ben kieskeurig, dus wacht gewoon op de juiste club of geschikte land. Ik ben bondscoach van Jong-Oranje geweest, dus hoef niet zelf te bellen. Zaakwaarnemer Rob Jansen is voor mij aan het werk, dus er zal binnenkort echt wel een club komen. Daar ben ik echt niet bang voor. Ik heb al een paar aanbiedingen gehad, maar de juiste zat daar niet tussen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik kieskeurig kan zijn.”

De oefenmeester had het overigens geen probleem gevonden om het seizoen bij XerxesDZB af te maken. Hij loste op sportpark Faas Wilkes het probleem op dat ontstond nadat de hoofdklasser afscheid nam van Jasper de Muynck. “De afspraak was dat ik de club om niet zou helpen. Zo lang het leuk was en er geen aanbieding zou komen waar ik op in wilde gaan. Dat laatste gebeurde niet, maar met name op het trainingskamp in Turkije verloor Pot het plezier. Het ging daar alleen over randzaken als betalingen en de club voor het volgend seizoen. Er was echt geen eer meer te behalen, laat staan plezier aan te beleven. Dus heb ik het bestuur van XerxesDZB laten weten te stoppen. Eerste voorwaarde was dat ik het leuk moest vinden. En die lol was ver te zoeken. Zelfs mijn zoon adviseerde mij op een gegeven moment om te stoppen.”

Inmiddels staat Aad Andriessen bij XerxesDZB voor de groep en wacht Pot op een nieuwe aanbieding. “Ik heb de tijd en geen haast. Jammer dat het zo is gelopen, maar XerxesDZB heeft keuzes gemaakt. Dat valt te respecteren, al maak ik mij wel zorgen over de toekomst. Maar dat is feitelijk mijn zaak niet. Ik heb andere problemen. Een veel te grote taart voor mij en mijn vriendin samen. Misschien moet ik alles buren op de koffie vragen om deze prachtige taart te delen. Trouwens hoe heet de bakker? Dekker? De man maakt lekkere taarten. Leuk dat er door Regio Rijnmond Voetbal aan mij is gedacht en lekker om zo’n taart te krijgen. Alleen jammer dat ik door deze ingreep de loting na afloop van Capelle-Nieuwerkerk voor de Regio Rijnmond Cup moest missen. Maar de volgende keer ben ik er zeker weer bij.”