De Taart: Bestuur Rockanje

De Taart: Bestuur Rockanje

ROCKANJE – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol product uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Deze week werd de regiorijnmondvoetbaltaart  bezorgd bij Rockanje, waar bestuur en selectie zich tegoed deden aan de Pernisser lekkernij.

De reden om Rockanje met de Taart van banketbakker Dekker in het zonnetje te zetten was vanwege het feit dat het bestuur van de club haar rug rechtte toen er een discussie ontstond over de contributie van doelman Dennis Bredius. De sluitpost kende geen gelukkig seizoen 2013-2014. Hij kreeg een rode kaart in het duel met NBSVV en als gevolg daarvan twee duels schorsing. Vervolgens raakte hij geblesseerd en kwam lijnrecht tegenover het bestuur van Rockanje te staan over de betaling van de behandeling van de rode kaart door de KNVB en de contributie die op dat moment nog niet was voldaan. “Het gaat ons niet om de persoon in kwestie. Sterker nog, wij vonden dit allemaal heel vervelend. Maar op de algemene ledenvergadering hebben de leden van Rockanje besloten dat iedereen bij deze club contributie betaald en rode kaarten voor eigen rekening zijn. Dan moet iedereen zich aan die regels houden, anders hoef je ze niet op te stellen. Dat geldt hier voor een speler van F3, het eerste elftal of de veteranen. Regels gelden nu eenmaal voor iedereen. Dus ook voor de keeper van het eerste elftal,” aldus Ruben Eland.

Daar waar andere clubs in de kelder van de rangschikking, opgejaagd door het degradatiespook, zouden kiezen voor de makkelijkste oplossing, besloot het bestuur van Rockanje om niet van de regels af te wijken. “Als je begint met uitzondering, dan is het einde zoek. Wij hebben de trainer Rob Vuijk bij het gesprek met de doelman over het probleem betrokken. Natuurlijk vond iedereen het een vervelende situatie, maar als je met elkaar regels afspreekt, moet iedereen zich er ook aan houden. Het is jammer dat het gesprek niet tot een oplossing heeft geleid. Niet voor de persoon in kwestie, niet voor de selectie die daardoor werd gedupeerd en niet voor de vereniging die daardoor op een manier in de publiciteit komt, die je liever niet wil,” aldus Eland in de kantine van de club uit de badplaats. Toen praten niet hielp, leverde Dennis Bredius, maar ook zijn broer hun spullen in en vertrokken bij de club. “Nooit leuk, maar nogmaals als wij beginnen met een speler van het eerste elftal geen contributie te laten betalen, dan kan je andere mensen binnen de club geen nee meer verkopen.”

“Deze vereniging draait op de inkomsten vanuit contributie en een beetje sponsoring. Daar hebben we met z’n allen afspraken over gemaakt. En natuurlijk is het dan jammer dat je halverwege de competitie twee speler door een discussie over geld verliest. Wij hadden het ook liever anders gezien, maar zijn er helaas niet uitgekomen,” aldus Eland. Vlak voor de start van de training knikt trainer Vuijk instemmend. “Het is jammer dat het zo is gelopen, want geen enkele speler verliest graag spelers uit de selectie waarmee hij aan het seizoen begint. Niet door blessure of door een andere reden. Zeker niet bij een relatief kleine club als Rockanje. Dan zijn de alternatieven schaars.” Dat het uiteindelijk om de regels en niet om de persoon ging, blijkt uit het feit dat het bestuur van Rockanje de broers Bredius inmiddels toestemming heeft gegeven om bij FC Vlotbrug mee te trainen.

“De Taart is prachtig en smaakt lekker, maar we krijgen hem volgende keer liever om een andere reden,” aldus Eland. “Nogmaals we hebben gewoon de regels gehanteerd, maar geen enkele club zit spelers graag vertrekken. Maar als een gesprek geen oplossing biedt, dan blijft er helaas niets anders over dan fatsoenlijk afscheid van elkaar nemen. Wij hebben er daarna nog weinig van gehoord. Niet van de KNVB, dus daarom heeft de Taart ons een beetje verrast. Kennelijk zijn we dan toch in positieve zin opgevallen. Maar nogmaals wij doen hier gewoon wat we met elkaar afspreken. Spelers van de selectie betalen dus gewoon contributie. Beloofd is beloofd.”