De Taart: Berkel (dames)

De Taart: Berkel (dames)

PERNIS – Elke week is er een goede reden waarom de vermaarde Pernisser banketbakker Johan Dekker de taart van de populaire website www.regiorijnmondvoetbal.nl maakt. Geen product uit de fabriek, maar een smaakvol baksel uit eigen bakkerij. De Taart van banketbakkerij Dekker is in de regio Rijnmond op basis van smaak, omvang en presentatie in zes maanden tijd uitgegroeid tot een begrip. Banketbakker Dekker heeft elke week de hand in de beslissing wie zijn voetbaltaart ontvangt. Vorige week was er over de promotie van FC Dordrecht na negentien jaar terug naar de eredivisie geen discussie, maar deze week midden in de nacompetitie was het voor de Pernisser bakkunstenaar minder makkelijker. Maar uiteindelijk hakte Dekker de taart door. Hij had nog eens nagedacht en was tot de conclusies gekomen dat de dames er dit jaar nog maar bekaaid waren afgekomen. Om heel eerlijk te zijn, was nog geen club of team maar haar dames beloond. Alle reden voor Dekker om de lekkernij naar Lansingerland te brengen naar de dames van Berkel die in het afgelopen weekeinde met het winnen van de districtsbeker de kroon op een geslaagd seizoen in de eerste klasse plaatsten.

De komst van bakker Dekker werd in de kleedkamer van de geel-blauwen aangekondigd, waarna de dames-selectie van Berkel dacht dat een stripper zijn opwachting zou maken. De Taart bleek echter allerminst een tegenvaller te zijn, ten opzichte van de wens van de selectie van trainer Cees Kruys. Diens meiden hadden volk en vaderlands verrast door in de finale af te rekenen met kampioen Zwervers. De Capelse dames werden op neutraal terrein met 2-0 geklopt en volgens Kruys volkomen terecht. “Er viel op die 2-0 winst echt niets af te dingen. We hadden in de competitie uit met 1-1 gelijk gespeeld, thuis met 1-2 verloren en voor de Regio Rijnmond Cup in de halve finale met 1-2 gewonnen. We wisten dus dat we kans hadden en hebben een goede wedstrijd gespeeld,” aldus de oefenmeester die in de competitie 2014-2015 aan zijn zesde seizoen in Berkel begint, waarvan de vijfde als eindverantwoordelijke.

Toch had de bekerzege een klein zwart randje. Door de programmering van de finale van de districtsbeker en finaledag van de Regio Rijnmond Cup op zaterdag 24 mei moest Berkel voor een van de twee kansen op een prijs kiezen. “Feitelijk hadden we geen keuze. Aan de datum van de districtsbeker valt niet te tornen en we hoopten dat de finale van de Cup tegen RCL kon worden verzet. Ik ben het type dat als je twee kansen krijgt op het winnen van een prijs, je er ook vol voor moet gaan. We hadden de nacompetitie in de eerste klasse net gemist, dus wilden die twee bekers pakken. Maar RCL kon om de een of andere reden niet op een andere dag spelen. Daardoor moesten we ons helaas terugtrekken voor de finale van de Regio Rijnmond Cup. Dat doet geen enkele sporter voor zijn lol. Plaatsing voor een finale betekent dat je kans maakt om een prijs. Daar speel je voor. Terugtrekken is wel het laatste wat je dan wilt. Maar het kon niet anders. Jammer, maar gebeurd. Niets aan te doen.”

“Tegelijkertijd hebben we de Taart van www.regiorijnmondvoetbal.nl erg gewaardeerd. Die wordt niet aan de eerste de beste uitgereikt. Dat gebaar telt en om heel eerlijk te zijn, het was een leuk plaatje, maar smaakte buitengewoon goed. We zouden eigenlijk naar de tweede helft van de wedstrijd van de mannen in de nacompetitie gaan kijken, maar zijn bij de taart en koffie gebleven. Het was een klein feestje na het grote feest na afloop van de gewonnen finale. Ook weer leuk om mee te maken,” aldus Kruys. die verwacht dat zijn selectie met minstens vier speelsters zal worden uitgebreid. “Succes heeft zeker aantrekkingskracht. Ik dat dat twee van de vier nieuwkomers zonder bekerwinst niet naar Berkel toe zouden zijn gekomen. Dus prijzen winnen heeft altijd een positief effect. Ik ben gebeld door een speelster of ik interesse had om naar haar club toe te komen. Het antwoord was ‘nee’. Ik had mijn jawoord al aan Berkel gegeven en ben graag een man van mijn woord. En komend seizoen gaan we weer voor promotie naar de hoofdklasse en willen we de districtsbeker in huis houden en dan wel de Regio Rijnmond Cup winnen. Er is dus nog zat te doen.”