De Taart: bekerwinnaar ASWH

De Taart: bekerwinnaar ASWH

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

De bakker der bakkers moest wel lachen. “Twee titels voor IFC, twee kampioenschappen voor Frank Zwakhals. Twee Taarten voor Excelsior Maassluis en dan nu twee Taarten in veertien dagen voor Jack van den Berg. Eerst vanwege het kampioenschap van de zondagafdeling van IFC en een week later voor het winnen van de districtsbeker Zuid 1 met ASWH. We breken bijna alle regels die we zelf hebben opgesteld, maar het is bijna het seizoen van de uitersten. We hadden ook stil kunnen staan bij de opheffing van PFC dat samen met Bernissr opgaat in GHVV’13. Maar ja een 7-0 nederlaag in de laatste wedstrijd van de historie van de Geervlietse club is niet bepaald om over naar huis te schrijven en met een Taart te vieren. Als ASWH dan de districtsbeker tegen Kozakken Boys wint door een treffer van Jesper van den Bosch, dan is dat toch een betere optie dan stil te staan bij een 7-0 nederlaag van PFC. Dus met de Taart daarom maar weer naar Hendrik-Ido-Ambacht.”

Daar was de formatie van trainer Jack van den Berg in voorbereiding op het tweeluik met Noordwijk. De oefenmeester die een week eerder al genoot van de Taart vanwege de titel met de zondagafdeling van IFC, lacht naast zijn assistententen en technische man Michel Devilee bij binnenkomst van de traktatie. “Twee Taarten in twee weken is niet bepaald een straf. Bakker Dekker kan er wat van.” De oefenmeester lacht breeduit en noemt het winnen van de beker van het districtsbeker Zuid I wel een prijs. “Geen KNVB beker zoals Feyenoord heeft gewonnen, compleet met badjassen en de zekerheid dat je een extra wedstrijd tegen de landskampioen verdient. Maar tegelijkertijd wel een prijs die er voor de groep en achterban van ASWH toe doet. Ik ben in de afgelopen week na de winst op Kozakken Boys wel een keer of driehonderd keer gefeliciteerd. Dus ja, de districtsbeker wordt wel ervaren als een echte prijs in Hendrik-Ido-Ambacht.”

Van den Berg is met de titel en de districtsbeker op zak, maar durft de competitie 2015-2016 als fantastisch te betitelen als ASWH via de nacompetitie weet te promoveren. Maar dan dient de hoofdklasser wel om te beginnen het tweeluik met Noordwijk in zijn voordeel te beslissen. “ASWH snakt naar een dergelijk succes. Winnen van Noordwijk staat hier op sportpark Schildman hoog op de verlanglijst. Daar zullen we dus tweemaal moeten pieken. Maar dan moeten we nog verder, maar ongeacht de tegenstand die op weg naar de Tweede Divisie dan wacht, sterker dan Noordwijk kan het niet worden,” aldus de ASWH-trainer. Diens seizoen loopt ten einde, maar Van den Berg kijkt uiteraard ook al naar de voorbereiding op de competitie 2016-2017. “We zijn nog niet klaar. We zoeken nog naar twee spelers, waaronder een spits. Maar we hebben minder te besteden, dus dan moet je creatiever worden of het geduld hebben om te wachten. We kijken dus naar een afvaller uit het betaalde voetbal. We hoeven geen haast te hebben.”

“De beker hebben we op zak, maar we kunnen het seizoen een gouden randje bezorgen door te promoveren. En als dat niet lukt, dan moet het aankomend seizoen. Nog niets eens van de club, maar wel van mij. Bij ASWH ligt het dan anders dan bij IFC dit seizoen. Daar was een titel of promotie geen voorwaarde, maar kwamen we er na een wedstrijd of tien achter dat we misschien wel de beste ploeg van de afdeling waren. Voor volgend seizoen heeft ASWH minder te besteden gehad, maar kwalitatief zeker geen mindere selectie. Alsnog via de nacompetitie promoveren is prachtig en als Noordwijk toch een maatje te groot is dan volgend seizoen. Ongeacht de indeling, want op dit moment kan niemand mij vertellen hoe de hoofdklasse er volgend seizoen uitziet als we daar dan nog in spelen.”

Lees meer over club: ASWH