De Taart: Albeda College

De Taart: Albeda College

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

Bakker Dekker was een beetje somber. “Ik had echt in mijn achterhoofd om de Taart naar Feyenoord te brengen als die de poulefase van de Europa League hadden weten te overleven. Ik had het de club gegund en de mensen achter de club. Maar na de 0-1 was het voor mij gedaan. Niet omdat Karsdorp een fout maakte, maar omdat het elftal niet speelde als een elftal dat nog driemaal zou gaan scoren. En weet je, hoe graag ik de Taart ook gebracht zou hebben, ik snap soms niets van de manier waarop betaald voetbalclubs worden geleid. Giovanni van Bronckhorst lijkt mij een keurige, nette trainer. Iemand met een vorm van beschaving. Iemand die ook keurig zou melden als een andere club zich voor hem zou hebben gemeld. Maar de ex-international is bij Feyenoord feitelijk in opleiding. Hij krijgt in de Kuip alle kans om trainer te worden. En dat gaat het tot op heden niet slecht af. Goed is anders, maar van jonge trainers mag je misschien niet meer verwachten. Maar dat is een keuze. Een jonge bakker maakt de Taart op een andere manier dan ik. Niet slecht, maar niet zo goed als ikzelf. Dat kan ook niet, want ik maak feitelijk al sinds mensenheugenis taarten. Ervaring opdoen kost jaren. Van Bronckhorst krijgt die tijd, maar waarom zou je een jonge trainer als in december voor twee jaar bij laten tekenen voordat de poulefase van de Europa League afgerond is.”

Bakker Dekker vervolgt: “Stel dat Feyenoord zondag bij AZ verliest en in het slechtste geval voor de KNVB beker wordt uitgeschakeld. Dan heb je de trainer laten bijtekenen, terwijl de resultaten daar misschien niet direct aanleiding toe geven. Dat is de jongste bakker de baas maken in de bakkerij, terwijl hij nog veel moet leren. Vreemd van een ervaren directie. Je zou bijna denken dat er andere argumenten een rol spelen. Als Real Madrid voor de poorten van de Kuip had gestaan was haast geboden, maar dat was niet het geval. En desondanks had ik het Feyenoord en Van Bronckhorst gegund. Maar goed, 0-1 verliezen van de club van Advoaar, Been, Pot, en Van Persie. kan niet met een Taart beloond worden. Dus gaat de Taart naar het Albeda College. Dat gaat samenwerken met Rotterdamse Sporticonen en bijvoorbeeld vanuit de opleiding Sport en Bewegen zestig scheidsrechters leveren voor de Coen Moulijn Memorial Cup. Geweldige samenwerking die theorie en praktijk combineert. Ik heb ook les gegeven op een opleiding voor bakkers, dus ik weer hoe belangrijk het is. En Coen Moulijn was mijn held vroeger, dus alles met dat toernooi heeft direct mijn sympathie. Dus vooruit met de Taart naar Ron Kooren (foto rechts) en de leden van het college van bestuur van Albeda voor hun besluit tot samenwerking met Rotterdamse Sporticonen dat verantwoordelijk is voor de Coen Moulijn Memorial Cup en tien andere evenementen in Rotterdam met de naam van grote sportmensen.”

Albeda College verbindt zich aan Rotterdamse Sporticonen met de intentie om de elf evenementen te gaan ondersteunen en zo mogelijk in te bedden in de lesroosters binnen het MBO-onderwijs en de bedrijfsopleidingen. Albeda College is door de inzet van studenten van de opleiding Beveiliger bij de Bep van Klaveren Memorial in feite al veertien jaar partner. De onderwijsinstelling gaat nu ook studenten op de andere evenementen van Rotterdamse Sporticonen inzetten. Zo gaan studenten van Albeda Horeca en Toerisme tijdens de eerste Deborah Gravenstijn Classic op zaterdag 4 februari 2017 zorgdragen voor de animatie van de deelnemende meisjes van vier tot en met twaalf jaar. “Wij zijn heel gelukkig over de samenwerking met Rotterdamse Sporticonen. We versterken elkaar in alle opzichten, dus dit is een samenwerking die alleen maar winnaars oplevert. In het schooljaar 2017-2018 willen we kijken of we alle evenementen in het programma van de diverse opleidingen op kunnen nemen. De toernooi leveren enorme kansen op voor de studenten van Albeda College in zogenaamde leer-werktrajecten. Wij kijken er echt naar uit, omdat

Albeda’s branche Lifestyle, Sport en Entertainment gaat op zaterdag 20 mei 2017 een grote bijdrage leveren aan de zesde Coen Moulijn Memorial. Het levende eerbetoon aan mister Feyenoord wordt in samenwerking met Feyenoord op sportpark Varkenoord uitgebreid naar maximaal 128 F-teams. Voor de noodzakelijke zestig arbiters voor het grootste F-toernooi van ons land zal Albeda College die dag haar studenten van Sport en Bewegen inzetten. Op den duur kan het evenement zelfs een vast examenmoment worden binnen de opleiding. Daarmee legt Albeda College een sterk fundament onder de toekomst van de evenementen van Rotterdamse Sporticonen en daar zijn we best trots op,” aldus Kooren aan tafel met de twee andere leden van het College van bestuur. “Dit is een prachtig voorbeeld hoe sport en onderwijs verbinden. Wij zijn er best wel trots op dat Rotterdamse Sporticonen voor Albeda College heeft gekozen als partner. We staan in een prachtig rijtje met Thorbecke Voortgezet Onderwijs, Grafisch Lyceum en de Hogeschool Rotterdam. Wij kijken uit naar de samenwerking. En wat leuk dat bakker Dekker ons nog eens een extra beloont met deze Taart. Een cadeau voor iedereen binnen de school die hard aan deze samenwerking met Rotterdamse Sporticonen heeft gewerkt.”