De Taart: Aad Andriessen

ROTTERDAM – Afgelopen dinsdag werd bekend dat Aad Andriessen bij hoofdklasser XerxesDZB terugkeert als trainer van het eerste elftal. De oefenmeester was eerder eindverantwoordelijk voor het team van de hoofdklasser totdat hij twee jaar geleden werd getroffen door een herseninfarct. De club liet de oud-Spartaan niet los en bood hem de kans optimaal te herstellen en terug te keren bij de club. Door alle problemen van dit seizoen schuift Andriessen nu noodgedwongen door van het tweede naar het eerste elftal, waar hij het seizoen als interim-coach afmaakt. Voor de grootste en meest actuele website www.regiorijnmondvoetbal.nl aanleiding om de trainer in het zonnetje te zetten met de taart van de week van de meester banketbakker Johan Dekker uit Pernis.

Aad Andriessen is blij met de geboden kans door de Zebra’s, maar weet ook dat dit geboren is uit een noodsituatie. De portemonnee van de club is immers leeg en dan wordt het lastig om een nieuwe trainer te vinden. “In de winterstop heeft XerxesDZB gesproken met Robert Verbeek om het seizoen als interim-trainer af te maken, maar dat ketste af,” weet de voormalige verdediger met uitschuifbenen. “En dat Cor Pot is opgestapt was ook eigenlijk onverwachts. Daarna heeft de club mij gevraagd, en dat kon ik niet weigeren. Ik vond dat ik de club iets verschuldigd was, aangezien zij mij altijd hebben gesteund na mijn herseninfarct.”

De ontstane leegloop van spelers ziet Andriessen met lede ogen aan. ‘Dat is inherent aan het amateurvoetbal tegenwoordig, erkent de trainer. ‘Maar ook alle randzaken (ontslag Jasper de Muijnck en betalingen) hebben invloed op de spelersgroep. Maar ik vind dat ze niet allemaal zomaar de handdoek in de ring moeten gooien. Ze spelen op een geweldig niveau, en kunnen zich met hard werken misschien in de kijker spelen van XerxesDZB volgend seizoen of bij een andere club. Maar dan moeten wel de schouders eronder gezet worden.” Andriessen verwacht ook dat XerxesDZB met de huidige kwaliteiten in de tweede competitiehelft beter voor de dag kan komen. “We moeten in de praktijk afwachten wat er allemaal gaat gebeuren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar het seizoen tot een goed eind willen brengen. Door hard te werken en een goede serie neer te zetten groeit ook waarschijnlijk het vertrouwen weer. Daar hoop ik wel op.”

Andriessen hoopt ook dat zijn terugkeer bij het eerste elftal zorgt voor wat positieve invloeden. ‘Ik heb de taart dan mogen ontvangen, wat ik een mooie geste vind, maar eigenlijk hoop ik dat dit de spelersgroep en de staf een positieve boost geeft. Door alle randzaken is er dit seizoen veel gebeurd bij XerxesDZB en daarom hoop ik dat we dat achter ons kunnen laten. Met elkaar moeten we het seizoen zo goed mogelijk afsluiten.”

Lees meer over club: XerxesDZB