Curtis Martels klaagt CKC, arbiter en politie aan

Curtis Martels klaagt CKC, arbiter en politie aan

KRALINGSEVEER – Curtis Martels heeft via zijn advocaat aangifte gedaan bij de politie wegens valsheid in geschriften van de scheidsrechter Louwerens en vice-voorzitter van CKC naar aanleilding van diens arrestatie en die van zijn vrouw na afloop van de wedstrijd tussen de D-jeugd van CKC en zijn club WCR.

Martels, jeugdcoordinator bij het Rhoonse WCR, wordt ervan verdacht de arbiter na een onterecht gegeven strafschop in het veld te hebben geslagen. Nadat de arbiter na het laatste fluitsignaal in elkaar zakte, moest er een ambulance worden gebeld. Daarop werd de politie gebeld, die Martels en zijn zich fel verwerende vrouw op het complex in Kralingseveer arresteerden. Martels meldt via zijn advocaat dat de scheidsrechter discriminerende taal zou hebben gebruikt  en over Zwartjes zou hebben gesproken.

Daarbij doelde de arbiter volgens Martels op het spelertje van WCR dat een tijdstraf kreeg. “Die Zwartjes moeten niet denken dat ze hier de show komen stelen, dat doet hij maar straks op de Pietenboot.” Martels diende bovendien een aanklacht in tegen de handelswijze van de politie.